Някой знае ли нещо за автоимунния тиреоидит на Хашимото

• 135 509
  • 467
  •   1
Отговори
# 405
  • У дома
Момичета, напоследък почти всеки ден ми се случва изведнъж да ми стане лошо, изтръпват ми ръцете и сърцето ми сякаш спира за част от секундата. Много е неприятно. В петък едва се прибрах от работа.
Косата ми се влоши още повече. И сякаш има връзка с увеличената доза.
Сега се чуда дали просто да не си стоя на старата доза до следващото изследване и да видя какво ще покаже или да режа хапчето и да пробвам различни дози?

# 406
Аталанта, това са симптоми на предозиране, май. По колко тироксин пиеш на ден? Кога увеличихте дозата? С колко? И защо?
Другата възможност е - дозата е точна, но увеличението е рязко и организмът не се е пригодил още. Чувала съм, че трябва да се увеличава (и намалява) плавно - с по 25 мг. Ако дозировката е правилно увеличена, вероятно ще отшуми за десетина дни. Ако ти е в повече от необходимото, ще трябва да я намалиш.
Защо не си направиш едно ТСХ сама?

Опс, сега видях, че не си в България. Не знам, как е при вас със самоинициативата newsm78 Тук ни излиза 15 лв.

# 407
  • У дома
птица, благодаря ти за включването. Аз бях на 25 мг и увеличихме на 50, защото междинна няма. Аз понякога режа една четвърт от хапчето, а като бързам сутрин глътвам цяло. Честно казано май нямаше смисъл да увеличаваме дозата, защото с малката аз бавно, но славно си свалях нивото на ТСХ. Тук мерят нивата на 6 седмици, ако лекаря е направил промяна и аз затова се чудя какво да правя до следващия преглед.
Моята лекарка не обърна никакво внимание на гаденето, не съм и бременна, не знам вече. Умората все още е на лице.

# 408
КАКВО ИМАШ В ПРЕДВИД ПОД КОСАТА МИ СЕ ВЛОШИ ОЩЕ?

# 409
Atalanta за6то не се обадиш на лекуващия лекар,все пак той ти е назна4ил ле4ението!Аз в4ера бях на контролен преглед и добрата новина,ТСХ-то ми е нормално-1.04(така каза доки)ло6ата новина е 4е 6те трябва да пия о6те Л-тироксина,пак до следва6тия контролен преглед  Rolling EyesСамо в косата виждам някакво подобрение,но ина4е не,поблемите си ги имам.Доки каза 4е хормона няма да ми навреди и постепенно 6те се въстановя ,дано!
Някой попадал ли е в съ6тата ситуация?

# 410
  • София
Atalanta за6то не се обадиш на лекуващия лекар,все пак той ти е назна4ил ле4ението!Аз в4ера бях на контролен преглед и добрата новина,ТСХ-то ми е нормално-1.04(така каза доки)ло6ата новина е 4е 6те трябва да пия о6те Л-тироксина,пак до следва6тия контролен преглед  Rolling EyesСамо в косата виждам някакво подобрение,но ина4е не,поблемите си ги имам.Доки каза 4е хормона няма да ми навреди и постепенно 6те се въстановя ,дано!
Някой попадал ли е в съ6тата ситуация?

Здравей, но не разбирам за коя ситуация говориш. Ако си с автоимунен тиреоидит на Хашимото ел-тироксина ще си го пиеш до края на живота си, като с времето само ще коригирате дозата. Жлезата може ту да се връща към нормална работа, възможно е да си повишава леко функцията, после да я понижава, но Хашимото не се лекува напълно. Шанса жлезичката да зафункционира нормално е минимален. Има го, но е много мъгляв. А самото Хашимото да изчезне - едва ли. А иначе с точната дозировка, ако си го пиеш както трябва след време, не би трябвало да имаш проблеми.

# 411
Ситуацията-нормална стойност на ТСХ и продължавам да пия Л-тироксин.Не са ми поставили диагноза Ха6имото,бе6е само леко зави6ено ТСХ,за сега ми казват 4е вси4ко е от бременността и трябва време .

