Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 14 868
  • 499
  •   3
Отговори
# 495
Tracck, има ли вероятност да минава на 3 дремки ? Ние сме на 3 от може би месец. Преди обяд има 1 от около 40мин до час, една на обяд от 2часа и една следобяд отново около 40мин. Най -късно 21ч. е заспал (буди се за ядене веднъж, но заспива веднага след това) и окончателно става към 8ч.

Аз също се водих по схемата на ХИП. Имам уред, но все още не ползвам тъй като хапва по много малко и карам на най-малките пюрета на гербер или хип (и то ги деля на 2,  защото не яде). Нямам търпение да почна да го ползвам.

# 496
И аз продавам Уред за пюрета .Не е отварян чисто нов е .Имах голям мерак да правя ,но се отказах.Ако някой има интерес

# 497
Мислех и аз за 3 дремки, че последната взе да идва късно, след 19ч някъде, обаче като стане рано, примерно в 6:30 и понякога прави само кратки дремки и за нощен сън идва прекалено рано 18-19ч и не си е направил общото будуване за деня. Пробвах оня ден директно за нощен сън, заспа някъде 18 и нещо и така дълбоко спеше, че не ми даваше сърце да го будя, обаче се събуди в 20;30 и си направи един прозорец будуване и заспа в 22. Та, не знам и аз. А и той будува макс 2ч и някакси не става да се вместим само с 3 дремки. Вчера и оня ден трудно заспа за последната, минаха 3ч и беше крайно преуморен и ревеше сумати време, ама си бяхме и вкъщи, ако бяхме с количката навън, щеше много по&лесно и бързо да заспи. Преди успяваше да прави 2:30 вечер преди нощен сън, ама и тогава мисля му идваше в повече. Преди си заспиваше около 21ч и се събуждаше само един път. Сега по 2 пъти. Поне едното да отпадне 😵‍💫.

Lina, Относно захранването. Повечето следват схемата на Хип, аз съм си купувала една книжка и ще следвам схемата оттам. Общо взето каквото и да направиш, няма да е грешка. Само е хубаво плодовете да ги оставиш за по-натам или да ги смесваш с някой зеленчук. Може да си свалиш приложението solidstarts, там има абсолютно всяка храна кога може да се предлага. Много р удобно, аз мисля даже да ползвам и платената версия, понеже искам този път да пробвам и ЗВБ, а там има и рецепти.  Нещо нямам никакви идеи откъм закуски за големия. Само едно и също правя и просто не мога да измисля нещо друго. Може би като стане по-студено и сме повече време вкъщи ще експериментирам. Сега бързам всяка сутрин, за да може да излезем по-рано и да не е жега.

Tracck, има ли вероятност да минава на 3 дремки ? Ние сме на 3 от може би месец. Преди обяд има 1 от около 40мин до час, една на обяд от 2часа и една следобяд отново около 40мин. Най -късно 21ч. е заспал (буди се за ядене веднъж, но заспива веднага след това) и окончателно става към 8ч.

Аз също се водих по схемата на ХИП. Имам уред, но все още не ползвам тъй като хапва по много малко и карам на най-малките пюрета на гербер или хип (и то ги деля на 2,  защото не яде). Нямам търпение да почна да го ползвам.

# 498
Вашите бебета като правят дълга дрямка, с доприспиване ли е? Моята дъщеря задължително се буди на 45-тата минута без значение коя подред дрямка за деня е. Допреди месец правеше една доста дълга (около 3 часа), сега тя отпадна и дневният сън е доста по-малко от нужното. Винаги пробвам да я доприспя на обедната дрямка, но като минат 10-15 минути се отказвам и отиваме да играем.
Ние изкарахме някакъв гаден вирус. За първи път боледува малката, не знам какво беше, но го карахме и аз и каката. Бебето се тръшна с температура 39 за цял ден и на следващия вече нямаше. Влачи си сополи и кашлица 5 дни и сега няма помен от това. Аз също един ден бях само статична млекоцентрала. Добре че родителите ми гледаха децата цял ден.

# 499
На моето дългата дрямка е първата, евентуално втората. Сменяме се, яде, дори рядко играе - взимам я в кухнята да измием шишето, да оправим набързо и да си направя кафе и се връщаме да си доспим до следващото хранене. Гушваме се и спим доволно до обяд. Вече останалите дремки са кратички, особено ако е в нейното си легло.
Не доприспивам, взимам си я да я гушкам или да я слагам на килима или на леглото да се търкаля на воля.
Почти е махнала четвъртата дрямка, просто я няма. Вчера будува от 17 някъде до 21. Хич не се и напъвам да я приспя, ако усетя съпротива, играем на нещо, докато стане време за баня, мляко и сън.

Зъбите ни мъчат, та като я намажа с гел се поуспокоява.
Захранването съм го оставила за 5 месец. Другата седмица сме на ваксини, остана само една доза пневмококова, ама отсега ми се реве, като се сетя пак как ще я тресне температурата и ще е като парцал.

Баткото ни беше с ротавирус, та беше изпратен в забвение и после известно време бяхме в изолация от него с бебето. Аз съм от лошите, не ги събирам, като е болен. Не ми се ще зорлем да заразявам бебето, но ние така процедираме по принцип - който е болен се изолира от останалите, не се тикаме един в друг.

Общи условия

Активация на акаунт