Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 17 079
  • 573
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мамчета и аз я изкарвам Габи или с комплект с дълго ръкавче и после преобличам като стане топло.А в къщи си я държа с боди с къс ръкав и къси панталонки за сега е добре .

# 511
Ние сме на море в момента и рано сутрин, както и на вечерния плаж ходя с торба дрехи за преобличане. Rolling Eyes Полареното одеялце е задължително, защото ако не е завит на вечерната разходка или го извадя без одеяло от количката вечер, на дребния му се запушва носът през нощта.

# 512
Момичета, да се включа сега като темата е свързана с преобличане - вашите бебета спокойни ли са при смяна на памперс и преобличане? При нас е ужас- преди беше рев при смяна на памперс, но след морето вече мрази и да в преобличам (след като се налагаше многократно). Направо изпада в див ужас, все едно ще я коли някой, и трябва да се правя не на клоун, ами и аз не знам вече… Направо имам чувството, че е травмирана подари някаква причина, чак се притеснявам. Имате ли съвети, при някой друг случвал исе?

# 513
При моето голямо дете до към 7-8 месец беше песен преобличането, смееше се или му беше безразлично и изведнъж, без никаква отчетлива причина започна да се противи при преобличане до плач всеки път. Бяхме отишли за десетина дни при роднините, едната вечер го оставихме за 2-3 часа при баба му, прибрахме се и тя каза, че единствено бил се вкиснал, като го е преобличала. Далеч съм от мисълта, че причината е била това наше отсъствие, просто с онзи момент го свързвам. Тя е изключително внимателна и търпелива, така че изключвам варианта да го е пришпорила. От тогава досега, 2 г. по-късно почти нищо не се е променило. Ако някак си успеем да предупредим по-рано, после с мек и сговорчив тон да преминем гладко към преобличането, да го обърнем на игра или пък да има нещо приятно, което предстои, след като се преоблече - само тогава минаваме без мрънкане, рев или истеричен епизод. 😔 И в това отношение фейлнахме с баща им.

# 514
Аз все още я държа в бебешкия кош, и слагам боди с къс ръкав, къси панталонки. И като е студено сутрин слагам чорапи и мятам пелена. Но тя си обича студеното.
Ако беше с летния кош - щях да слагам дълъг клин, и боди с къс ръкав  и тънко връхно или завита с пелена

# 515
Аз да ви питам мамчета нямате ли зъбки , че ние от доста време имаме обилни слюнки и ръце в устата ,но още няма

# 516
При нас е същата работа... лигави се мноооого, дъвче всичко, видимо го дразни. Венците са доста подути и зачервени. Даже ясно личи къде е зъбчето и добре е очертано, ноо пробив за сега няма. Слагам една гризалка в хладилника и го облекчава, но ефекта е за доста кратко.

# 517
Моят преди 3 седмици изкара долните 2 зъбчета. Беше си киселяк, но не се е лигавил. Сега са тръгнали и долните странични резци и лигите са до пода. Мажа го с гелчето на Бочко, а Камилията и Калгела ги пазя за тежката артилерия- кучешки и кътници Sweat Smile

# 518
Е как долните, не трябва ли след първите да изкарват отгоре?! 🤔 Иначе от месец му се белее на малчо отдолу, ама още не е избил. Плюнчи се много, яде всичко, до което се докопа 😃

Обличам го според времето. Ако с топло само по къс ръкав. Сутрин някой път не е чак толкова студено, та пак само по къс ръкав и го завивам. Още е със зимния кош, нещо не мога да се наканя да го сменям. Там си е сгушен, сега с това променливо време му е по-добре. Та, ако видя, че е по-хладно му сложа един панталон, чорапи и го завия с тънко одеяло. Последните дни си е топло, само сутрин е леко хладно.

Моят преди 3 седмици изкара долните 2 зъбчета. Беше си киселяк, но не се е лигавил. Сега са тръгнали и долните странични резци и лигите са до пода. Мажа го с гелчето на Бочко, а Камилията и Калгела ги пазя за тежката артилерия- кучешки и кътници Sweat Smile

# 519
Ми, доколкото аз знам, първо са си долните. И при сестра му първо избиха долните четири и чак после горните. Но, при всяко дете си е индивидуално. На приятелка на детето, първо избиха кучешките и беше като вампир, а на дъщерята, кучешките избиха чак на 1.6г… та индивидуално си е. Аз иначе гледам тази схема за ориентир:

Е как долните, не трябва ли след първите да изкарват отгоре?! 🤔 Иначе от месец му се белее на малчо отдолу, ама още не е избил. Плюнчи се много, яде всичко, до което се докопа 😃

Обличам го според времето. Ако с топло само по къс ръкав. Сутрин някой път не е чак толкова студено, та пак само по къс ръкав и го завивам. Още е със зимния кош, нещо не мога да се наканя да го сменям. Там си е сгушен, сега с това променливо време му е по-добре. Та, ако видя, че е по-хладно му сложа един панталон, чорапи и го завия с тънко одеяло. Последните дни си е топло, само сутрин е леко хладно.

