Анална фисура

• 596 935
  • 967
  •   1
Отговори
# 165
Преди време писах за баща си , от форума разбрах за облепиховото масло, той си го взе и за сега е много доволен  Peace
veso_67 благодаря за споделения опит  bouquet

# 166
  • София
Аз да споделя, че се чувствам много добре, започнах природосъобразно хранене /по книгата на Пол Брег, "Здравословен начин на живот"/, всеки понеделник гладувам 24 часа, повече плодове и зеленчуци, много течности. Нямам вече спомен от фисура и запек, всяка сутрин се съм по часовник в тоалетната.  Crazy
Не вземам никакви слабителни (дори и натурални), дори няколко дена да хапвам по-сухи храни, по никакъв начин не ми се отразява.
Изобщо спасението е в нашите ръце и съм щастлива да споделя, че след успешното лекуване на фисурата, трябва да се грижим за тялото си, то само ще се саморегулира.  Peace

# 167
Преди време писах за баща си , от форума разбрах за облепиховото масло, той си го взе и за сега е много доволен  Peace
veso_67 благодаря за споделения опит  bouquet
радвам се за вас. Peace всичко друго, само не ходете при касапите #2gunfire)))освен за диагностика. при мен всичко е ок след терапията. баща ви трябва да се маже профилактично 1мес. аз поне така направих. Naughty

# 168
Здравейте, прочетох цялата тема 2 пъти, но не знам какво да правя.  Sad Вече 8 месеца се борим с анална фисура и със запека на моето момченце.  А е само на 2.7 год.  Водих го при гастроентеролог , каза диета , кремче, сиропчета, хапчета. Ако не излекуваме за един мес,  ще ни прати на операция, щяла да е с пълна упойка  Shocked Еми, не се излекува , но не искам да го оперирам , по понятни причини  Sad . Заведох при друг лекар и тя също каза , че да не се надявам много на кремчета , а да се навивам на операция. все пак предписа ни лечение.  Мажем дупето с Анален крем, хапчета Херболакс и Лакто 4.
При нас най големия ни проблем е запека и вече се отчайвам .Даже не знам запек или как да го нарека newsm78 , той всеки ден ходи по голяма нужда, един ден може да пропусне , но много сухи са изпражнения, като топчета. Не зависимо какво яде, все така. Вече не знам с какво да го храня.  Не му давам ориз, моркови,банани, яйца,хляб и всичко тестено и сладко. Картофи почти избягвам. Макарони не давам. Лиших го и от прясно мляко.
За пример ще ви напиша меню от вчера.
Овесени ядки с Активия,
чаша айран,
купено бурканче пюре от сливи,
сок от круша,
мандарина, ябълка,
яхнийка от картофи с тиквичка (нахраних го предимно с тиквички)
Пие доста вода.

Тази сутрин отказа овесени ядки с кис. мляко. Изпи чаша боза, и изяде мандарина. И пак ходи по голяма нужда като козичка на топчета.
какво да правя, с какво да го храня. То и стана много злояд. Отказва тиква, киви, супа от лапад и спанак  #Cussing out Идва ми да се застреля  #2gunfire

Извинявам се за дългия пост, но много съм отчаяна  Cry

# 169
Не знам какво да те посъветвам, странно е при тези храни така да продължава изхождането... Аз имам вяра на д-р Пенева от Юнион клиник, но не знам дали работи с деца. От нея съм доволна за себе си, ако искаш - обади се там и питай.

