Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 14 926
  • 500
  •   1
Отговори
# 465
Това с инконтиненцията по моите наблюдения си е отчасти до организъм, не само до тип родоразрешение. Приятелка с две цезарови, преди 6 и преди 3 години, страда все още от неволно изпускане, просто въпреки усилията, никога не се е възстановила напълно. Майка ми също след цезаровото сечение си е имала проблеми и с времето се влошиха... Има ли напреднала бременност, тазовото дъно се подлага на изпитание.

При мен след първата бременност и естествено раждане усещах дълго време мускулите на тазовото дъно като натъртени, имах и леки изпускания няколко месеца, слава богу само при тичане или кихане и само по малка нужда. Засилих си физическата активност (повече ходене), правих упражнения за засилване на ядрото (специфични, не точно коремни преси, защото те може даже да влошат ситуацията) и след 6-7 месеца вече усещането си беше постаро му. След второто раждане на доста по-голямо бебе, първия месец-два нямах никакви оплаквания, после се случиха на няколко пъти, но го свързвам с вдигане и носене на тежко (торби, по-голямо дете). Отшумяха от самосебе си, но пак си правя упражненията, като се сетя.

Възстановяването на интимния живот беше точно такова, каквото buttercup писа - психиката там е ключова. Решите ли се да подновите, според мен тя в известен смисъл ще догони тялото. Първия път при нас възстановихме интимните контакти на втория месец и малко, а втория път - след месец и половина. Мисля, че мм го беше повече страх и от мен как ще бъде и си отдъхнахме, като установихме, че всичко в общи линии си е същото, като изключим леки подръпвания тук-там и дискомфорт при някои пози. С времето и успокояването на хормоните при мен нещата тръгнаха по-добре. При мен проблемът е в либидото, но там причините не са свързани с тазовото дъно, а с хормоните от кърменето. Високият пролактин скапва нивата на тестостерон, естроген и допаминовите вериги и от там желанието за интимност при мен почти излита през прозореца. Адски тъпо е, защото преди да имаме деца се надъхвах как на мен това няма да ми се случи, всичко е в добрите отношения с партньора, няма да си зарежем интимния живот заради някакви пишлемета, дрън-дрън... За съжаление биохимично се объркват нещата и, ако целенасочено не се действа, за да се появи желание, и телата, и отношенията страдат.

# 466
Секциото ти няма нищо общо с това. Инконтиненцията и хемороидите се получават доста преди раждането и то целият проблем идва от плода - увеличаващите се килограми, разположението на бебето, натискът, който оказва върху таза и прилежащите меки тъкани... Тоест, накрая пак можеше да се нахендриш на същото, просто си имала късмет. Моето раждане беше изключително бързо, лесно, почти не съм напъвала, почти всички кг оставих още в родилна зала и си възвърнах старото тяло, обаче тазът ми беше като натрошен. И то така беше още от 4-тия месец на бременността, тъкмо мина гаденето и почнаха болките. Деветия месец беше направо нетърпимо, не можех да ходя, не можех да спя, беше кошмар. Бебето излезе, тялото привидно беше същото, обаче тазът няма оправия, явно вече той ще ми е слабото място. Точно, както е описала викторинокс, се усеща като натъртено, разглобено, все едно са те ритали, самите тъкани те болят някак си отвътре, явно всички лигаменти, които са се разтягали и преразтягали.

# 467
Да, при мен се появи може би в деветия месец и още ме държи. А бебето не беше голямо-голямо, не ми е бил и огромен корема, бях доста подвижна като цяло през бременността.
Май ще наблягам на Кегела и да се надявам да влизат нещата в релси. (Макар че много ме съмнява, че само с Кегел ще просперирам.)

# 468
Аз за сега проблеми с изпусканията нямам, както и след предната бременност, обаче имам страшен косопад. Предния път нямах толкова, ама сега супер много коса пада, чак се чудя как още имам останала на главата 😆.

