Някой знае ли нещо за автоимунния тиреоидит на Хашимото

• 135 518
  • 467
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, поемат ли се някох от хормоналните изследвания от здравната каса?

здравей Biserka_a , само TSH се поема от касата, на 6 месеца. (демек 2 пъти годишно)
поне така твърдеше бившата ми ендокриноложка. Confused

# 91
Благодаря ти!Днес си го платих , явно мойто доки е решило да спести на касата малко разходи...

# 92
  • София
И аз досега винаги съм си ги плащала. Ендокриноложката все няма направления.

# 93
Някой знае ли как си влияят щитовидната жлеза и хипофизата? Може ли Хашимото да предизвика аденом на хипофизата? Или проблем с хипофизата да презизвика Хашимото?
Относно наследствеността при ендокринните заболявания- да, има я! Аз съм пример за това!

Като следствие от навушението на функцията на щит.жлеза може да е налице повишен холестерин или повишен пролактин. Аз ги имах и двете. Холестеринът ми беше над горната граница, при положение, че преди да забременея бях кожа и кости 49-50кг. Пролактинът ми беше над горната граница и тъй като само от лечението на щит. жлеза не искаше да пада доброволно се наложи да го свалям медикаментозно. Пиех достинекс за него. Иначе не знам дали може да доведе до аденом, но повишения пролактин може да се отрази на овулацията, редовността на цикъла и въобще на цялостната кондиция. Доколкото съм чела по темата- не повишения пролактин води до нарушение на функцията на щит. жл., а обратното.

# 94
Момичета, благодаря ви за отговорите!
Записах час за преглед на майка ми в Ендокринологията (до МЗГ) - на случаен признак се падна др Лазарова - ходил ли е някой при нея? Това с направлението, пък да видим.
Иначе, ако се наложи, мисля да направим консултация и с проф Боян Лозанов - преглежда два пъти седмично в Правителствена - чух добри отзиви за него, а вие знаете ли го??   Thinking
Майка ми е правила две изследвания досега - през м. март TSH 5.42, а месец  по-късно TSH 16,35! Други не са й пускани. Ендокриноложката предполага, че лабораторията в града не прави коректни изследвания.  newsm78

# 95
  • София
Иначе, ако се наложи, мисля да направим консултация и с проф Боян Лозанов - преглежда два пъти седмично в Правителствена - чух добри отзиви за него, а вие знаете ли го??   :
Мен той ме преглежда. Само, че в Бодимед. Срещу Майчин дом. Ами....и аз отидох, защото ми го препоръчаха, прегледа за 3-5 мин струва 40 лв. Не знам дали е добър. Досега само ми вижда изследванията и ми прави мануален преглед. Нито ехо, нито нищо.

# 96
привет
преди 2 год. ходих на преглед при Боян Лозанов, тогава преглеждаше и с направления в ендокринологията срещу мин. на земеделието
и аз бях чула за него че е най- добрия,прегледа трая точно 7 мин. ,назначи ми терапия и ми предложи операция след 6 месеца
докато чаках отвън пред кабинета ми направи впечатление че на всяка пациентка ,предлагаше операция
имаше жени на по 60г. ,имаше и млади момичета
това ми направи силно впечатление и повече не се върнах при него...
между другото ,железата ми е с мека консистенция с леко удебеление от дясно,помислих си - за какво ми е тая операция като  само антителата са ми увеличени ....
нищо лошо не искам да кажа за човека ,отиди при него ,той наистина е най- добрия в тази област...
успех

# 97
  • София и там където не се пуши
Записвам се в темата и аз страдам от тази болест.

# 98
Закачам се за темата.
С Хашимото съм от 4 години, на Лтироксин - от около 10г.
ТСХ ми в началото варираше нагоре надолу, последно беше малко занижено.
Направих консултация с др. Катя Тодорова и доц. Конова. И двете ми препоръчаха вливания на имуновенин и хемарин.
Освен Лтироксина пия Селен, аспирин протект и 1/4 бромокриптин. Преди 3 години имах и завишен пролактин (нямам аденом), който слава богу за сега е в норма и бромокриптина е подържащ.
Основният ми проблем е невъзможността да забременея. Надявам на скорошна успешна бременност. Praynig Praynig

# 99
Записах час за преглед на майка ми в Ендокринологията (до МЗГ) - на случаен признак се падна др Лазарова - ходил ли е някой при нея? Това с направлението, пък да видим.
...
Майка ми е правила две изследвания досега - през м. март TSH 5.42, а месец  по-късно TSH 16,35! Други не са й пускани.

