Анална фисура

• 596 962
  • 967
  •   1
Отговори
# 150
Може ли някой да обясни какво педставлява първоначалния преглед за фисура?

# 151
Лягаш на една страна на кушетката като си събуваш до коленете бельото.Прегледът е много е бърз и не е болезнен.

# 152
Здравейте и честит 8-ми март на всички жени!

Регистрирах се специално за да споделя как се излекувах от тази гадория.
След седмица силни болки отидох на проктолог и ми беше обяснено много компетентно, че имам 2 дълбоки фисури отгоре и навътре в ануса и че единствения начин да се излекуват е да се направи операция, която не била опасна, но затова пък много ефективна и т.н....
Даже си назначих и кога да ме оперират - за утре 9-ти март Mr. Green))). Цена 600лв. или 400 - ако си здравно усигурен...
Честно, бях готов да го направя, но по стар навик поразрових интернет и се натъкнах на този форум. Множеството мнения, преобладаващо отрицателни към оперативната намеса, ме накараха да се замисля и правилно! Днес съм вече ОК.НЯМА НИЩО!!!
Аз използвах облепихово масло и клечки за уши, 3 пъти дневно, 4 дни!....това е. Grinning
Благодаря на всички и се надявам да имате полза. Peace
В никакъв случай не се подлагайте на джелатите, това са явни изроди нашите лекари - след като даже аз, а и много други тук, сме намерили начин да се излекуваме неоперативно, значи един професионален проктолог знае 100% как да ви излекува без операция...Защо предлагат операция? Много просто - за 15мин. взимаш средно 500лв. Изроди! Twisted Evil

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 17:07 от veso_67

# 153
моята операция беше около 150 лв  newsm78

# 154
  • София
Миличка, за 4 дни не можеш да се излекуваш. Оздравяването е към месец. Просто продължавай да се мажеш!

# 155
Ще споделя и нашият опит в тази област. Синът ми е на 2 години и 4 месеца. Преди седмица и половина каза, че много го боли дупето. Отидохме на лекар - оказа се анална фисура. Мислех, че не може да се изходи заради запек, но се оказа, че е заради болката от раничката. Лечението беше - 2-минутни компреси с разреден йод /Бетадин, по-точно/ 3-4 пъти на ден, като компресите трябваше да са много влажни, за да може да капне от тях и в дупето. после се оставя да изсъхне и накрая се маже с крем Неогранормон /това е крем за зарастване на ранички, ако не се продава в България, предполагам може и с Бепантен или друг с аналогично действие/. Рязко подобрение имаше още след първия ден. А сега една седмица по-късно вече спряхме компресите и няма оплаквания. Паралелно със споменатото лечение беше предписана и разхлабваща диета, за да се избегне натоврването на ануса.
Накратко диетата беше - много плодове /без банан/, всякакви зеленчуци /но с повишено внимание към картофа, ориза и моркова/, много течности, но неподсладени, избягване на бял хляб, сладкиши, какао, шоколад, млечни храни.

# 156
Възможно е болките временно да отшумят,така че продължавайте стриктно с диетата.Поне така беше при мен.Имаше случаи и по 3-4 седмици да не ме боли и изведнъж пак се почваше.

# 157
Мерси. И аз така смятам, не знам защо съм писала в минало време за диетата. Wink

# 158
голяма мъка е това...

# 159
Здравейте!Аз също имам анална фисура, умирам си от болки и не знам при кой лекар да отида, защото тук в ямбол, едвали има някох хирург , който прави такива операции,умирам от болка и съм решила ако трябва ще се оперирам, хич няма да о тлагам защото не мога да издържам на болки вече 2 години!Кажете повече за тази инжекция, скъпа ли е и в кой град я слагат ?

# 160
  • София
Май трябва да се поддържа диетата с фибри и течни храни, вчера имах зловещ запек и ме проряза, само да не съм направила някоя цепка  ooooh!
Препоръчайте ми нещо за мазане от аптеката, както и ако трябва за седящи бани какво да ползвам?
Дано да няма нищо и да е фалшива тревога  Praynig

# 161
teodopa, аз сега изпозлвам долопрокт доволна съм от него за сега!Казаха ми, че не лекувал , просто минавало от него болката като болкоуспокояващо!Пирокс-а лекувал , ама тук в ямбол не мога да го открия!

# 162
Здравейте всички,
От тази тема преди доста време започнах да разплитам възела на този болезнен проблем.
Искрено благодаря на Теодора. Тя ме насочи по пътя, за да разбера същността на проблема.
Сега бих искал да споделя своя опит в борбата с аналната фисура.
Цялата информация, която имам може да намерите ТУК.
Водих си точни бележки по време на целия процес и всичко, до което достигнах и като информация и като изводи съм готов да споделя. Ще съм радостен да помогна.
Понеже не съм много фамилиарен с този форум - пишете ми по всяко време на мейла.
Проучил съм какво се прави в другите страни по този проблем - гледах медицински видео материали на манипулации, видях и много добри медикаменти, но все още не са масово достъпни в БГ. Въпреки всичко и тук може да се повлияе на аналната фисра и то доста добре. Прочете моите записки - готов съм да дам всичко, което съм научил.

Поздрави
Веселин

# 163
браво,много добре и човешки обяснено,много полезна информация!

# 164
Преди време изчетох почти всичко в този форум. Страхувах се да отида на лекар и по прочетеното разбрах че имам фисура Sad. Ужасно, болезнено .... не знам защо трябваше да търпя всичко това почти половин година. Страх, срам ... Sad
Стана ми ясно, че няма да мине с кремчетата и лекарства за хемороиди, които си бях взела сама. Личния лекар ми даде направление за хирург. Той естествено каза - операция. Аз все още се страхувах много и отказах. Изписа ми антибиотик, болкоуспокояващи, кремче, бани. Каза ми да отида след седмица и ако не е започнало заздравяване ще ми бие инжекция /същата за която говори Веселин/. След това посещение ми стана ясно, че  не трябва да се срамувам. Разговарях с друг лекар /не хирург, на който имам особено голямо доверие/. Той ми обясни много подробно, че ако искам да реша окончателно проблема си, единствения начин е операция. С нея раничката се опреснява и и се дава възможност да заздравее правилно. Дори да се "излекуваш" с кремчета, раната е стара, вече е образувала коричка и не може да заздравее напълно и съвсем правилно /дори и при разширяването с инжекцията/.
След всичко това, бях почти убедена че трябва да се оперирам, но все пак реших да отида и в клиниката на д-р Матев. За мое огромно съжаление и той каза същото.
Нямаше никакъв ефект от лечението, с инжекцията щях само да си удължа болките и затова реших - операция. Направиха ми всички необходими изследвания и на други ден беше операцията. Болезнено и неприятно е, но не повече от ежедневното ходене по голяма нужда. Първата вечер беше доста кофти, но ти бият болкоуспокояващи, така че нищо страшно. Първите 2-3 дена сядах малко странично Simple Smile... и вече след 15 дни съм съвсем добре. Единственото нещо, което трябваше да правя са бани със смрадлика и да внимавам да не получа запек.
Доктора ми каза и за едно упражнение, което да правя по няколко пъти на ден. 60 пъти през около 2 секунди да свивам и отпускам ануса. По този начин се изчиствали вътрешните хемороиди /причина за моята фисура/.
Не се страхувайте от операцията, не е токова страшно. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт