Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 10 364
  • 393
  •   1
Отговори
# 390
При мен от ротавирусната май се запече зверски. Ака на топчета и вече не знам какво да правя. Давам пробиотик, млякото е комфортна формула специална за запек и газове и пак нищо не става. Докато е буден само се напъва и реве. Нямам търпение да порасне това бебе и малко от малко тия проблеми с храносмилането да отминат. Откакто се е родил все нещо го мъчи корема и се чувствам ужасно, че не мога да му помогна. Какво ли не пробвахме вече и остана само сироп с лактулоза, но чакам педиатърката да каже за дозата и по колко пъти се дава.

# 391
Ох, момичета... Като ви чета за тези ваксини, направо започва от сега да ми се съда сърцето, защото тази седмица е наш ред... Предния път ротариксът го помъчи, дано сега да се размине...
Малчо и той почна да се обръща активно от гръб по корем, шава яко, избутва се и т.н. вече не знам... Освен да го държа само на килимчето като е буден.. Идея нямам. Опитните, как пробедирахте?

# 392
И нашият двумесечен яко шава вече, излезе от фазата на симпатичен "зеленчук" 😄 Тази нощ се изтърколи от кошарата next to me на нашия матрак. Разликата в нивата е 5 см, но измрънка - явно не очакваше. Вече не мога да го оставям на дивана, дори с крачета към облегалката, защото, макар и ссмо на 2 месеца, бебокът много рита и се избутва. Току виж, някак си се претърколил до ръба 🙄

С батко му до към 6 месец ползвахме гнездото на Home of Wool, защото той е зимно бебе, а гнездото е с висок борд, отворено откъм крачетата и не му омаля бързо. Сега обаче е мега жега и мисля, че не е подходящо бебето да стои в такова нещо. Ползваме люлката тип Baby Bjorn, защото е тъничка, лека, стабилна и бебето само може да се люшка и гледа наоколо, докато си е полу-легнало. А, и не може само да се претърколи наникъде. 😆😎 Толкова му е гот вътре, че се случва да си заспи там и, ако имам време да стоя да го наблюдавам, го оставям 30ина минути да си подремне. 🤭

# 393
Аз имам и още един въпрос. Мисля да махам кошарата next to me, защото той вече е 70-71 см, а пък нашата е 76 и си личи, че му теснее. Обаче се чудя какво легло да вземем и марка съответво, вие имате ли някакви насоки, гледали ли сте? Просто ме свари много неподготвена, мислех си към края на август да купим, но определено плановете се разминаха и съответно нямам грам идея и нищо не съм проучвала...

Общи условия

Активация на акаунт