# 412
  • София
Е в такъв случай дерзай че нямаш диагноза. А от бремеността е нормално да се натовари жлезата и да се даде малко синтетичен хормон. Някои лекари го правят дори профилактично. После, като родиш обаче (надявам се лекарите ти да ти го кажат) си провери пак ТСХ-то след около 6-10 месеца.

# 413
whisper799  Simple Smile сега не съм бременна,преди 1год.и половина родих,в БГ ендокрилножката ми каза 4е хипофизата ми е увели4ена,а би трябвало след бременността да се върне в преди6ното си състояние,в следствие на което се натоварва щитовидната жлеза.

# 414
  • София
whisper799  Simple Smile сега не съм бременна,преди 1год.и половина родих,в БГ ендокрилножката ми каза 4е хипофизата ми е увели4ена,а би трябвало след бременността да се върне в преди6ното си състояние,в следствие на което се натоварва щитовидната жлеза.

Чудесно! Значи нищо не съм разбрала както трябва  ooooh!

# 415
Аталанта, междинни дози има. Попитай лекаря си. До 7 дена са необходими на тялото за да свикне с дозата. Попитай за добавки. Аз взимам селен 200 мкг, Витамин Е 400 и бирена мая. Умора нямам.

Не можах да разбера това:
....Аз понякога режа една четвърт от хапчето, а като бързам сутрин глътвам цяло. .....
Сменяваш дозата всяка сутрин ли?

# 416
  • У дома
Niki1, ами тя така ми каза, че няма. Аз я питах за добавки и тя ми каза да пия прясна мая разтворена във вода.
Радвам се за теб, че умората я няма - аз едва издържам да сложа малката да си легне и се добирам на четири крака до моята стая, ужас.
Иначе от два дена съм на старата доза и сърцето ми не прескача както преди. Май ще и звънна на моята лекарка утре, да видим и тя какво ще каже.
За редуването на дозата идеята беше на самата лекарка.

# 417
Здравейте ! Искам да споделя с вас резултатите от моите последни изследвания.

Преди това само да уточня, че през 2004 ми поставиха диагноза Хашимото. Имах положителни МАТ антитела, ТАТ бяха в нормите, ТСХ беше 0.001, съответноФТ4 беше прекалено високо. Започнах лечение при доц. Каменов. Мисля, че беше успешно. След около година всички хормони и антителата бяха в норма, пих лекарства още няколко месеца, после лекарят ми препоръча да спрем лечението, защото вече всичко е ОК.
Сега 4 години по-късно на профилактичен преглед имам завишени ТАТ антитела, ТСХ ми е в норма, Фт4 е в норма, но пък ФТ3 е с по-ниски от нормата стойности.
Та искам да попитам първо разбира се, дали има някой с подобен развой на болестта ( ей така за мое успокоение), дали има значение, кои антитела са положителни за определяне на диагнозата, всъщност до какво могат да доведат положителните ТАТ антитела и да помоля за мнения за д-р Катя Тодорова.
Извинявам се за многото въпроси. Благодаря предварително на всички отзовали се.  bouquet

# 418
На мен също ми казаха ,че имам болеста на Хашимото,при условие че вече 7 години не могат да разберат докторите на какво се дължат първо упоритото ми разстройство и второ ужасните болки по време на овулация.И за двете неща си направих куп изследвания като колоноскопия,гастроскопия,лапъроскопия,но нищо не се откри.Дори и при ендокринолози ходих,понеже от 13 години имам проблеми с щитовидната жлеза,но те ми изследваха само TSH,T3, T4,а ТАТ и МАТ не ми е правено изобщо .Като ги направих оказа се ,че са много завишени. Гледаха ме също на ехограф,но искам да попитам дали някой от вас има такива симптоми като мен -разстройство и силни болки по време на овулация.Аз имам три деца и чак след последното раждане -преди 7 години се появиха разстройството и болките .Предписаха ми Lymphomyosot-казаха ми ,че е хомеопатично лекарство.Някой може ли да каже нещо за него?

# 419
Научих много от този форум благодаря много на тези,които са дали информацията,а на Д-р Катя  Тодорова благодаря от все сърце,че след 7 години ходене по мъките най накрая ми откри точната диагноза!

Общи условия

Активация на акаунт