Най от РАБОТА обичам в бебе-скайпа да надничам

• 15 961
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
  • нейде там, където ....

Ми супер, голяма тайфа заформяте - синът ми, ти, брат ми, една съседка, мъжа и брата на друга, жената на единия от всичките ми братовчеди . .  Mr. Green

киселото мляко го почнахме в края на четвъртия месец, слава богу че всичко беше наред. Ама тогава имаше кърма, само понякога давах по 30-40 мл. Затова реших, че вместо да хвърлям кутията с АМ, недоизползвана, по-добре да минем на кисело.

Бебчо утре тръгва на ясличка, ако се срещнем днес с личния лекар и попълним документите.

Септември ще ходя командировка на море за 5 дни в Созопол . . .   grinning039

Свиквам с работата бързо, защото не съм се откъсвала твърде от нея. Или подобни занимания. то и да искам, няма как - уча в университета, работя на 1-2 места, гледам си и децата. На педали отвсякъде . . по-скоро на други транспортни средства afwitch

# 31
Гери, приеми и моите съболезнования, мила  Hug
с каквото можем ще помогнем, както са писали и другите момичета. Бъди силна!

# 32
Вие лесно се адаптирахте за работа след майчинство

Добре дошла!
за много от нас адаптивен период почти не е имало. При мен лично беше има-няма 40 дни, колкото да ми зарастне секциото. Гери (Кабив), започна тази тема когато беше все още бременна, планираща да не прекъсва работа за дълго.
За мнго от нас връщането на работа е като да отидеш на почивка. Разведрително е да смениш атмосферата. Аз лично така се справих със следродилната депресия (мъжо почти ме помоли да се върна на работа, вместо да побърквам всички у дома). Много повече успявах да оценя и да се насладя на майчинството така. (Тук е редно да спомена, че работех почасово, почти, когато ми изнася и не ми висяха шефове проекти и колежки в мензис или критическа на главата, шефката ми удвои заплатата и не се наложи да си прекъсвам майчинството).
Не всички са имали моя късмет, но всички успяваме да се справим.

# 33
  • нейде там, където ....
Успяхме да оправим документите, утре Митко тръгва на ясли.
Тресе ме нервата, се не трае.
 afwitch af
Не очаквах такова нещо, много пъти съм си мислила за този момент, знам защо го правя, ама сега вече заспа бубата. За капак днес ми проглушиха ушите с въпроса "Кога най-после ще подадеш документи при нас?" от две места. И от сегашната работа си ме търсят, а аз гледам да си взема отпуска, докато посвикне, а и много се е събрала за разчистване   Bulb Утре ще разказвам

# 34
jd, като гледам пак среднощна седянка заформяме с теб. понеже пита, да си кажа... качвам снимки от белгия Simple Smile
ама ти не казваш какво работиш, само с "физик" ли ще минеш?!
браво за детската. да разказваш как е, че и мен треска ме тресе и само отлагам въпроса за по-нататък. за сега бавачката ме устройва идеално.

малко снимки:

амстердамски пазар на цветя и улични лалета

Лиеж, предимно нощните снимки са хубави

Бастон, музей на втората световна, доста скучно, с изключение на … тив от това време

Спа, писта на Формула 1 и музей на състезателни коли. също скучничко

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 23:14 от kalina na kayo

# 35
  • нейде там, където ....
jd, като гледам пак среднощна седянка заформяме с теб. понеже пита, да си кажа... качвам снимки от белгия Simple Smile
ама ти не казваш какво работиш, само с "физик" ли ще минеш?!
браво за детската. да разказваш как е, че и мен треска ме тресе и само отлагам въпроса за по-нататък. за сега бавачката ме устройва идеално.

То лошо няма, аз едва ли ще мигна и без това. За съжаление, не мога да си позволя детегледачка. Яслата не е мечта, но поне се съгласиха да го вземат веднага. Което си е чиста проба късмет и трябва да съм благодарна. Задвижих се, уж работата да сменям, ама не стана, не по моя вина. Сега съм набрала скорост и си казвам, че не ми е бил там късмета, а трябва на друго място да пробвам.

Аз сега съм физик към един от многобройните институти н БАН, София. Основна заплата - не е тайна - 235 лева. Няма пропуснати нули, освен тези, след запетайката. Повечето ми познати физици или ходят за по няколко месеца в чужбина и после харчат отгладуваното (няма начин при мен), докато уредят нещо за постоянно за цялото семейство или се реквалифицират успешно в програмисти. Защото те и без това с програмиране се занимават в голяма степен, но решават в някакъв момент, че е време да помислят и за семействата си, не само за науката. Реших да съм от вторите. И аз имам семейство. Как да си гледам с наука децата - не разбрах. И за там ще ми е мъчно някой ден, защото ми харесва това, което правя. Тайно се надявам да не съжалявам за решението, което взех.

