НОЕМВРИйче вече знае, че е хубаво да се играе

• 12 996
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, но нещо ме е нападнала пак една депресия  Sick

Стискам палци много, много силно за всички болни бебченца бързо да оздравяват, та да не се тревожат повече майчетата им!  Praynig Praynig Praynig

Сега от четеното по диагонал:
За почивките - майка ми и баща ми имат право на карти с отстъпка както за планина, така и за море. Така че смятаме да се възползваме от възможността и живот и здраве юни месец ще сме на море, а август на планина.
За зъбките - ние нямаме още. Но също съм чувала, че никненето им в "разбъркан" ред може да бъде признак на рахит, но не е задължително!!!

Софко, и на мене ми мърда нещо в корема, ама ха дано да не е бебе! Не че не искам, ама да мине малко време  Mr. Green

И накрая да се похваля, че Алекс вече се обръща сам от гръб по корем, днес просто се побърка от новото упражнение  Mr. Green Само дето му е нещо трудно да се обърне по гръб пък преди известно време го умееше това  newsm78
По-късно ще кача малко снимчици в албума, та да ни видите.

Ами май е това, което щях да пиша, дано не съм забравила нещо ...
 Heart Eyes

# 136
AngelEyes как е бебенцето? Дано да е по-добре.

Карил, в кой клон на Цибалаб ще ходиш? При нас на Красно село има. Ако е тук, може да звъннеш да се видим, ако искаш.

Много е кисела моята беба. Такива лиги точи и така настървено дъвче каквото й попадне, че не знам. Никъде не виждам да са й подути венците, но пак джвака. И брадичката й се е изпъпчила от тези лиги. Дайте идея с какво да я мажа, за да завехнат пъпчиците? 

# 137
  Мамчета , КОЛКО ОТ ВАС КЪРМЯТ И НЯМАТ ОЩЕ ЦИКЪЛ?Аз съм една от тях и имам чувството,че съм в критическата #Crazy
 Софко едва ли ще си бременна ,макар моята акушрка да ме предупреди,че дори и кърмеща и без цикъл пак да се пазим Laughing
 Роня-по-колко време ти разрешиха да слагаш бебка в проходилката?На мен педи ми вика :Ортопедите изобщо не дават,а аз давам ,но след 6-я месц и то не повече от 10-15 минути на ден!
    Жени нещо не пише за малката -дано да е добре Praynig baby_neutral baby_neutral baby_neutral
    Момичета какво ще кажете за салатка в Дон Домат-по обед навън мисля ,че ще има място? Дребен,Фъстъчка,Мариетка и всички знайни и незнайни майки:ГРАБВАМЕ ДЕЦАТА И ХАЙДЕ НА САЛАТКА!!!!!
    Аз малко късно ама да поздравя на патерици всички рожденници и Никол и неината златна майка,които се присъединиха към нашата групичка  bouquet,а на Мони-честита работка мила -тъкмо малко ще се поотърсиш от ежедневието!
   Малко снимчици от нас:http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2806751
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2806752
    ]http://www.snimka.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=28067 … sp;    bg/photo.php?photo_id=2806753[/url]
      http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2806756
     http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2806773

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2806775   
    лека и приятна нощ на всички  bouquet

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 22:27 от klukarkata

# 138
Здравейте, красавици!
Честито на всички, които имаха повод за празник през изминалата седмица!  bouquet Честито на именниците от вчера!   bouquet Честито на празнуващите днес!   bouquet Както казват руснаците: всеки ден е празник - днес например е последният понеделник за седмицата - така, че наздраве!!!
Благодаря ви за поздравите за моя малък именник.  На 6 май в селото на бабата на любимия съпруг има сбор, а освен имен ден, вчера празнувахме и светото  кръщение на Георги. Опитахме се и ние, като от една известна реклама, да съчетаем три празника в един  и успяхме... Та както се полага за Георги да почерпим
Снимки от ритуала и празника по-късно ще кача, че нещо пак имам затруднения  със snimka.bg Sad
Моля се Дари и всички болнички сладурчета бързо да се възстановят  Praynig, да се грижат за дечицата ни ДОКТОРИ, а не путиатри  Praynig,  депресиите да си вземат пенсионен отпуск... и да не ни спохождат никога  Praynig, зъбчетата да грейнат в усмивките на малчовците безболезнено  Praynig, и още .... Praynig  Praynig  Praynig