# 520
При нас е мноого променливо времето, сутрин студ, следобедно става 30градуса, към 17ч. пак рязко застудява, отделно апартаментът ни е по-хладен и се виждам в чудо. Питах, понеже с мъжа ми бяхме в драма, че много гола я държа, та наизвадих ромпърите с крачолите и дългия ръкав - ми, добре й беше, учудващо за мен.
Изкарах някакъв вирус мимоходом, та успях да я заразя и нея, и горкото сега бая сопол влачи. Обаче е някъде надолу към носоглътката, та не мога да го извадя, тя пък се и закашля от него... Не дава да пръскам, да чистя носа с хартиен фитил(за аспиратор да не говорим! И да не видим!), от инхалатора крещи с ужас и почервенява чак(но тя и от сешоара така), та сме голям цирк всеки ден. Сядам върху нея, държа й главата, тя пищи, врещи, почервенява от рев,  капя капки, преди това пък я държа за врата и й слагам маската на инхалатора, доколкото е възможно след като не спира да се върти и в края на процедурите, вече потна, рошава и изморена, просто се ослушвам деликатно да не би социалните да са ми пред вратата. Joy
ММ е по-жалостив, аз съм лоша и държа всичко, което е изписано да й го давам. По-добре рев вкъщи, отколкото рев в детско и с абокат в тая малката ръчичка.

Не знам как успявате да им гледате венците, че кое се очертало, пък къде се показало, моята дрисла нииищо не дава, невъзможно е да огледам и да искам. Още от втория месец се лигави мнооого, лапа и гризе всичко, и чопли с пръстче някъде назад, към кътниците. Така че може и натам да избие накрая. Мажа с бочко все така, купих й и ледена гризалка(която все забравям да замразя), но най-хубаво се чеше с пръстче. Иначе не е глупава хич, бързо схвана как да ги гризе гризалките.

Със захранването вървят нещата засега, но аз съм мнооого в началото, засега е тествала авокадо, картоф и днес последно сме на тиквичка. Утре ще видя какво ще ми е вдъхновението. Правя си аз пюретата. Понякога ми стават маалко по-течни, та не слагам вътре мляко, тя и без това после пие. Странно й е, но явно й е и вкусно, вчера изяде 30г, че и се нервеше, че бавно става. Joy Държи тя да се храни сама, та мазалякът е пълен, макар че вчера повече чеса венците с нейната лъжица, пък аз й я вадех периодично да вкарам моята с пюре. Joy Цапанките идват по-скоро от това, че докато яде, решава, че няма да е лошо да си лапне и ръкатааа, а с другата пък да си натика лигавника в устата и простоо като ги видя тия неща и ми призлява.

# 521
Даде, първо са тези долните два, после над тях горните два, по правило. И на баткото му изкараха страничните горни след долните и беше като вампирче, ама това не са кучешки, а странични резци, просто в началото са много отдалечени и все едно са кучешки, после като изкарат и другите до тях и се наместват.

Ми, доколкото аз знам, първо са си долните. И при сестра му първо избиха долните четири и чак после горните. Но, при всяко дете си е индивидуално. На приятелка на детето, първо избиха кучешките и беше като вампир, а на дъщерята, кучешките избиха чак на 1.6г… та индивидуално си е. Аз иначе гледам тази схема за ориентир:

# 522
Аа, разбрах те. Ами, честно казано- не знам. Горният венец е спокоен, дори не е подут, а долу вече е червен. Но те мойте и двамата не вървят по “учебник”, та да видим кой ще е следващият зъб Joy. На сестра му, горните 4 зъба избиха чак на 1г, а долните на 5м Joy. Дано при него се развият по-бързо нещата
Даде, първо са тези долните два, после над тях горните два, по правило. И на баткото му изкараха страничните горни след долните и беше като вампирче, ама това не са кучешки, а странични резци, просто в началото са много отдалечени и все едно са кучешки, после като изкарат и другите до тях и се наместват.

# 523
Как сте, момичетаа?? Много сте тихии 🥲 надявам се да по хубави причини. При нас е все същото, всеки ден едно и също, ангажименти покрай двете деца, баткото все още не ходи на детска, не знам и кога ще го пускам... Хем ми се иска, хем не, свикнахме вече като че ли да сме заедно постоянно. Имаме си нужда да си починем де, ама като знам, че ще се почне с боледуванията, които няма как да ги избегнем, разбира се, но така или иначе ще походи макс седмица и после месец вкъщи... И сега както идват грипните сезони...

Малчо е 6.300 вече, тежи си ми бая, оправяме съня, че почна да се буди и трудно да го приспивам, та ще видим до къде ще го докараме. Работя с консултант, казва, че е за преход към 3 дремки, пък едвам изкарва 2ч 😵‍💫 та не знам. Тъмна индия ми е. Още не съм започнала със захранването. Пробвах да го сложа облегнал на една възглавница да видя може ли да седи стабилен, ами не, веднага започва да пада на една страна и не мисля още да бързам със захранването, поне да може да се задържа малко стабилен, че как ще стане иначе нямам идея. От месец и половина му се белеят отдолу зъбчетата, ама не искат да пробиват тези гадове 🙄 започна и да пълзи, директно си се изправя на колената и се опитва да върви напред, още не много успешно, но някой път успява, та спокойствието ептен изчезна. Докато готвя трябва постоянно да го наглеждам, че на пода няма място къде да го слагам и е на дивана и единия път го хванах във въздуха, че щеше да падне 🤦‍♀️

Как става при вас? Мислите ли да слагате ваксината за грип, която сега се предлага? Аз досега не съм слагала на баткото, но малко сд замислям, не знам и аз. Не ми се иска бебето още толкова малко да минава през тези гадни вируси.

# 524
Здравейте включвам се и аз да споделя сега като навършихме 6м Докторката ни прати на иследвания кръв и урина .Кръвта я дадохме без проблеми ,но урината е пълен кошмар.Колекторите са ужас нямат закрепяне се отлепени .Поръчах памперс с колектор и там ужас.Тя усеща че не е памперса държа я по 3часа и няма пишкане .Иначе кръвта са добре иследванията и на специарист за вътрешни органи бяхме и там наред всичко .Ще видем до утре как ще става с тази урина за момичетата е най трудно на мамченцата става лесно

Общи условия

Активация на акаунт