Анална фисура

• 596 962
  • 967
  •   1
Отговори
# 180
здравей,на мен докторът ми каза,че този тампон трябва да стои поне 7 часа,ама не ми е казвал,че е за да не се стеснява ануса,а нещо заради кръвта - не си спомням добре.Този тампон създава голям дискомфорт и с облекчение го махнах след тези часове.Пак казвам - дискомфорт,не - болка.Ако става въпрос за същото...На мен не ми е казвал,че имам стеснен анус.
Пожелавам ти успех и вече да се отървеш от този ужасен проблем.Стискам ти палци!!!!!!!!!!!!

# 181
Здравейте, има гел, който е за лечение и предпазване от поява на нови фисури - HemoClin. Холандски е и го няма у нас, но сигурно можете да си поръчате в интернет. Вижте повече на www.hemoclin.com. Фисурите обикновено за в дълбочина, а този гел има апликатор и прониква на няколко см, после гелът се задържа там достатъчно дълго. Ефектът му е свързан с неутрализиране на патогенната флора на това място и помагане на тъканта (която е травмирана) да регенерира. Знам от близки, че е много добро и съвсем безопасно - подходящо са родилки. Аз нямам личен опит.

# 182
Цял ден чета този форум и реших и аз да споделя своята мъка по фисурите, а именно появи се за първи път преди 2г. мазах се снякакви буклуци и нищо. Обадих се на наш близък завейдащ гастроенерологичното отделение на Исул проф. Григоров, който ме прати рпи д-р Пенчев много груб човек, който ми каза че нямам истинска фисура и ми изписа прословутия исулски мехлем, който се прави в аптека нама го в готов вариянт, тога обаче  този доктор ако ми беше обяснил по-подробно как да се мажа и всички съпровождащи лечението усилия, нямаше сега 2г. по-късно да съм толкова отчаяна. Но да вървя хронологично- тогава се оправих не помня точно дали за седмица или две, но както и да е оправих се. До преди 2 месеца, реших да откажа цигарите и се позапекох, а по-принцип в моя корем е голям хаос, или сям запечена до обяд, а след обяд разстройство и т.н. Междувременно имам и колит и правени две изследвания на дебелото черво с отстраняване на два полипа. И така цепнах се и пак мазах онзи мехлем ,но този път не помогна. Та отидох. в он клиник- голяма грешка, който следи темата знае няма да се обяснявам. След това в нета прочетох за д-р Желязков , който до момента ми помага т.е. изписа ми лидокаин за мазане сутрин преди дефекация, след това седящи бани със смрадлика, след това мазане с крем долопрокт и след 30мин. мазане с крем вита-мерфен , който е за рани. Така вече 1месец прилагам това лечение, но се иска още упорство поне 2 месеца, за да заздравее напълно. Вчера бях на контролен преглед и каза ,че съм много добре, зараства раната но има още какво да се желае и да се мажа . Болката ми изчезна още първите дни , но това не значи нищо , защото се чувства един лек дискомфорт, който показва, че битката продялжава. Днес по дриг повод ходихме с мъжа ми при хирург от Окръжна болница и ме наплаши ужасно много, че независимо, че сум добре само операция ще ме излекува, това ме довърши плача цял ден от ужас при положение, че не чувствам болка, това се превръща в УЖАСЕН ПСИХИЧЕСКИ проблем.Дано се оправим всички. Успех

# 183
milennaa2001, прочетох за вашите неволи. Това, че сменяте запек с разстройство никак не е добре. Трябва да регулирате нещата. Защо не опитате с Лаксафит - 2-3 месеца по 2 капс. на ден. Мои познати се чувстват много добре с него - нормализира им се дефекацията. Все пак е добре и лекар да ви види.

# 184
В момента пия капкита на он клиник останаха ми от първоначалния преглед и се чувствам сравнително добре проблемите ми идват от възпаленета лигавица на червото сега пия и билки невен и невен с още други пък да видим ,лекарите за хроничния колит са безсилни ,така че явно с бабини методи и на периоди

# 185
Бъдете убедена, че хроничният колит се лекува. Аз страдах години наред от запек и колит и се оправих с хомеопатия. Сега няма и помен от тях. Дано това, което правите сега ви помогне.

# 186
Все пак ще се радвам, ако ми споделите и Вашият опит. Благодаря за вниманието.

# 187
Milenaa2001, на мен ми изписаха хомеопатичното ми теренно лекарство, което в моя случай е Sepia (за всеки е различно). Още докато го взимах нещата се оправиха. Това беше преди години и до момента нямам проблем. Освен това ми откриха леко занижена функция на щитовидната жлеза и започнах компемсация с хормон. Това също може да е повлияло.
Иначе близо 20 години имах много сериозни проблеми - почти нямах естетвена перисталтика, взимах лаксативи, които още повече задълочаваха проблема.

# 188
Ние все още се борим с тези фисури и запека. Напълно се отчаех вече  Cry Само измъчвам детето си.  То не бяха диети, то мазила, свещи, масла.  И като видя бобонки с кръв в гърнето идява да ми си оскубя косата си  #Cussing out Детето не се оплаква от болка , но това не ме успокоява  Cry
Вече не знам какво да мисля, дали да не подложа на операция  newsm78  , а после? Запека нали остава  ooooh!  Какво да правим с този запек  #Cussing out  То сега и плодове яде и пак има запек. Реве ми се.
Уфф, оплаках се  Confused

# 189
Alyona, моля ви не мъчете детето със свещтички и други подобни. Заведете го на добър хомеопат, който да открие причината ид а приложи щадящо лечение. Д-р Угринова от София, д-р Къпинчева от Варна....

# 190
pharm водих го и на хомеопат  Cry
 д-р Къпинчева викаш добра  newsm78  София много ми далеко  Confused

# 191
на позната детето й ( на 1 г) е с фисура.Лекарката казала да пие сок от разхлабващи пресни плодове (детето отказва вода),но консистенцията на сока по скоро да приличало на пасирано,отколкото на течност.Никакви кисели или пресни млека.Общо взето само това е казала. Shocked

# 192
Един мес. не му давах млека, но не стана по добре и пак почнах да му давам. Как да откажа детето от млечни продукти на тази възраст  Rolling Eyes Миличкия , така обича мляко  Confused
А за сокове... не знам.. Пие достатъчно вода според мен, яде пресни плодове, ръфа сурово зеле, малини, домати, краставици.... Какво още да му давам да се раздриска  #Cussing out  уфф  сори

# 193
  • Монреал
Alyona, сигурна ли си, че е фисура? Щом няма болка при изхождане според мен не става въпрос за фисура. Отидете пак на лекар да се установи точно откъде идва тази кръв. Да не е някаква алегрия? Има ли и слуз при кръвта?

# 194
Фисурата не боли еднакво при отваряне (най-интензивната болка) и по-нататък. За съжаление при загрубяването на ръбовете на раната, което всъщност я превръща в хронична, тя става и по-малко чувствителна, макар още да кърви. И оттам нататък е сложно. Аз бих завела детето първо на гастроентеролог - запекът е нещо вредно и трябва да се лекува, със или без фисура. Не допускай да стане хронична, запекът трябва да се оправи, преди изобщо да мислиш за операция.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт