Някой знае ли нещо за автоимунния тиреоидит на Хашимото

• 135 509
  • 467
  •   1
Отговори
# 120
... В аптеката се колебах м/у еутирокс на Мерк и Л-тироксин на Берлин-Хеми, но в крайна сметка няма никаква разлика и си взех втория.

Аз започнах с Л-тироксин и после по препоръка на лекарката преминах на Еутирокс. Според нея е по-добър - по-изчистен, по-хомогенен, имал и нещо си в плюс, но вече не помня какво newsm78

Не се самолекувайте, пък било и с добавки! По-добре се стремете да си осигурите всичко в естествен вид. В началото на темата се обсъждаше къде какво има - потърсете! И нали знаете, че едновременно с Тироксина не трябва да се гълтат други хапове, витамини и т.н. Всички допълнителни лекарства - след час поне!

Аз пък се заинтригувах от Аспирина протект. Казахте, че е полезен срещу повишените антитела. В листовката му обаче не прочетох нищо такова.

# 121
Не съм пила Цефазел, но покрай въпроса ти с Гугълчо попаднах на форумите на Аll.bg

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1439590/page/0/fpart/all/vc/1

http://www.thyroid-bg.com/Thyroid_BG.htm

Изчетох информацията от тези линкове. Не можах обаче да намеря еднозначна информация за тази импулсна терапия.
Ако сте наясно-разкажете, моля!
Там също става дума за лекарство Цефазел? не ми е изписано от моята лекарка, споделете какъв ефект има

# 122
Здравейте, и на мен ми откриха преди 20 дни проблеми с щитовидната. TSH над 40, FT3 и FT4 близки до долната граница, но много завишена TAT и MAT - съответно 356 и над 1000!!! Започнах от няколко дни Euthyrox от 25 микро грама, но се чувствам ужасно - страхотна тахикардия. Преди 1 ден го намалих още по съвет на ендокриноложката и малко се поуспокои сърцето. Кардиолог ми предписа Изоптин за пулса и ще видим как ще бъде. Интересно - ендокриноложката не ми даде отговор на въпроса: "Какво предизвиква дисфункция на щитовидната?" Вчера кардиологът ми каза, че някакви си там вируси са причинители в много от случаите на дисфункция. Аз през зимата изкарах 2 вирусни двустранни пневмонии, при които имах характерните за хипофункция на жлезата симптоми - повишен пулс, чувство на задушаване, отпадналост.
Някой може ли да ми каже - кой е най-вероятния причинител на тези проблеми с щитовидната?

# 123
Никой не може да ти каже причината, защото на никого не е ясна. Като че ли преобладава мнението, че е на нервна почва - силен и продължителен стрес.

Тахикардията с времето ще отшуми. Затова се започва с ниски дози, да привикне организма.

# 124
Не знам да ви кажа .... #Crazy Четох в нета, че в 65% от случаите дисфункцията се основава на стрес. След като кардиологът ми обърна внимание, че и вирусите влияят на жлезата, преди малко прочетох и за Хроничен лимфоцитен тиреоидит на Хашимото http://www.arsmedica.bg/bg/illness/c_id/2446/subprm/endocrinology/alpha/0.html. Е .... аси #Cussing out Не знам вече.
А това с нервите ... няма оправия - преди две години получих мозъчен кръвоизлив на 30 години. Мъgът ми не даде да ми отворят главата и чрез Интернет се добрахме до инфо и за други неинвазивни методи на лечение - емболизация и облъчване с гама-нож. Както и да е - избрахме второто. Облъчиха ме и препоръката беше 2 години /който се смята за срок на затваряне на скъсаните съдове/ да бъда като "млад пенсионер"! Стоях в къщи, без психически и физически натоварвания. Но в последните 6 месеца т.е. от началото на 2007 до м. Юли бях на постоянно тръни заради предстоящото ми последно контролно изследване - нерви, нерви, нерви ... Слава богу всичко е наред!!!! Но ... ето ти ново занимание - щитовидна жлеза!
Е вече неам нерви! И се чувствам гадно от тоя euthyrox

# 125
  • София и там където не се пуши
На мен ми правиха операция и имаше тежки последствия, инфекции и т.н. и не ми дадоха антибиотик профилактично, имам чувството, че от тогава ми стана нещо.

# 126
Милениум, съжалявам, че си преживяла всичко това, но значи няма какво да се чудиш откъде ти е дошло Хашимотото до главата.

Спокойно за Еутирокса, ще свикнеш! Пий си го редовно и скоро ще започнеш да се чувстваш по-добре. Все пак не можеш да очакваш за два-три дни да се оправиш!

# 127
Благодаря, че ми отговаряш и успокояваш!  Grinning И аз си мисля, че е от нервите най-вече. Дано всичко да се нормализира, че и бебе ме чака!!

# 128
  Момичета, чета , че пълнеете в следствие на Хашимото , а аз  си слабея , независимо как се тъпча и с какво.Това нормално ли е.При това дозата на Еутирокса ми е минимална и видимо не ми помага , защото имам  големи отклонения в месечния цикъл за последните 2 месеца newsm78

# 129
Здрасти, аз не мога да кажа, че нито съм напълняла, нито съм отслабнала!!! Започнах с 25 микрограма Euthyrox и не се чувствах добре честно казано. Даже ми го намалиха за няколко дни на 12,5. От 6 дни съм на 50 микрограма и мисля, че ми е по-добре с тази доза. Незнам ти на колко си? Колкото до отслабването - мисля, че е намаляването на теглото е характерно за Хашимотото. Но не съм 100% сигурна де. А колкото до цикъла .... за втори път през живота ми този месец ми закъснява!!! Просто хормоните са .... хайде да не казвам.
Споко ... ще се оправим

# 130
Добре де, чета разни материали и си мисля - TSH хормона е хормон на хипофизата! А те веднага започват да ни лекуват щитовидната

# 131
  • ВАРНА
нова съм , защо не пробваш с хомеопатия или лечебна диета .Мисля ,че храненето е много важно в такива случаи четох , че трябва да се премине на вегетарианска диета .Има такава книга специално за хранене при заболявания на щитовидната жлеза .Виж линка ако не си чела вече там може да има и други с подобен проблем. http://www.bg-mamma.com/index.php?board=9
Дано намериш верния път . Hug
няма такова нещо като диета за лечение на хашимото!

# 132
Добре де, чета разни материали и си мисля - TSH хормона е хормон на хипофизата! А те веднага започват да ни лекуват щитовидната

#Crazy  Странно, че като си чела разни материали не си разбрала, че хормоните на щит.жл и на хипофизата за взаимно свързани и че нарушените стойности на TSH са признак за проблеми със щитовидната жлеза.

Никой не може да ти каже причината, защото на никого не е ясна. Като че ли преобладава мнението, че е на нервна почва - силен и продължителен стрес.

При мен нарушението като че ли се появи точно след продължителен стрес и няколко тежки бронхита. Конкретно за себе си си давам обяснението, че в следствие на продължителния стрес ми е отслабнала имунната система, съответно съм  станала по-податлива към инфекции и организмът ми трудно се е справил с вирусите, които пък от своя страна са нанесли тежки поражения на ендокринната ми система. Жалко че този процес е необратим. Отдавна вече не живея под толкова стрес, ама здравето като си замине, ходи го търси после...

# 133
Е Elfijo недей така ... тук пишем за да ни се изяснят разни неща!

# 134
А знаете ли какво точно показва PTH -паратхормон? Аз не съм го изследвала

Общи условия

Активация на акаунт