Цени на заведения и храна за вкъщи в България

• 14 975
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
Приятел ми каза, че в Пловдив в някаква кръчма, видял порция октопод за 30 евро.Няма какво да ме учуди, всичко е възможно вече

# 226
Като ги питаш, се оправдават със заплати и осигуровки и сметки. Ма чакай малко, само ти ли в Европа плащаш осигуровки и режийни? Ми не може две кафета във Врачанско да са ми 5 евро в крайпътно заведенийце, а в Австрия преди дни за същото 3 + изглед към Алпите.

# 227
Заплати на минимума, осигуровки на минимална заплата, готвене на газ, защото е много по-евтино и пак не им излизали сметките на кръчмарите?! В курорт в северна Гърция ядох октопод на скара за 18 евро, обаче тук е 30?! Да не би в Гърция заплатите да са по-ниски? Да не би там да не се плащат данъци и осигуровки? Да не би стандартът им на живот да е по-нисък от нашия, че цените са или като тукашните, или по-ниски? Просто родните кръчмари толкова изнагляха в алчността си, че трябва масов бойкот!
И айде, северна Гърция са ни комшии, там вече има толкова българи, че все едно си на Слънчака, ама миналата година в курорт в Андалусия ядохме храна, която е по-евтина и с по-високо качество отколкото замразените боклуци в българските "ресторанти" на двойни и тройни цени. Сигурно там стандартът на живот е по-нисък от нашия?

# 228
Съществената е и разликата в качеството на храната, в Гърция е пресен, а тук е замразен.

# 229
Съществената е и разликата в качеството на храната, в Гърция е пресен, а тук е замразен.
За качество изобщо не искам да отварям дума, защото разликите са от земята до небето.

# 230
  • София
Мисля си, че все пак има достатъчно хора, които купуват и на тези цени.
В една от Facebook групите за заведения в София непрекъснато хвалят заведения с космически цени. В последните два дена - топка сладолед за 5,50 евро, друго място за сладолед - 300 грама за 10 евро...

# 231
Отдавна е 30-на евро/кг сладолед в набедените сладоледаджииници.
Рафи е 22€/кг, което си е боклук
Има гонещи и 40€/кг в София

# 232
  • София
Неотдавна ме таксуваха към 7 евро за топка сладолед в кварталната сладкарница, при обявена цена 7 лв (3.50 евро). Късно се усетих, защото платих с карта, но се върнах и поисках да ми върнат разликата. По спомен, към 120-30 грама да е бил с фунията, като го мериха на грамаж. Днес пък поръчах скариди на тиган с масло и получих мижава порция, за да изглежда повече, бяха сложили вътре и главите на скаридите. Селски тарикати.

# 233
Знам я тази група за заведенията в София. Често се пише и на английски, сигурно да има по-голяма тежест питането къде има яки мекици в София 😀. Там е голям цирк понякога.

# 234
За Sofia Foodies ли става въпрос? Там е важно да ядеш скъпо. Само да си казал, че Franco's, Vivenda, Космос не са ти харесали - ще те изядат с парцалите. А ако кажеш, че си ял примерно някакъв хубав десерт или супа в Щастливеца или друга подобна верига, може и с камъни да те убият. Макар и рядко, понякога се появява по някоя хубава препоръка, затова не съм напуснала групата още. 90% от постовете са снобарщина и простотия.

# 235
Прощавай невежеството ми, Шастливеца се води кофти заведение ли? На мен не ми допада, ако трябва да съм честна, но навсякъде чувам суперлативи за него и сега този пост ме учуди много Simple Smile

# 236
За същата група пиша, да. Много се забавлявам със снобарията.

# 237
Прощавай невежеството ми, Шастливеца се води кофти заведение ли? На мен не ми допада, ако трябва да съм честна, но навсякъде чувам суперлативи за него и сега този пост ме учуди много Simple Smile

Аз съм попадала на хубави неща и доста идеи съм “откраднала” оттам. Но да, според фуудитата е кофти заведение.

# 238
  • Melmak
Да, за тази група става въпрос. Има и чужденци доста, за това пишат на английски.

И аз членувам там и чета. За съжаление, вече нямам време за ресторанти, защото съм с бебе. Не излизаме така както преди.

Открих Петлето на Красно село. Не знам дали е популярно, но порциите са по 4€ за основно ястие тип пълнени чушки, пиле с ориз/картофи, кюфтенца по цариградски. Има десерти и супи.
Няма къде да се седне, само за вкъщи е.

В Щастливеца нищо не ме впечатлява. Честно, Ракета предпочитам.

# 239
На мен Щастливеца ми остави усещане за претенция с меню на квартална кръчма. Нищо запомнящо се, нито положително, нито отрицателно.

Общи условия

Активация на акаунт