Започвам нова тема, защото не намирам активна от последната година. Ще съм благодарна на всеки, споделил опит с тези хронични заболявания.
След прекарана инфекция и възпаление съм с хроничен блефарит и сухо око, както и възпаление на очната повърхност. Пречи ми да работя (екранен работник съм), както и да върша един куп други неща, така че от няколко месеца ходя по лекари и се ровя из съвременни изследвания и препоръки по темата, ето какво правя до момента:
- ежедневни топли компреси с масаж и почистване;
- доксициклин 50мг/ден (изкарах и кратък курс азитромицин);
- изкуствени сълзи Hylo dual intense/Thealoz Duo и гел през нощта;
- омега 3: EPA 1200/DHA 600mg дневно;
- ползвам очила за задържане на влагата (moisture chamber glasses) - моите са за 8 евро от строителния хипермаркет, но вършат чудесна работа (отчитам, че живея на село
да се разхождаш с подобни в града ще е по-неловко);- чай от очанка/зелен чай + много лимони - не помня къде прочетох, че помага, но със сигурност не вреди.
Всичко това като цяло помага, но съм далече от баланс и нормално съществуване.
Мили колеги по заболяване, моля, споделете всичко, което е проработило за вас. Интересувам се от опит с IPL процедури, автоложен серум, акупунктура - абе, всичко!
През последните няколко години излизат доста нови публикации по темата, та нека си помогнем да намерим кое за кого работи.Благодаря ви!
Прегръдки и да гледаме напред!

))