Длъжко стана, ама ми олеква, като напиша 1-2-3-4 страници. За яслата и Митко, науката в България и младите хора в нея в частност - мога и да си порева, ако няма кой да ме види

# 36
Кали, снимките на цветята са страхотни Peace

Jd, и аз се върнах на работа преди малко Ясмин да стане на 6м. Капитализъм..уж социална страна Германията - 8 седмици платено майчинство и оправяй се после Rolling Eyes Е сега го приеха да стане 1г на 67% от заплатата, ама само за деца родени след 1.1.2007. Та за следващото ще имам далавера. Само дето не знам как бих издържала 1г вкъщи  Mr. Green

Първия ден всички колеги естествено ме питаха къде съм оставила Ясмин и аз си поплаквах скришом след всеки такъв въпрос Embarassed След първата седмица обаче след като видях, че и тя се чувства добре сред децата и не плаче като ме няма се успокоих доста Simple Smile Гадното е само, че върна ли се вкъщи ме чака доста домакинска работа Tired А пък и доста пъти наваксвам каквото не съм успяла в офиса ooooh!

# 37
О... значи за първи път се разделяте. Гушки. За теб ще е по-трудно май, отколкото за него. Моя бебо много се кефи на деца. И е много щастлив.

за работата... има една основна разлика между работа и хоби. За едното ти плащат. Изобщо и капчица съжаление и укор да не ти се прокрадват в мислите.

от няколко страници се опитвам да намисля заглавие за следващата тема, но съм отчайващо недодялана в поезията (освен онази за бебеправенето, която как можах точно пък аз да я намисля).
та ми се иска нещо за подкрепа и споделяне и колко сме си важни да е, ама не мога да намисля.
кажете вие.

# 38
  • нейде там, където ....
Разделяли сме се. Два месеца го подхвърлям между баби и съседки, за по 2-4-6-8 часа на ден, за да отхвърля най-належащите проблеми. Докато стане на 1 годинка, за да го вземат в яслата. И поне един и същи човек да се грижи за него всеки ден. Много неща излязоха от контрол и знам ,че това е за негово,мое, на брат му и цялата рода добро, но . . бях си обещала да соя по-дълго у дома втория път, понеже може да ми е последно. Ама за да не е последно - трябва да се върна на работа. А после - ще съм гузна и за да няма разлика, пак едва ще утрая до 1 годинка. Макар с баткото да стоях само у дома едва 3 месеца. Сега - 10, преди да почна да миткам. Не харесвам твърде яслата, в която ще ходи. но само там казаха че ще го вземат и то, защото баткото е в същото ОДЗ.
Сигурно затова ми е жал,че тръгва на ясли. и ме е яд на мене си, че не подадох навреме молба за другата ясла. Не успях да му осигуря най-доброто, което е по силите ми, преди да се върна на работа

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 17:26 от jd

# 39
  • на правилното място, в точното време
 Хей, jd, несе обвинявай! Това,което правиш е най-доброто за Митко! Повяврай си сама!Не се вляй от мнението на околните.Ти най-добре знаеш кое е добро за децата ти и го правиш. Може да не харесваш яслата му и да мислиш,че това не е най-добрата ясла, но за него там може да е супер. Не винаги нашите представи за най-добро се покриват с найстина доброто за децата ни.                                              И аз не харесвам училището на сина ми, но той си го харесва, избра си го заради химията,която му е      слабост и се чувства добре там. На мен ми остава само да ги приема и да се моля наистина да е добре там! Praynig Относно адаптацията- верно,че тука повечето почнахме почти веднага след раждането и такива периоди за някои почти липсваха. Аз лично съм доволна,че такъв период при мен нямаше.На и аз като Кали нямам шефове на главата и всякакъв тип  #Onfire af колежки.
 Калино,моме, с тия снимки искаш и другите ли да развратиш,както мене онази вечер, а? newsm66
Вижте,мили момичета, какво е снимало нашето мило другарче при престоя си в Италия! Забележете, ако обичате, какво преобладава в снимките й   People No Good
 Хубав ден от мен!   Nature Sunny И се молете за Герито и Никинцето! Praynig Praynig Praynig

# 40
Ravia, снимки от италия с голи (древни италиански) мъже показвах преди време. в миналата тема. по темата Simple Smile
сега са на цветенца от белгия, и на моите луди деца, с които пътувах. (аз бях по-луда от тах де...)

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 09:35 от kalina na kayo

# 41
Добро утро!

Гери, стискам палци още веднъж и ако ти остане минутка влез да кажеш как е минало Hug

Мен ме снимаха рано-рано на идване към офиса на едно измислено ограничение 70 - дано да мина само с 15Е Praynig

Кали, аз все се каня да те питам с какви обективи снимаш? Снимките са много хубави, жалко само че в Брюксел фотографа ви е размазал на нощните - иначе са добри постановките Peace А тази с ръката ..нямам думи Simple Smile

Jd,  Hug Спокойно, като видиш, че детенцето се чувства добре на яслата и ти ще се успокоиш.

# 42
Здравейте,мамчета Grinning
Тъкмо си изпих кафенцето и се стягам за разходка.Даже ще ходя да изневеря на мъжо...-с гинеколога.Малка шегичка не пречи,нали.Иначе от работа ще се сдухате.Аз нали още малко съм си вкъщи..
Калина на Кайо,снимките са страхотни.Дори това,което ти наричаш скучно,аз го намерих за много интересно,т.е.снимките с колите от Формулата.От няколко дена замислям изненада на мъжо по случай годишнина от сватбата-на 21.06. правим 10 год.И съм се замислила за една екскурзийка из Европа,ама не съм решила къде точно а пък и не знам кога.Тази год.нямам право на друга отпуска а и той много рядко почива,но за в близко бъдеще надявам се да я осъществя.А за Белгия е добра идейка,защото мъжо е голям почитател на Ф1,а освен това бизнесът му е свързан с коли-занимава се с тунинг на автомобили и смятам,че ще му дойде дюшеш.Ама ще имам време да мисля.
 По въпроса с яслата,надявам се септември на открият още една групичка и да я вземат,а дотогава свеки ще дойде да я гледа.
 Ох,току-що ми обадиха колегите -за петък заформили банкетче,та се очертава буйничък уикенд.Вие събирате ли често с вашите колеги

# 43
  • Русе
Кали, влюбена съм в снимките ти! Heart Eyes И даже съм си букмаркнала сайта ти! Изкушавам се да си крадна снимки за някой сайт ако позволиш  Blush... щото авторско право и такива неща трябва да се уважават! Naughty Съвсем честно те питам, ако ми паснат на някоя концепция, може ли?

jd, и тук да ви пожелая успех със "социализацията"! Разбира се, че правиш най-доброто за децата си, правейки най-доброто за себе си! И ти си човек, и трябва да се развиваш - не им трябва изтормозена и неудовлетворена майка. Naughty

katimareva, моите колеги са: мъжът ми, един приятел от детинство и дизайнерката, която е на моят хал - с две малки деца. Нашите банкети са рождените ни дни..., та се чудя как да ти отговоря... Laughing Wink

# 44
Девойки, стопляте ми сърчицето с тия мили думи. Мъж ми никакъв интерес не проявява към мойте снимки, само ми се кара, че се побърквам по хобито си, и аз освен с вас, няма с кой да си споделям. то май за всичко е така.

Иленка, каквото ти харесва, дърпай смело. За това съм ги качила в този сайт, там не мачкат качеството първите 6 месеца. ако искаш нещо по-нататък, само кажи какво, и ще ти го пратя. Ако искаш и по някаква тема, пак мога да се опитам да ти снимам нещо.  аз не си изкарвам парите с фотография, така че не се притеснявам за правата. Simple Smile

Кати, в ммомента пистата на формула я ремонтираха и почти нищо не се виждаше. Ние гостувахме на едно белгийско училище и колегата ми е бивш пилот, а сега е инструктор на пилоти. живеее на 1 км от пистата. и тайно ни заведе да си открадна няколко кадъра. Иначе моя мъж, който е луд по коли (ще се побърка от кеф да се запознае с твоя мъж), та моя хич не се впечатли от музея и пистата. а аз и филмче на камерата му снимах. бях като кукувица, камера, фотоапарат по-голям от камерата и обективи... и не знам с коя ръка да снимам... а той - нула внимание  smile3516
иначе за пътуването идеята е страхотна. влизаш ли тук в туристическия форум? споделяй с нас какво планираш, голяма тръпка ми е пътуването Simple Smile
за излизане с колеги нямам много време. то и колеги много нямам. но с някои ученици ходим на обяд понякога. но май повече ми се почива сама.

Майра, снимките не са размазани от фотографа, а от нас, че много мърдахме. Снимахме на статив със самоснимачка (аз бях теоретично фотографа, и най-много мърдах от всички  Joy )
Иначе са правени на много дълга експозиция, и със светкавица. обективите ми са китовите 18-55, 55-200- най-евтините, и всички твърдят, че са скапани. за мен са си ок.  в италия снимах с филтри, но сега ги забравих. идеше ми да се гръмна!!!!  Rage Banghead Rage
ама с децата голяма лигня му ударихме с тия снимки.

днес не ми се бачка и си останах в къщи. ама към 4 ще трябва да ходя....до 9 !  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт