Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 10 530
  • 401
  •   3
Отговори
# 390
При мен от ротавирусната май се запече зверски. Ака на топчета и вече не знам какво да правя. Давам пробиотик, млякото е комфортна формула специална за запек и газове и пак нищо не става. Докато е буден само се напъва и реве. Нямам търпение да порасне това бебе и малко от малко тия проблеми с храносмилането да отминат. Откакто се е родил все нещо го мъчи корема и се чувствам ужасно, че не мога да му помогна. Какво ли не пробвахме вече и остана само сироп с лактулоза, но чакам педиатърката да каже за дозата и по колко пъти се дава.

# 391
Ох, момичета... Като ви чета за тези ваксини, направо започва от сега да ми се съда сърцето, защото тази седмица е наш ред... Предния път ротариксът го помъчи, дано сега да се размине...
Малчо и той почна да се обръща активно от гръб по корем, шава яко, избутва се и т.н. вече не знам... Освен да го държа само на килимчето като е буден.. Идея нямам. Опитните, как пробедирахте?

# 392
И нашият двумесечен яко шава вече, излезе от фазата на симпатичен "зеленчук" 😄 Тази нощ се изтърколи от кошарата next to me на нашия матрак. Разликата в нивата е 5 см, но измрънка - явно не очакваше. Вече не мога да го оставям на дивана, дори с крачета към облегалката, защото, макар и ссмо на 2 месеца, бебокът много рита и се избутва. Току виж, някак си се претърколил до ръба 🙄

С батко му до към 6 месец ползвахме гнездото на Home of Wool, защото той е зимно бебе, а гнездото е с висок борд, отворено откъм крачетата и не му омаля бързо. Сега обаче е мега жега и мисля, че не е подходящо бебето да стои в такова нещо. Ползваме люлката тип Baby Bjorn, защото е тъничка, лека, стабилна и бебето само може да се люшка и гледа наоколо, докато си е полу-легнало. А, и не може само да се претърколи наникъде. 😆😎 Толкова му е гот вътре, че се случва да си заспи там и, ако имам време да стоя да го наблюдавам, го оставям 30ина минути да си подремне. 🤭

# 393
Аз имам и още един въпрос. Мисля да махам кошарата next to me, защото той вече е 70-71 см, а пък нашата е 76 и си личи, че му теснее. Обаче се чудя какво легло да вземем и марка съответво, вие имате ли някакви насоки, гледали ли сте? Просто ме свари много неподготвена, мислех си към края на август да купим, но определено плановете се разминаха и съответно нямам грам идея и нищо не съм проучвала...

# 394
Ние сме с сгъваемата на Кика бо и е удобна може ако решиш да я местиш където искаш .Голяма е има и повивалник отгоре ама още малко и ще го махам че Габи почна доста да шава.Просто е една голяма кошара но от плат лека и сгъваема за сега сме с нея.

# 395
Купили сме такива за вилите и за бабите и дядовците, но искаме дървена за вкъщи по-скоро

# 396
Купили сме такива за вилите и за бабите и дядовците, но искаме дървена за вкъщи по-скоро

Това е нашата. Доволна съм. Единствения недостатък, който намирам е, че аз съм ниска и ми е доста трудно да поставя бебето на най-ниското ниво, когато е заспало без да го събудя.  То по-скоро недостатъка е в мен 🤣 145см. съм
Харесва ми, че се махат средните пръчки и сина си излизаше и влизаше когато поиска. Сега все още ползваме нект ту ми, но предстои да го сменим и отново ще си ползваме тази.
(Същата е , но нашата е размер 70/140)

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 13:40 от MonikaMM

# 397
Дарби, stokkie sleepi v3 е удобна, защото расте с детето. Има опция да се махне едната страна, когато започне да се катери и  като дизайн е доста стилизирана и изчистена. Също така е на колелца, които имат опция за стопиране и може да се мести лесно. Качеството е много високо и може да отгледа много бебета. Аз с каката още съм им почитател, но тогава не можех да си позволя всичко, което исках. Имам познати със столче за хранене на марката, което самата майка е използвала като бебе 🤣 Така научих за тях още преди да навлязат в България.

Иначе за ваксината и аз бях на тръни, но май се приема много по-добре от първата доза ротавирусна. Сложиха я на 16 юли. И моята гъбка доста е пораснала, поне вече взе да намаля темповете - 65см и 7.7кг, че както обича да я нося направо тренировки правя. Добре, че са слингът и раницата. Аз вече основно с раница излизам, че с количката и софийските тротоари имам проблем. Преди няколко дни ни хвана дъжда, докато малката беше в раницата. Обмислям да взема покривало за дъжд и зимно такова за раницата. Има ли майка с отзиви?

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 11:27 от ilieva_i

# 398
Аз да се оплача. От седмица моят момък е в регресия. Дойде това чудо. През деня заспива за всяка дрямка с рев и я спи неспокойно. За сега успявам да го доприспивам, с много малко помощ от моя страна. През нощта обачеее е зле. Първата половина на нощта се буди на всеки час, а от 5ч сутринта на 20-30 мин. Едва успявям да го удържа заспал до към 8ч… голяма борба е… яде си ръцете, върти се из цялата кошара- като пумпал е. Дано отмине бързо този период, че при сестра му беше 3 седмици Sob

# 399
Точно за Лорелито се чудех, но има такава с 4 чекмеджета. Stokke гледах още преди да се роди, но като че ли ми се ще по-бюджетна да вземем - все още няма детска стая и тепърва ще се купуват по-хубави мебели за там Simple Smile

# 400
Мамчета аз искам да ви споделя че Продавам машина за пюрета на Babybrezza чисто нова е .Не е използвана изобщо ,ако някой реши нека пише ще се разберем за цена няма да е както е купена.

# 401
Момичета, ще се побъркам с това нейно въртене. Не спира, основно седи па корем. А съм я обърнала, а се е завъртяла. Заспиването също е с голям зор, че и трябва да я дебна да я доприспя. Имам чувството,че с товя приспиване на ръце ще си докарам беля и после няма да мога да я отуча. Моля за съвети. Каката така мнооого дълго време я приспивах и резултата е, че не 2г спи на спалнята и не знам как ще я науча нея съвсем. Поне с малката да не повтарям същите грешки. Тя засега поне спи в кошарата ама с това обръщане, дори насън много ме напряга.

Общи условия

Активация на акаунт