# 170
Ужас!Моето бебе не акаше по 5 дена ,когато беше по-малко,и му давах дуфалак.Аз ,заради фисурата,също пиех дуфалак.Прави меки акитата.Сутрин на гладно,иначе не ми действаше, и на бебето също.И сокчета от сливи.И много вода,повече вода,по-малко сокчета.
Ако ставаше дума за голям човек,да те успокоя,че операцията и следоперативния период се понасят,ама за малко дете....Не ви ли изготви този лекар някаква диета? По принцип , овесените ядки съдържат много фибри и дрън-дрън,на мен не ми помогнаха ,макар че 6 м се тъпчих само с такива неща.Ама всеки организъм е различен.Наистина отидете при друг лекар,защото трябва да се лекува фисурата и паралелно запека.Специални диети и тн.Поне моят лекар така ми беше обяснил.
направо не ми се мисли как това малко дете понася тази болка...Милото!Напиши ,ако има промяна, как сте се справили с проблема,ако можеш.

# 171
само да ти кажа,че бебчо не се разстройваше нито от готовото пюре от сливи,нито от сока или пюрето от круши.Само от сок от сливи.Каква е разликата между пюре и сок не знам.

# 172
незнам дали беше в тази тема за един аптекар от Враца, който бъркал мехлеми. Струва си една разходка до там. Виждам , че имаш в менюто активия, поддай се на рекламата, 14 дена плътно сутрин преди всички храни, на мен ми помага, първите 4-5 дни няма резултат, но не спирай.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 14:51 от Deina

# 173
Здравейте, благодаря на всичките  Hug  ние продължаваме с диета. Готвя едни супи буламачи, дето не ми се ще сама да ги опитам, но малкия ги яде понякога поне на обяд. Пие доста боза и не знам дали си внушавам или полудявам , но ми се струва , че и урината му мирише на боза  Rolling Eyes
ValeryM  много ми е далеко до София, аз ако тръгна да пътувам, по добре да замина в родния си край  ooooh!
majata , той доктора каза какво да яде, а какво да не давам . но много трудно да накараш да яде дете на две и половина. Ако зависеше от мен щях да му давам киви, марулка, салатка, зеле, домат... Обаче като каже " беее, това не кусно !"  #Cussing out
За сега дупето е по добре, не се оплаква, не капе кръв, но личи че цепнатини не зараснали напълно.   ще продължавам да му измислям разнообразни супички с подходяща храна, за да не допускам сухи изпражнения поне.
Иначе  да ви питам. Знам , че печена ябълка се дава при разстройство, а ако направя компот от ябълки как ще действат?  newsm78 Че не иска да ръфа ябълки вече, поне компот да правя, че купих 10 кг  newsm78

Само да добавя, че родители ми се консултираха с познати лекари в Русия, и те бяха много учудени, че ни пращат на операция  newsm78  Там толкова малки деца не оперират с такъв проблем  Thinking
Също посъветваха първо да се преборим запека с диета. Да изключа от меню всичко млечно  ooooh! , освен  (цитирам  Simple Smile)  " Срахотно , полезно българско кисело мляко"  Rolling Eyes Освен това препоръча да се слага по половинка Облепихови свещи и още нещо, но забравих  Outta Joint. Сега чакам да ми ги пратят.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 15:16 от Alyona

# 174
сигурно има разлика при лечение на възрастен и на дете.  newsm78 Във всеки случай,ви пожелавам бързо да изчезне фисурата и да излекувате запека!

# 175
 Много добре си започнала със супите,мисля ,че за вас е  добре с диета като за колит, гастрит. Може да му е раздразнено коремчето,от предишното ти меню се вижда 4е няма хляб, картофи,ориз . Аз бях допуснала същата грешка - престарах се с фибрите и се получи обратен ефект.-Менюто  трябва да  е и разнообразно. Супи, манджи,варени ,печени картофи ( те са лека храна ) спагети.Пробвай и печени ябълки,+печени тикви и компота им.Суровите  зеленчуци -зеле марули  според мен  ще влошат положението. Отложи ги малко,подобрява се детето.Овесени ядки вари във 1 литър вода и му давай водата.  
Да минава бързо на мишлето.
А не ви ли препоръчаха дуфалак?

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 23:03 от candela

# 176
  • Варна
Случайно попаднах на тази тема иреших да споделя моя опит с тая диагноза.Преди 6-7 години изведнъж получих силни болки в дупето.След един месец на обилни кръвотечения при ходене по голяма нужда и силни болки решавам да отида на лекар и научавам че имам анална фисура,която се е получила вседствие на вътрешни хемороиди ,които пък са се получили вследствие на раждане.През този период само за един месец аз отслабнах с 10 кг .Изживях пълен кошмар.Добре че попаднах на точния специалист,който предвид състоянието ми се съгласи веднага да ме оперира.Веднага след операцията,която не се води за сложна ,но за мен в момента беше животоспасяваща,аз се възродих.Малко по късно ,при същия хирург излекувах с ток и хемороидите.Моят съвет е да решите проблема с фисурата бързо,ако трябва и с операция.Не бива да търпите болката ,а повярвайте при фисура е голяма.Аз бях излекувана във Военна болница-Варна.

# 177
Не забравяйте водата! най-лесният и прост начин за справяне със запека е много вода. не сокове, не айряни, не боза, а чиста вода. Аз когато ме бяха сложили на диета тук за фисурата, трябваше да пия по минимум 2 литра на ден, което по принцип е нормално, но повечето от нас не го правят. за малко дете поне две водни чаши дневно, нито точно преди, нито точно след чдене. Около час преди/след хранене е добре.  Peace

Операция на малко дете е абсурдно дори да си го помислиш. Поне в Северна Америка. Аз никога не бих се съгласила, но и никой не би се опитал от лекарите.

# 178
  • Варна
За запек горещо препоръчвам ленено семе-продават го в аптеките и струва стотинки.Сега съм на 33 години ,нямам запек, обаче като бях тийнеджърка имах такъв проблем.Всяка сутрин лапвах на гладно една чаена лъжичка от семето и го преглъщах с вода.Така се оправих.А сега профилактично на девет годишното ми дете ,след съвет от лекар,разбира се правя следното-вечер заливам една чаена лъжичка ленено семе с малко вода в чаша за кафе.Покривам я и след 24 часа и давам да изпие водичката-най добре преди лягане.Това се прави един месец и после се почива 1 месец .После пак 1 месец се пие този студен извлек и така до отзвучаване на проблема.
Със сигурност лененото семе помага при запек,само се интересувайте за дозата-все пак става въпрос за хора на различна възраст.
Желая успех на всички,много ми е мъчно че и малки деца стигат до фисура заради запека.

# 179
Здравейте,

тези фисури са кошмар. След раждането  получих 2 фисура след запек и употреба на свещичка.
Но както и  е да е траях болките  около 3 седмиции и накрая се престраших да отида на лекар. Фисури -каза ч е трябва  опарация. Още не другия ден я  направих.  доста дълго  се възстановявах. След около 3 месеца пак се появи- този  път се разминах само  с мазане.
Забравих да спомена че та доктора каза че ануса ми  се бил  стеснил / аз по принцип съм била с по тесен анус по рождение/, разширил го  но пак се е стеснил. И  така след това периодично от време на време си  имах болка доста по- слаба от първия път но я имаше. С малко  разхлабителни  и  мазане всичко изчезваше за два дена. И  сега вече почти  две години  след това аз отново  в начална позиция. Днес бях на лекар отново си имам фисура вече се е разширила и  се показва на вън. Ануса пак се е стеснил и  това е причината фисурата пак да  е там . Пак операция този  път със спинална упойка. Каза че този  път ще слжи  един тампон май беше за 12 часа или 24  не съм сигурна . който  да предотврати  повторно  стеснение. Само  като  си  помисля и  ми  става  лошо.
Въпроса ми е дали този тампон или както там се нарича ще помогне да не се стеснява повече ануса?

А нямам запек много  внимавам как  се храня , какво  ям , колко  вода пия.
И  сега ми  предстои  втора операция. Стискайте палци  този  път да е за последно.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 17:55 от desita79

Общи условия

Активация на акаунт