Разделно Хранене- част 9

• 12 106
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
по- добре сутринтта хапни три белтъка с една ябълка thumbsup,че като видя мляко в диета направо Rage
Може ималко месо но за това не смея да пиша smile3505

# 106
Анита 7 - ето обещаната информация:
Сьчетание на белтьчини с киселини
Активната работа по разлагане на смлените вещества на по-прости ,протичаща в стомаха и сьставляваща пьрвия стадий от храносмилането на белтьчините,се извьршва под действието на фермента пепсин.Пепсина действа само в кисела среда,в основна среда неговото действие се прекратява.Извьршваме грешка ,като мислим,че приемайки киселини заедно с белтьчините,ще сьдействаме за разлагането им.Фактически е обратно - тези киселини задьржат отделянето на стомашен сок и по този начин се вьзпрепятства разграждането на белтьчините.Остатьците от несмлените белтьчини може да се задьржат дьлго в стомаха и да започнат да се разлагат,като се получават токсични вещества.
Забранени комбинации:не употребявайте:
Сирене,кашкавал с кисело мляко
Месо едновременно с много кисела салата(кисело зеле,мариновани краставички и др.)
Месо с кисело мляко
Яйца с кисело мляко
Това е от книгата на Владимир Леви - "Рьководство за РХ".Но мисля ,че не трябва да изпадаме в крайности и може да си хапваме сирене с домат,а и точно тази комбинация не е спомената в забранените комбинации. Sick

# 107
Браво smile3501
Аз мисля ,че млекото навсякъде пречи #2gunfire

# 108
Ками като гледам тези сандвичи и ми се преиска и аз да сьм поканена на РД.  Mr. Green
Реге работя вьв фирма за производство на детски играчки от дьрво предимно за износ.Аз правя митническите документи ,а сьщо и преводи/завьршила сьм езикова гимназия/.Ако не е тайна , защо питаш?М/у другото зареждаме и магазин в Бургас и Варна.
Джоя на мен менюто ти ми се вижда добро.Все пак млякото е полезно и не трябва да го изключваме от менюто си.Но ти си преценяваш.
Поци ти против всички видове млека в диетите ли си ?Дори и срещу нискомаслените или имаш друга причина? Rolling Eyes
много сьм щастлива защото утре е  smile3558

# 109
Против всички #Cussing out

# 110
Защо какво му е на млякото, знам че прясното не е полезно, а в сиренеото и кашкавала  има много мазнини ама в киселото кво не е наред  newsm78
Поци ти като ядеп само месо, колбаси ядеш ли или само чисти мръвки и колко време издържаш на такъв режим ?

# 111
Ям,всичко що е месно afwitch
Даже в колбасите има доста протеин,щото от 3-4 години в тях слагат и СОЕВ ПРОТЕИН а тва за мен е...  animal037
За млякото явно ,че утре нова тема да пускам.
 DrunkПолезно е, но само в комбинация с мляко ,за други не ми харесва,не става help

# 112
Калида, ми как да кажа- голяма съм късметлийка, че момчето харесваше "нормалните" ми манджи, а сега е по- ентусиазиран от мен с "експериментиталните". Харесват му и даже може да ни броите при семейните разделно хранещи се. А със София забравихме за коликите може би преди месец и вече я караме весело. Покрай нейните сутрешни сокчета пък закусвам плодове, така че системата се е нагласила отвсякъде.
Ками, възхищавам ти се и ти желая успех. Сигурно ще ни пуснеш и твоите творения.
Иля, сподели като успееш с кълновете и мен ме вълнуват.

# 113
  • София
USER1  благодаря ти за бързия и подробен отговор. За сега мисля и аз да си хапвам тази комбинация, пък за по-нататък ще видим. И без това от скоро съм на РХ и не ми се изпада в някакви крайности.

А какво ще кажете за кисело мляко с плод - например банан? Или трябва самостоятелно да се яде?

Благодаря за топлото посрещане.

# 114
Ям,всичко що е месно afwitch
Даже в колбасите има доста протеин,щото от 3-4 години в тях слагат и СОЕВ ПРОТЕИН а тва за мен е...  animal037
За млякото явно ,че утре нова тема да пускам.
 DrunkПолезно е, но само в комбинация с мляко ,за други не ми харесва,не става help

Поци , пусни наистина такава тема за млякото !!!! Аз лично ще я следя с интерес !

Кога се яде мляко и с какво се комбинира ? Може  ли в един ден ,но  не на едно ядене да  да се яде мляко и други неща ???  Това пречи ли на диетата??
Много ти благодаря предварително!!!

# 115
  • София
Аз мляко въобще не ям.  Crossing Arms

Според книжките за разделното хранене, млечните продукти са най- вредната храна - обработени и пастъоризирани при много висока температура нищо полезно не е останало в тях.

Аз, когато си хапвах мляко, винаги ми се подуваше корема и имах газове, така че направих моя избор - отказах млякото и се чувствам много добре.

А иначе истинското мляко сигурно е полезно, ако може да си намирате такова.

# 116
Аз доколкото знам прясното мляко е най-добре да се консумира самостоятелно.Защото когато попадне в стомаха се пресича.А за киселото - самостоятелно или в комбинация с безскорбялни зеленчуци или плод/банан/.
Поци - наистина пусни тема за млякото , за да съберем повече информаци.

# 117
Е, най-после едно вредно нещо, което да не обичам! Hug Изобщо не ми липсва млякото, де да беше така и със сиренето и кашкавала, че да отпиша всичко млечно, ама те пък са ми фаворити. Както и да, опитвам се да ги намаля поне. Ето, тази седмица съм на плодове, ама така ми липсва кашкавалчето...
Юзер, просто така попитах...защото ми се струва, че не сме много работещите тук. Пък и нали се опознаваме  Simple Smile

# 118
  • София
Също така съм чела, че млякото не се обработва напълно в организма, а полепва по червата, като предизвиква превръщането им в лениви черва.  Confused

# 119
Аз доколкото знам прясното мляко е най-добре да се консумира самостоятелно.Защото когато попадне в стомаха се пресича.А за киселото - самостоятелно или в комбинация с безскорбялни зеленчуци или плод/банан/.
Поци - наистина пусни тема за млякото , за да съберем повече информаци.

Страх ме е newsm29,ще ме разкъсат ,мамите fight

Общи условия

Активация на акаунт