Клюки, аз бях като бомба със зъкъснител /особенно зле бях три дни преди събитието/ до миналата седмица, когато се оциклих / и с батковците ми идваше след навършване на 6 месеца/. Сега, да чукам на дърво, вече съм ОК.
Малчо нещо се бунтува ... ще опитам да се включа по-късно
Спокойна и тиха нощ! Hug

# 139
  • София
Клюки, аз съм от тези дето още не са се оциклили. Ама да ви кажа не ми и липсва.  За да нямаме съмнения като Софко  Thinkingвсе пак вземаме предпазни мерки.
Обаче всеки месец има ден-два, през които ми е едно такова като пред цикъл. Не знам как да го обясня. Подут корем, нервно, абе все едно да се готвя.
Дил, нищо че вечерях, пак огладнях от тази снимка. Сега да се чудя какво да търся за ядене Laughing
Спокойна вечер!

# 140
Ами, kreo, то хапченцата са си с най- голям процент на защита от бременност от всички останали видове контрацепция, и смея да твърдя, че смятах, че съм най- добре защитилата се от обременяване мама в наш'то форумче, ама като малкото Дракулче ми изпива силите и съм забравила пустото хапче- затова ми е гузно и търся под вола теле..., а то май вола ще се окаже крава, наречена на името на Столицата  Mr. Green

mama_tery , абсолютно си права!!! Не ми се започва пак тая тема, ама истината е, ЧЕ НА ПОВЕЧЕТО ДОКТОРИ НЕ ИМ ПУКА, а и няма институция, която да ги накаже, защото "гарван, гарвану, око не вади"...
Имаме и страхотни специалисти, аз например съм много впечатлена от невроложката на баща ми в София, която освен, че е млада, всеотдайна, работи на 3 места, е абсолютно в час с всички нови изследвания, теории и медикаменти в нейната област... но най впечатляващо е отношението, което проявява към бедния ми баща- просто- шапка и свалям!!!!
Та струва ми се, че ако човек така и не попадне на лекар, който си гледа съвестно работата, трябва да стане лош и да ги постресне малко тия самозабравили се тарикати...
И трябва пациентите да си знаят правата...

# 141
От нигде взорът цикъл не виде  Joy Хич не ми и липсва!

Клю, ами честно казано, според ортопеда явно няма необходимст от регламентиране на време. Изрично го питах дали и за какви  симптоми на евентуални проблеми да следя, по колко време да оставям детете седнало и т.н. и той ми каза, че няма за какво вече да се тревожа. Каза, че по принцип прегледите се правели след 3 месец и след това след 6, но в нашия случай 2-я преглед се обезмисля, тъй като Лина след няколко дена ще е на 6 месеца. Та така...явно вече може да тръгва детето да ходи  Joy Питах го = ама как така - изкривяване на крака и т,н,.а той : Няма такова нещо - това било съвсем друго..

# 142
ronja,
пък нашия педиатър, когато водих Данни на 4 месеца го преглежда седнал на коляното му, защото той пищеше и не искаше легнал... та като го питах тогава- не е ли опасно за кокалите така, той ми отговори, че не е..,, а че било опасно да не падне напред... е каза ми да го слагам седнал в количката от 6тия месец, ама пак поради същата причина- да не се килне напред, докато е още малък и не го държат мускулите... странно, а?
И аз поради това хич и не го ограничавах детето- като иска да се набира да сяда, го слагах така за по малко... Вече може да стои седнал сам и се подпира на ръцете си напред.
А, ако го държа аз за ръцете- доста добре балансира седнал с изправено гръбче...
Клю, беше питала за колко време в бънджито- ами аз за по 10-15 минути 2-3 пъти на ден го слагам и ако знаете как се научи да пружинира и без да е на бънджи... много му се кефя, щото преди висеше като дробче в ръцете ми...
Така и така съм почнала- от гръб по корем се обръщаме от дъжд на вятър и после ревем, щото не можем наобратно....