Аз съм била при Лазарова. Симпатяга е, бързо решава какво ти е, вкарва те в разноски Mr. Green Но при мен е хронично заболяване, установена диагноза, без някакви особености, така че е нормално да са възекспедитивни. Как ще бъде при майка ти не знам. Минахте ли вече на преглед? Ако не, бъдете готови, че ще ви изпрати за изследвания в тяхната си лаборатория, в смисъл, да не е яла преди това и да не си е пила лекарството, за да не се повлияят резултатите. Аз не очаквах, бях си пила Тироксина и разбира се ТСХ си беше в норма! Предписа ми Метфогама, защото килцата са ми в повече, за инсулинова резистентност. Имаше ефект, но ми раздразни стомаха. Да не говорим, че е лекарство, което изисква предварително изследване на бъбреците, черния дроб... Малко наизуст работят!
После кажи как е минало.

# 100
  • В най - голямото село
Цитат
Предписа ми Метфогама, защото килцата са ми в повече, за инсулинова резистентност. Имаше ефект, но ми раздразни стомаха. Да не говорим, че е лекарство, което изисква предварително изследване на бъбреците, черния дроб... Малко наизуст работят!
После кажи как е минало.

Здравей Птица, след колко време ти повлия Метфогама? Колко килограма свали? На мен ми изписаха СИОФОР, много се надявам да ми помогне за излишните килограми, защото каквато и диета да пазя ефекта е почти никакъв.

# 101
Цитат
Предписа ми Метфогама, защото килцата са ми в повече, за инсулинова резистентност. Имаше ефект, но ми раздразни стомаха. Да не говорим, че е лекарство, което изисква предварително изследване на бъбреците, черния дроб... Малко наизуст работят!
После кажи как е минало.

Здравей Птица, след колко време ти повлия Метфогама? Колко килограма свали? На мен ми изписаха СИОФОР, много се надявам да ми помогне за излишните килограми, защото каквато и диета да пазя ефекта е почти никакъв.

Сиофора помага много при наднормено тегло. Аз го пих 2 години, после го спрях сега пак ми го изписаха. Конкретно аз не съм с особено наднормено тегло, но знам че го изписват все по-често. Кофтито са страничните му ефекти - гадене, замайване, чувствителен стомах..

# 102
И аз да се запиша в темата. От миналата година съм с диагноза Хашимото, изследвания са ми били TSH-28.6, TAT-390. MAT-180. След като започнах да пия L-thiroxin, стойности на ТSHварират от 36 до 0,051. Обърнах внимание, че много от Вас пият аспирин протект, някой ще може ли да ми каже с какво той може повлияе на болни с Хашимото?  Rolling Eyes

# 103
Здравейте, и аз съм прясна по темата... Още не е потвърден съвсем, щото не съм направила изследванията FT3 и анти TPO. Имам само резултатите от FT4- 13.31 pmol/l  и TSH с много ниска стойност 0.12 uIU/ml. лекарката каза че въз основа на това не може да даде твърда диагноза за тиреоидит на хашимото, но според ехографията също има нарушения..няма възли, но била нехомогенна и на петна..
Кажете ми какво следва ако се докаже тази болест? ще влияе ли на възможността ми за раждане, на 30 год съм...

# 104

Аз съм била при Лазарова. Симпатяга е, бързо решава какво ти е, вкарва те в разноски Mr. Green ...После кажи как е минало.

Минахте ли вече на преглед? Ако не, бъдете готови, че ще ви изпрати за изследвания в тяхната си лаборатория, в смисъл, да не е яла преди това и да не си е пила лекарството, за да не се повлияят резултатите. Аз не очаквах, бях си пила Тироксина и разбира се ТСХ си беше в норма!

Да абсолютно точно казано! доста е чакала, хубави впечатления от лекарката, но първия път беше пила ЕЛтироксина и се наложи пак да идва - за изследванията, всичко платено, а и трети път за разчитането им и назначаване на лечение - увеличила е приема на лекарството до 75 мг и след месец пак проверка.

А Лозанов - засега няма да го консултираме.

Обърнах внимание, че много от Вас пият аспирин протект, някой ще може ли да ми каже с какво той може повлияе на болни с Хашимото?  Rolling Eyes

И мен ме интересува?

Общи условия

Активация на акаунт