Мале, чак ви се чудя как толкова бързо след раждането сте подновили интимностите. Аз изобщо не мога да се пречупя. Пробвахме един единствен път и не беше нещо уау. Не мога да кажа, че беше по-хубаво от преди усещането, беше някакво странно. Но и покрай кърменето си е доста сухо долу и си трябва много овлажняване. Либидо нямам никакво, ама грам. То трябва да се насилвам и да става по задължение.. В края на деня, когато заспят децата ми е супер изморено, предпочитам да си легнем да се гушнем, да си говорим, за друго нямам сили, наистина. През деня пък пак, гледам да подремна и аз, че така или иначе нямам кой знае какъв качествен сън през нощта и просто ми е трудно. Даже предпочитам да го задоволя по друг начин, отколкото да правим нещо заедно. И с предната бременност така беше, трябваше да мине доста време, за да се нормализират нещата.

Да се отчета и аз с бебе паднало от дивана. Преди няколко дни започна да се върти от гръб по корем и го оставих на дивана, като беше някъде в средата и ТАТКОТО БЕШЕ ДО НЕГО, само че с гръб, демек не го гледаше 🙄 обръщам се аз, че бях с кухнята и гледам детето е паднало. Имахме страшния късмет, че точно там имаше възглавница и падна на меко и даже не изплака, не се удари изобщо, но просто си беше чист късмет. Оттогава много зорко го гледам и с таткото се смеем на случката, че то си седеш милото там и гък не издаде 😆😆 имам и съмнения за зъб, който излиза, гледам има някакво бяло отдолу, но на пипане не се усеща нищо, но и не мога хубаво да го погледна.

# 469
Ние интимностите ги подновихме след лахийте. Е трудно е да намерим време с две малки деца, но се случва.
Аз пък този път нямам така страшен косопад, предния път в чудо се бях видяла.
Цяла седмица не съм давала пюре и утре ще дам да видя дали няма да е по-добре, че изпадаше в истерия само като видеше лъжицата.

# 470
Ние се върнахме към  интимтости след лохиите. Първите пъти беше дискомфортно и както и след предишното раждане си слагах едни глобули, за да се възстанови по-бързо положението отдолу. С времето се пооправиха нещата, но ние правим рядко, веднъж/два в седмицата, когато каката спи при баба си. Аз нямам сили да правя нещо след като заспи тя. Като цяло този път нямам изобщо либидо, но мисля че е защото умът ми е пренатоварена покрай грижите за двете деца. Това го чувствам като още едно задължение..Надявам се да се възвърне скоро.

# 471
Не съм имала проблеми с изпускането. Обаче имам известен проблем с половите контакти, тъй като усещам едно опъване в белега на шева... Малко неприятно ми е, евентуално само с лубрикант и то пак в точно определени пози. А уж 1 вътрешен и 2 външни само...

# 472
Присъединявам се с косопада. Почна ме преди 2-3 седмици - ад е. Първия път мислих, че е зле ама сега...сега се моля да ми остане коса Sad
За интимностите - подновихме, но някак нямам желание още. И след предната бременност бях така, изведнъж ми дойде желанието и само чаках бебето да заспи и ... да започваме. Сега може би заради двете бебета ли, но желание 0 Sad и се насилвам, че нали апетита идвал с яденето ама не мога да кажа, че е така за сега 😃
Следобед опитвам с тях да спя, не ми се получава всеки път, и вечер като ги приспя, мога с тях да заспя на момента, камо ли пък желание за интимност да имам.

# 473
  • Melmak
Здравейте!

Стерилизирате ли още, тези от вас, които ползват шише?

Моля ви, пътувалите вече на дълъг път към морето да дадете съвет. Как се издържа? Как се справяте с потенето? Спирахте ли много пъти? Всякакви мнения и съвети са добре дошли.

Поизчезнах малко. Не съм писала, нищо кой знае какво не се случва. Регресията трябва скоро да приключи, защото влиза в 5 месец. Явно е в някакъв пик в момента, защото се научи да се обръща и се побърка. Изнервена, кисела, не успявам да я успя ако се събуди преждевременно от дрямка.
Иначе сме заковали на 4 дремки, сумарно 4 часа сън.
Нощем 10-11 ч сън.

