При мен след първата бременност и естествено раждане усещах дълго време мускулите на тазовото дъно като натъртени, имах и леки изпускания няколко месеца, слава богу само при тичане или кихане и само по малка нужда. Засилих си физическата активност (повече ходене), правих упражнения за засилване на ядрото (специфични, не точно коремни преси, защото те може даже да влошат ситуацията) и след 6-7 месеца вече усещането си беше постаро му. След второто раждане на доста по-голямо бебе, първия месец-два нямах никакви оплаквания, после се случиха на няколко пъти, но го свързвам с вдигане и носене на тежко (торби, по-голямо дете). Отшумяха от самосебе си, но пак си правя упражненията, като се сетя.
Възстановяването на интимния живот беше точно такова, каквото buttercup писа - психиката там е ключова. Решите ли се да подновите, според мен тя в известен смисъл ще догони тялото. Първия път при нас възстановихме интимните контакти на втория месец и малко, а втория път - след месец и половина. Мисля, че мм го беше повече страх и от мен как ще бъде и си отдъхнахме, като установихме, че всичко в общи линии си е същото, като изключим леки подръпвания тук-там и дискомфорт при някои пози. С времето и успокояването на хормоните при мен нещата тръгнаха по-добре. При мен проблемът е в либидото, но там причините не са свързани с тазовото дъно, а с хормоните от кърменето. Високият пролактин скапва нивата на тестостерон, естроген и допаминовите вериги и от там желанието за интимност при мен почти излита през прозореца. Адски тъпо е, защото преди да имаме деца се надъхвах как на мен това няма да ми се случи, всичко е в добрите отношения с партньора, няма да си зарежем интимния живот заради някакви пишлемета, дрън-дрън... За съжаление биохимично се объркват нещата и, ако целенасочено не се действа, за да се появи желание, и телата, и отношенията страдат.
Трябва си поне няколко дни да поспим по-така, та човек да свежне. :/