Много флуудвам, ще ме прощавате...

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 23:57 от sofkobofko

# 143
Мили момичета, благодаря ви от цялото си сърце и душа за хубавите думички и положителната енергия, която пратихме към малката ми шушулка! Резултатът е на лице!  Hug
Влизам набързо само да съобщя, че Дари вече е много по-добре. Днес успях да я зърна за малко и тя ме дари с най-красивата си все още беззъба усмивка! Heart Eyes Преместихме ги в хубава стая с климатик и единично легло, срещу заплащане естествено, но си заслужава! В предишната стая иначе бяха с две мангалки, а едното бебе било изядено от бълхи! Честно да ви кажа, толкова циган на едно място на бях виждала, както в това детско кърмаческо отделение! Shocked Поуспокоиха се нещата! Вече и аз се чувствам по-добре, започвам да пия антибиотици и разни други медикаменти, та се надявам към края на седмицата вече аз да си я гледам в болницата! За жалост, обаче лечението на малката ще трае не по-малко от седмица.  Sad

Обичам ви и ви прегръщам! Много целувки на малките ви душички!  Hug

# 144
  • София
Радвам се, Жени на добрите новини! Продължаваме да стискаме палци Peace

От нигде взорът цикъл не виде  Joy Хич не ми и липсва!

И при мен е такова положението! Ще вземе на морето да ме тресне, да се чудя откъде ми е дошло... Ама може пък и да не дойде, като продължавам яко да кърмя!

# 145
ДобрУтро от слънчева Стара Загора! Hug
Мен вече ме пишете в отбора на раннобудните мами Tired Тази сутрин от 6 без 15 съм на крак, а дребосъка току-що заспа след игри и танци на народите Mr. Green Така че, Габи, пааааааааааай се...ще ти отнемам титлата!!! Crazy
Жени, радвам се, че малкото цвете Дари се оправя...успокой се и ти, лекувай се, за да можеш по-скоро да си я гушнеш и да се гледате двечките...Прегръщам ви! Hug
klukarkata, Ивко е вече като един младеж и с много чаровна усмивка (като майка си) Wink Ти изглеждаш много свежа! Peace
бебка и бебко, честито ви обръщане! smile3501 Те сега само така ще иска да стои Алекс! Mr. Green
dil, аз по принцип сутрин не закусвам, ама това печено агънце направо ми напълни устата със слюнки yes Как се държа Георги по време на кръщенето? Имаше ли ревове?
Аз съм замислила Теодор да го кръстим на 8 септември, когато е т.нар. Малка Богоридица bishop Теди не е ревлив, ама малко се притеснявам да не вземе нещо да се стресне или уплаши и да се разреве... newsm78

Абе Надето ми се губи тия дни нещо?!? search Как ли са с Анка-Калпазанка?!? Тя и Цвети липсва, ама за нея поне знам, че покрай работата не й остава време за форума...

Честита половин годинка на Дани на karil, Михаил на masha, Михаил на echi, Никол на peti n и Тодор на magika!

Днес май пак ще се разхождаме...снощи към 10 като засвяткаха едни светкавици, като задуха един вятър...ужас newsm43

Приятен ден и дълги разходки на всички! Flowers Bouquet

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 08:46 от Дени4ka

# 146
ДОбро утро мами,
Клюкарката, и аз съм още без цикъл, но не ми и липсва Simple Smile

Момичета, имам въпрос. Нали когато растат зъбките на бебчетата им пада имунитета, та какво се прави с ваксините в този случай? Не е ли опасно? Ние нали сме без нито една и сега ме е обзело едно притеснение...

Хубав ден!

# 147
  Добро утро и от мен Hug
  Ааа,Дени,станали сме днес по едно и също време-часовничетата ни с кукувичета явно са били сверени на един и същи час Mr. Green-друг е въпросът,че едва сега заспа бебунка и аз успях да седна пред компа WinkИ аз мисля да кръстя София през септември-на 17-и по -точно,нали има имен ден тогава Wink-малко обаче имаме разминавания с половинката относно кръщенето Confused-не ще и дума да се даде....а пък,естествено,няма да направя нещо зад гърба му/само дето вече и кръстница съм намерила Mr. Green
  Жени,много се радвам,мила,за малката ти кукличка-ще се оправи,разбира се Peaceти оздравявай бързо  HugЦелувки от нас,със София Heart Eyes
  Честита половин годинка на всички бебунковци-сладунковци Heart Eyes
  Тери,не знаех това за имунитета newsm78-то,нали и ние сме пред "озъбване"...не мисля обаче,че ако детенце е здраво,има пречка за имунизация....
   Днес ще ходим до педито-все си мисля,че Софи няма наченки на рахит Praynig-ама с тези потни ръце и крака....че като яде и главата й се поти....,а това с въртенето на главата в двете посоки,е налице също....-не мисля,че е показател,ама за всеки случай да питам пак Peace
   Хубав ден на всички  bouquet

# 148
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добър ден! Дано да е добър всъщност - AngelEyes моля се за твойто момиченце, сърцето ми се къса, но всичко ще се оправи, няма начин  Peace

Лелеее, сега като прочетох това за мърдането в корема -  #Crazy На мен ми се случи това няколко пъти, ама точно все едно бебче мърда и аз като се изплаших  Shocked - знам, че няма начин, ама въпреки всичко. Иначе усещането е много приятно, припомних си как ме риткаше Емка като беше в коремчето ми - ееех, спомени, спомени..................

Вчера заведох Ема при педито, че под едната мишничка беше подсечена, ама здраво подсечена - всичко е наред, но трябва да я мажа с Елоком 4 дни, а после с Фенистил. Каза, че е от храна, така както се беше подсякла зад коленцата. А иначе педито се премести в нова поликлиника, ама като казвам нова имайте предвид буквално - чистак бърсак построена, луксозна, вътре с асансьор, портиер-охрана, хубави столове за чакане пред кабинетите, самия кабинет вътре е много модерен, с една готина модерна кушетка, супер е. Оказа се, че кабинетите в тази поликлиника докторите си ги купуват, така както се купува апартамент. Отделно, че си е направила работното време така - вторник и петък е ДК, а другите дни си е семеен лекар. На старото място в поликлиниката беше толкова мръсно, мизерно и гадно, че много се радвам, че вече ще водя Ема в нормални условия.
 А пък като се прибрахме, аз пих една бира и тотално се трупясах. После заваля и дъжд, съвсем ми се доспа и в 18.00 часа сложих Емка до мен на спалнята, бутнах й цицата и така сме заспали. В 20.00 часа се прибра Вики, събуди ме , но Ема продължи да спи и така пропусна банята, а тази сутрин се оцъкли в 6.00 часа.  Shocked Здраве да е  Crazy

А за протокола - на мен вече ми идва за 3-ти път цикъла, мрън-мрън, искам без, ама няма начин.

Хрумна ми заглавие за нова тема, малко рано, ама да го кажа, че редовно така измислям нещо и после го забравям:

С бели зъбки или без, НОЕВРИйчето е пак The Best!

# 149
Хрумна ми заглавие за нова тема, малко рано, ама да го кажа, че редовно така измислям нещо и после го забравям:[/b]
С бели зъбки или без, НОЕВРИйчето е пак The Best!
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт