Измама ли е или не?

• 3 244
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна

Нагли са…

# 16
Това е спам.

# 17
Когато кат пише писмо (ако изобщо пише) ще цитира поне номера на автомобила. А ако знаят мейла, за да пишат, значи знаят и името. Но щом не ги пишат значи това е някакво хвърчащо зарибително писмо за който се хване.

# 18
От “английско” МВР. +44

# 19
Да, само това е достатъчно, колко е достоверно.
Но аз, прочета ли елемент на спешност, друго не ми трябва. Спам е.

# 20
Ама то е очебийно, аз затова не се спрях на него, а на типичните белези на подобни измами. Когато пращаш на милион случайни хора такова съобщение е ясно, че няма имена, номер на кола и прочее. Както и винаги искат спешно да се реагира.

# 21
  • София / Пловдив

Това е измама.
Но другото, за което пита авторката  - не е. Точно така звънят от полицията, НЕ пращат призовки за подобни неща.

# 22
Да, потвърждавам, че си беше реално. Ама аз съм си паника, а и човек вече не знае. Може модераторите да заключат темата, мисля че имаше отделна за истинските измами.

# 23
Не се ли пращат призовки по пощата в БГ?? Аз бих звъннала на СДВР да потвърдя.  Може наистина този лекар да е записал жената като пациент в този град и тя трябва да свидетелства че е била в София.
И аз това се учудих, че не са ми пратили, а звънят. Пробвах да звънна в СДВР няколко пъти, но и двата ме отхвърля и на двата номера. Ами в понеделник ще отида да разбера, най - много да съм се разходила до другия край на София.
Призовки се пращат, ако те викат на дело. Полицията действа по-бързо и надеждно по телефона.

# 24
  • SF

Същото получих и аз, без да съм карала кола в чужбина в последно време. После получих и "това е второ предупреждение, текат лихви и т.н.". После получих и трето, че лихвите се начисляват на ден. Много официално написано. Давам си сметка, че доста хора ще се хванат.

# 25
https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations

Това е за проверка в сайта на МВР

Общи условия

Активация на акаунт