Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 8 238
  • 313
  •   3
Отговори
# 285
ViAvi, присъединявам се към мнението на buttercupp за "нехранителната" кърма. По-скоро твоето тяло ще пострада от дефицити, отколкото кърмата ти. Ако не си набавяш достатъчно питателна храна, то ще вземе от твоето тяло. Така с първото дете и дългото кърмене, без да се следя си докарах жестока желязодефицитна анемия. Няма как да наддават като след раждане, просто бебетата стават по-активни, движат се повече, отделят много енергия за нервното развитие. Имат си пикове, имат си и моменти на застой.

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 13:53 от ilieva_i

# 286
Аз пък взех да се притеснявам,че ще стане дунда🤣 Вчера на консултацията я премериха 6200,61см. 900гр е наддала, изцяло на АМ е.
Аз дрехи за малката освен по 1/2 неща, колкото да има нещо ново скоро няма на купя. Направих чиста еврейска сметка. Две момичета през 2г и 10 дни, та всичко си е в сезон и размер и запазено.🤣 Е, вече след 18м вече няма така много неща, но пак не е без хич. Въпросът е,че много точа лиги да им купувам мачващи се тоалети, та малко като порасне малката ще стане.

# 287
Няма нехранителна кърма, по-скоро си е забавило качването, но все пак има някакво наддаване. Може да включиш още някое хранене, ако се притесняваш.

Малкия носи още дрехите от батко си. Малко се разминават в сезоните, но все пак ще има съвпадения. Сега го обличам с боди потници, които са 74 номер на hm и са му като чувал 😆😆 но и там са по-уголемени нещата. Тези с къс ръкав му е много жега, някой път и с потниците се изпотява на гърба. Имам и якета доста, които ще се носят, но с обувките е друга работа. Имам само някой чифт запазен, почти неносен от баткото. Той хич не си ги пази и след като му омалеят и хвърлям, че са в покъртително състояние.

Ние сложихме вече и втората доза от ротавирусната, има си неразположения, следобед и вечер. От тогава започна на ака всеки ден, а иначе го правеше на всеки 3дни. Яде много гадно, все реве, цокне малко и започва да се гърчи и да пуска, какво яде и аз не знам. Затова сега като се събужда през нощта и му давам да си яде, че иначе го залъгвам с бибата и се унася и изкарва до сутринта по принцип, ама пък си наваксва през деня храненията, а през нощта си яде стабилно, без да мрънка. Вечер през час-два иска да цока и не мога излизанията да планирам, пък навън ми е некомфортно да го храня. Особено с това дърпане от гърда и реване, само седят и ме зяпат, все едно никога не са виждали и чували ревящо бебе 🙄 а при вас има ли останало едно топченце под кожата, където е боцкано от ваксината? Аз го напипвам, ама не си спомням при баткото дали имаше такова нещо. Скоро предстои следващата, а това топче си седи.

Предстоят ни трудни периоди, предвид, че мм го съкращават от работа и още 600 човека. Ще им дават обезщетение, има доста идеи, но иска да работи за себе си, което знам, че е доста трудно и изисква доста повече работа и липса на свободно време, но се надявам да е за добро!

# 288
Момичета, днес “осолих сланината” на плажа с каката за час и половина - малко, но от сърце🤣 докато сгъвахме багажа към 12, на плажа се появиха и две бебета в колички🙈 аз се чудех дали да не заведа някоя сутрин и нашето, ама чак в 12 на обяд през юли…. Или съм стара вече, или хората са луди

# 289
  • София
Мами , има ли такова нещо като по - лек крем против подсичане ? Бебчо слава богу не се подсича и не му е чувствителна и проблемна кожата. Иска ми се при смяна на памперса да ползвам някое по- леко кремче. Вие какво ползвате и от кое сте доволни ?
В момента ползваме МУСТЕЛА Линимент за почистване при смяна на пелени, но не знам дали е подходящо за ежедневна употреба , като го нанасям като крем след измиване/ почистване с м.кърпи и до сега не е имал проблеми. Че тези цинкови,тежки кремове ми се виждат изришни

# 290
Аз ако не е червено не слагам превантивно крем. Не виждам смисъл и като цяло и двете ми деца рядко са имали такива проблеми.

# 291
  • Melmak
Аз също ползвам Линимент при смяна на памперс и без да мия, то идеята му е такава. И не слагам крем всеки път ако няма червено. Иначе ползвам този розовия на галафарм понякога. По-лек може би е бепантен.

# 292
  • София
Аз не мажа с нищо друго освен с линимента , и няма проблеми. Но е на свършване , и се чудех дали да го подновя или да пробвам нещо друго.

# 293
Слагам малко павловича мас. Става много тънък и незабележим филм.

# 294
Ползвам крема против подсичане на Wooden Spoon. Мноооого съм доволна. Лек е, мажа го на всяка смяна в цялата зона на пелената. Само вечер слагам обилно обаче, защото не се буди по 8-9-10 часа.

# 295
  • София
Момичета , дойде ли ви цикъла ? Аз не кърмя от около 3 седмици, но още не ми е дошло и се чудя? 😅

# 296
И аз използвам wooden spoon diаper cream.  Формулата му е лека и по-скоро е като мус, а не крем.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 21:35 от ilieva_i

# 297
Момичета , дойде ли ви цикъла ? Аз не кърмя от около 3 седмици, но още не ми е дошло и се чудя? 😅
На мен все още не, но аз не се и надявам. Предния път година и половина го чаках, заради кърменето явно пролактинът при мен пречеше да ми дойде. След като направих една пауза за денонощието от над 5 часа между две кърмения и допълнително десетина дни пих вит. В6 в огромни дози, най-накрая ми дойде... и забременях.
След кърмене, доколкото знам, при повечето жени отнема няколко месеца, за да се нормализират хормоните и да влезе в нормален ритъм цикълът. Приятелки са ми казвали също така, че след като са родили, цикълът им е станал по-обилен и болезнен в първите дни. При мен не забелязах да е така, даже беше оскъден, а не обилен, както преди да забременя, но то първият цикъл след раждане очевидно може да е странен по най-различни начини.

От кремовете за дупе ние само с бепантен мажем и баткото, и бебето, ако нещо видим, че се е позачервило, което се случва много рядко, ако си ги мием, както обичайно, и подсушаваме хубаво на всяка смяна на памперса. Получих мостра от крема против подсичане на Wooden Spoon и не е лош, но при нашето бебе ефектът не е по-различен от мазане с чисто кокосово или бадемово масло, да речем. Иначе хубаво ухае, като всичките им продукти (докато са пресни).
Това почистващо кремче на Мустела не го знаех, но ще го пробваме, благодаря.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 22:58 от Victorinox77

# 298
Аз кърмих цели 5 дни Joy и ми дойде чак преди седмица и половина. Но аз отпреди бременността бях с хиперпролактинемия, така че вероятно заради това по-бавничко се случват нещата. Нито беше особено обилен, нито болезнен повече от обичайното.

Линиментът го използвам за допочистване по-скоро след като е акала и съм я измила, тъй като на мивката нямам много време да я пощя старателно, та понякога на повивалника откривам, че има по някой остатък, а тя се оаква мъжката - от началото до края на памперса. Та с едно памучно тампонче дообърсвам между срамните устни. Отделно повечето кремове за подсичане нямат отмиване, та за да махна остатъците също ползвам тампонче с линимент.
Мажа само след измиване/къпане, като съм бърсала с мокра кърпа - не. Но аз често я мия - всеки път след акане и примерно на втория напишкан памперс. След това мажа с мустела против подсичане/судокрем/бочко/павловича маз. Като леки мога да определя бочкото и павловичата маз, макар че е маз - не създава тежък филм и да оставя следи както другите, да трябва чак сапун или линимент, че да махна остатъците.

# 299
Здравейте, момичета идвам да се оплача.
Днес бяхме при педиатърката, уж да сложим ваксините. Мишо е 5400гр. и за две седмици е наддал 300гр. Попитах за ротавирусната.
Тя я донесе и като му даде половината доза той се закашля и тя се уплаши и каза, че няма да му я дава цялата, защото се давели децата от нея, пък аз не съм носила вода. Увика ме защото не нося вода (ами аз от къде да знам, че трябва да нося за ваксината вода). После я попитах за ваксините, които се поставят на 2 месеца, а тя ми вика като дойдете на косултация на 4. Направооо полудях. Навсякъде ги слагат заедно. Не стига че предния път отказа да ги сложи защото бил малък, после защото баткото имаше неразположения , сега така си прецени...

Общи условия

Активация на акаунт