За съжаление аз не съм много добре и все още майчинството повече ми тежи и ме изцежда, отколкото да ме радва. Обичам си детето, но искам това чудо да свърши и животът да продължи като тя порасне и спре да е бебе.

# 474
Аз все още стерилизирам, но ползвам пликчета за микровълнова - удобно и бързо. Правя го 2 пъти на ден, евентуално 3 пъти.

За дълъг път, още с първото ЛЛ каза "карате докато спи. Събуди ли се - спирате за смяна и храна" . Така правихме с първото -той вече будува повече та се водим по бебето.
Караме на климатик,бебето облечено с тънки дрехи, че столчетата спарват малко или много. Тръгваш и приемаш, че път, който се минава за 4 часа, може да се мине и за 5 и за 6часа 😆 нищо не се знае.
Водиш се по бебето, най-важното. Първото в кола спеше много, можеше да спи по 5часа. Бебето обаче не е така. Тя си се събужда по график да си яде Simple Smile

# 475
Стерилизирам си, все така. От самото й раждане пускам стерилизатора толкова пъти на ден, колкото се налага - в началото имах малко шишета и малко биберони, та 2-3 пъти дневно го пусках. Сега имам вече поне 8(т.е предостатъчно), както и залъгалки, та го пускам веднъж на ден. Ако мнооого закъсам, имам кутийка на Филипс за стерилизиране в микровълновата за залъгалки, обаче честно казано, хич не смятам, че нещо се случва по тоя начин, друго си е със стерилизатора. Мисля още известно време да продължа, вкл.и съдовете за захранване в началото ще стерилизирам. Някои от пластмасовите играчки(пластмасови топки) и гризалки също пускам, когато се сетя.
При нас обаче вече е малко безсмислено, чисто моя приумица е, защото тя се убиива да лапа тихите книжки, играчките, онзи ден близа стола, че се беше търкулила до него, килимът също редовно е дегустиран, та е ясно, че си взема дневната доза микроби. Joy

Регресия май нямаме. Има си кисели периоди, понякога маха дремки или трудно заспива, но като цяло нищо впечатляващо, невиждано и нечувано. Не съм се фокусирала върху режима й, оставила съм я сама да си определя, така че когато не й се спи, пък е в добро настроение просто я оставям да си будува. Играем на нещо или й давам да ми разглежда ръката, или пък да се търкаля и обръща на спалнята и да си разглежда, по някое време тя сама окапва. Настава тишина и гледам - тя заспала. Joy По-скоро ме мъчи някои дни като е супер енергична и иска да играем заедно, не се заиграва самичка, а аз съм полузаспала и трябва да мисля забавления.

# 476
За изпотяването в колата решение нямаме - сложили сме подложки против изпотяване и е малко по-добре с тях, но не мога да кажа, че не се изпотяват децата изобщо. Гледам да преоблека или наметна гърба на бебето с някоя пеленка или с дреха, веднага след като го извадя от кошницата, защото след повече от 30 мин вътре си стои леко изпотен.
Плюсът на подложката е, че много, много бързо изсъхва и, докато го оправя, нахраня и т.н., подложката вече е суха и може да продължим.

С баткото, свикващ с нормално бельо в момента ще е драма предполагам, но ще сложим еднократни подложки под дупето, отделно има и непромокаем протектор само на седалката и след някоя и друга авария все някога ще свикне.

За дълъг път при нас проблемът е, че и двамата обикновено заспиват дълбоко, не се будят сами и трябва да ги будим, а после като тръгнем отново, са яко кисели и стискаме зъби поне половин час, докато не заспят отново. 4-5 часови разстояния минаваме с едно или две спирания, което е буквално на ръба на приемливото. На мен след час и нещо почва да ми пари под лъжичката и се притеснявам, че бебето стои толкова дълго, но ако пък спираме прекалено начесто, заради това киселеене, за което писах, пътуването ще се превърне в кошмар. Около час и половина, след като сме тръгнали, казвам на баща им да гледа за подходящо място за отбиване - да е сгодно, но да е и на сянка 😄 и някъде към то към втория час благополучно успяваме да спрем. 🙄

# 477
Аз спрях да стерилизирам. Вече не виждам смисъл. Баткото постоянно му дава някакви играчки, които съответно влизат в устата му. Хапе всичко до което се докопа. Вече е на 5месеца. И утре сме на консултация и ваксини. Чака ни втора доза ротарикс, таа очаквам да настане чудо.
Със захранването сме все така до никъде. Не харесва лъжицата и не спира да плюва съдържанието....
Ходихме на море миналата седмица. Както са писали и други, пътувахме през ноща. Баткото спа непробудно, а бебето се събуждаше в обичайните часове за храна и смяна. Таа от 6ч. път, ние ги направихме 8ч, но мъжът ми спира за да пуши, аз да ида до тоалетна и т.н.
Синковеца може да се обръща само от корем по гръб. На обратно се мъчи да направи нещо, но не успява и се ядосва. Доста по- мързелив е от брат си, но не се притеснявам и това ще стане.

# 478
И нашата детска консултация мина във вторник. Отложихме ваксина, тъй като нещо не е наред със съдържанието на памперса - воднисто и зелено, след всяко хранене🙈 каза да давам пробиотик и да й дам седмица да видим дали ще се оправи. Иначе в понеделник прави 5 месеца - 66см, 6,100 - на мама жирафа🥰 обръща се и по двата начина малко след като стана на 4 месеца и е голям купон на активната гимнастика - оставям я легнала, след малко вече е по корем, завъртяна на 180 градуса - няма търпение да пълзи🤭 а за регресията …..аааах регресиятааааа…. Моето добро бебе, което само си махна нощните хранения и като заспи самичко в 10 , ставаше да цока сутрин в 4/5 вече го няма и на нейно място има някакъв нервак, който пак има 8 хранения , на всеки 3 часа, събужда се да реве, иска на ръце, иска в нашето легло, иска да я друсам, а някои нощи направо не знам какво забога иска…. Каката всяка сутрин и тя цъфва за капак призори и тя да легне на спалнята, буди бебето, което обикновено едва съм приспала и започва един повсеместен Армагедон 🙈 иначе през деня си слуша, режима е супер, на 4 дрямки е все още. Всичко, което се докопа е в устата, дори вчера я заварих да гризе решетката на леглото…. Та да - консумацията на микроби си върви с пълна сила 😁 за сега наченки на зъби няма. За захранването се разбрахме след 2 седмици да го започваме , като стане на 5 и половина. Имам лошо усещане за това начинание - ще видим. За момента мечтая да поспя 3-4 последователни часа🥴

# 479
Моят човек снощи ни остави да подремнем 4 часа и пловина нацяло, но това не пречи да сме като парцали цял ден Grinning Трябва си поне няколко дни да поспим по-така, та човек да свежне. :/

Нащо педи ни кара всеки ден да даваме пробиотик откакто човекът се появи. Само нас ли така? А по колко вит. Д давате?

И аз си стерилизирам като на новородено - след всяка употреба.

Моето дете спи предимно с главата наляво и ми прави впечатление, че главата му се е подеформирала - някакви съвети как да го карам да спи в другата посока? Уж го слагаме надясно и след известно време пак се врътнал наляво. Пробвам се да му въртя главата и докато спи, ама като реши, че ще е наляво - няма какво да направя.

Относно растежа - следите ли персентилите на децата? Аз само се депресирам, че е слабо. Понеже някакви лелкобабки не спират и да ми го повтарят. Имаше някакъв период в началото на третия месец, в който наистина наддаването беше 'лабаво, ама то тогава доизцеждам, едното хранене нощно време, което изпуска, също изцеждам и додавам през деня - връзват му се 150-200 мл допълнително на 3 пъти ги давам. Другата седмица прави 4 месеца, а днес го теглих 5.800, 63см.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 01:18 от Ku-ku-rigu

Общи условия

Активация на акаунт