Анална фисура

• 596 980
  • 967
  •   1
Отговори
# 195
Alyona, Варна ти е близо. Там добра е д-р Къпинчева.

# 196
TarikMom фисури са, трима лекаря го прегледаха. А и те се виждат, пукнатини на анусчето се виждат. Слуз не се вижда , но прясна кръв капе, като ака. Не винаги.
simplyaven водих го при гастроентеролог , уж при най добър във Варна детски. Знам , че проблемата ни е запек, но не знам как да го преборим. От него ни идват всичките бели. Но доктори някак си не предават значение на запека. "Нали се изхожда всеки ден, ми добре тогава, давай му разхлабващи храни. "  Но не ни помага ooooh! Понякога такива комбинации на храни яде, че ако съм аз на неговото място, няма да мога да изляза от кенефа, а той пак с тези бобонки.

# 197
Alyona , причината за запека е липса на достатъчно фибри в храната, а не дали е разхлабваща или не. Тук пием фибри в буркани - на прах, стават като лимонада. Иди питай в аптеката за фибри, метамусил са тукашните. Ако няма такова нещо в БГ (макар че съм сигурна че има), ще взема да ти пратя. Но съм убедена, че има и европейски. фибрите се пият абсолютно всеки ден, по една чаша, те нямат противопоказания, но регулират дейността на червата. За толкова малко дете, все пак ще се ограничиш в количеството, да не му докараш разстройство. пиши дали има, потърси веднага. Ако не, ще ти пратя + колко да даваш по съвет на нашия педиатър.

# 198
Заради тоя пуст запек и аз се сдобих с фисура и съм решен да се справя без операция.Не мога да си представя да ме режат и да ми слагат упойка, имам нещо като фобия от такива неща.Назначих си самолечение както винаги.Сам си сложих диагноза, четейки форума, която после при преглед насила се оказа вярна! Минах пайлекс, витамин а, дефламол, крем за пети номер 1, крем за пети номер 2, крем за пети номер 3, антибиотик крем.Болка вече не усещам, само леко като затопляне и на моменти боцване.Нямам болка при изхождане.Никога не съм кървял, не съм имал гной - нищо.Само тъпа болка в ануса, която по едно време стана толкова лоша, че за моменти ми причерняваше от нея.Продължавам да се мажа с различни кремове.Ще съм ви много благодарен да ми препоръчате още нещо за мазане, защото искам напълно да се отърва от това нещо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 199
HemoClin - препоръчвам го горещо! Само дето у нас го няма. Сигурно може да се поръча онлайн от интернет. Иначе е съвсем нова субстанция, създадена за хемороиди и фисури. Прилага се преди и след изхождане. Освен че ще се оправите по-бързо, ще ви помогне и да се избавите от бъдещи проблеми. А и улеснява изхождането, което определено е болезнено и проблемно в такава ситуация. Дано го намерите!

# 200
Здравейте, вчера се прибрах от операция, мина много леко, болка при мен вече почти няма, но имам друг проблем и съм много притеснена. Тази нощ се напишках в леглото, нещо което не ми се е случвало от малко дете. Нямаше как да не се замисля възможно ли е спиналната упойка да е създала някакъв проблем. От друга страна снощи, точно преди да си легна изпих един Неоринал, защото при последното ми ходене до тоалетна усетих характерната притискаща болка за цистита и се ядосах, че сестрите най-вероятно са травмирали уретрата с поставянето на катетъра-три сестри се мъчиха да ми го сложат. Четох че Неоринала има диуретично действие и това може да е причина, но въпреки това съм ужасена. От друга страна се плаша да не би да са направили нещо на кръста ми със спиналната упойка, там имам малка протрузия, но казаха, че не е проблем. Моля ви да ми дадете съвет или идея какво се случва, защото вече рисувам картини в главата си както това ще започне да се случва всяка нощ.

# 201
  • Варна
Valandin, и при мен единственото усложнение при тази операция беше свързано с пикочния мехур-мускулите му отказаха да работят.Обаче на мен катетърът ми го сложи самия хирург на вечерната визита и го сложи от раз.Явно сестрите ,докато са те ръчкали ,са те травмирали,а и ти правиш цистити.Ако проблемът ти е от упойката-не се тревожи,всичко отминава за 4-5 дни.

nabb,за какво рязане говориш? При операцията ти разширяват отвора и действат без да режат.Че то ако трябваше да се реже ще се получи по-голяма травма от фисурата.

# 202
Много благодаря за отговора, надявам се, че при теб всичко е вече наред и се надявам този проблем да е еднократен при мен, защото изживях истински ужас днес сутринта ooooh! А нормално ли е два дни след манипулацията все още да има кръв, въпреки че пия разхлабителни? Аз мисле че е, защото е отворена рана, но знам ли...

# 203
  • Варна
Valandin,по-скоро след операцията раната е затворена(фисурата) и лично мен след манипулацията ме болеше по-малко.Защо говориш за рана сега?Да нямаш предвид ,че ануса боли (все пак е бил разширяван),но това отзвучава за 10 дни.
Относно кървенето след това-забравила съм(операцията беше преди няколко години),а и преди това кървях така обилно-на струйка,че и да е имало някоя друга капка кръв,не съм обърнала внимание.Питай хирурга.

На теб каква причина ти изтъкнаха за появата на фисурата?
  bouquet  bouquet  bouquet

# 204
зависи каква е манипулацията...

# 205
Фисурата е вследствие на продължителен запек и беше на месец-месец и нещо. Обясниха ми, че ще разранят допълнително мястото, за да опреснят раната и тя да започне да се лекува сама, така да се каже. Мен също не ме боли много, кръвта ме озадачава само от гледна точка на това, че в момента пия разхлабителни и не би трябвало мястото да е раздразнено, но пък тъй като е разранено си обясних, че сигурно затова има малко кръв Thinking Благодаря, че ми отговаряте, аз може би звуча малко налудничаво, но след две седмици пътувам в чужбина и затова направих операцията сега, за да не се влошат нещата после. kikaha1, ако не е много неудобно да попитам, при теб продължителен ли беше проблема с отказването пикочния мехур, защото аз доста се притесних, макар хора около мен да ме уверяват, че е нормално след поставянето на катетър да има такова изпускане

# 206
  • Варна
Valandin,веднага щом упойката(спинална) започна да ме отпуска,започна силна болка откъм пикочния мехур.Предполагам,че щеше да се пръсне,ако не ми бяха сложили катетър няколко часа по-късно.3 дена в болницата бях с катетър,после ме изписаха ,а през това време мехурът ми се беше съвзел.И аз се бях уплашила много.След това не съм имала проблем.За да си спокойна,непременно питай лекаря за всичко,което те тревожи.Все пак мисля ,че си много скоро след операция  и почти винаги има дискомфорт-от упойката,от ръчкането.

# 207
ЗДРАВЕЙТЕ.ИЗМИСЛИХА ЕДИН НОВ АПАРАТ,КОЙТО ДА ЛЕКУВА НЕОПЕРАТИВНО ХЕМОРОИДИ  И АНАЛНИ ФИСУРИ. АПАРАТА СЕ КАЗВА HEMО BAY ,ПРОИЗВЕДЕН Е В ИСПАНИЯ.ЕФИКАСЕН Е НАЙ ВЕЧЕ ПРИ ФИСУРИТЕ.В БЪЛГАРИЯ ЗНАМ САМО ЧЕ ТАКЪВ АПАРАТ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ В ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА ВАРНА.ПРОЦЕДУРИТЕ СА НАПЪЛНО БЕЗБОЛЕЗНЕНИ.

# 208
Не знам да има безболезнени процедури по премахване на хемороиди. За това се правят с анестезия, а после обикновено болката трае няколко дни след лигирането. Възстановяването също не е бързо, защото всяко ходене по нужда разранява мястото. 

# 209
ЗДРАВЕЙТЕ.ИЗМИСЛИХА ЕДИН НОВ АПАРАТ,КОЙТО ДА ЛЕКУВА НЕОПЕРАТИВНО ХЕМОРОИДИ  И АНАЛНИ ФИСУРИ. АПАРАТА СЕ КАЗВА HEMО BAY ,ПРОИЗВЕДЕН Е В ИСПАНИЯ.ЕФИКАСЕН Е НАЙ ВЕЧЕ ПРИ ФИСУРИТЕ.В БЪЛГАРИЯ ЗНАМ САМО ЧЕ ТАКЪВ АПАРАТ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ В ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА ВАРНА.ПРОЦЕДУРИТЕ СА НАПЪЛНО БЕЗБОЛЕЗНЕНИ.
Споделяш от опита си ? Thinking
Много ми прилича на реклама  #Cussing out Чичко Гугл нищо не знае за този апарат  Thinking Защо ли ?

Ако е реклама, то е много долно по този начин да намирате пациенти, на които ще изпитвате апарата си  Confused

Извинявам се ако прозвучах грубо, но ми обидно. Защото имам детенце с такъв проблем, и се хващам за всяка помощ , но не искам детенцето ми да е опитно зайче  #2gunfire 

Общи условия

Активация на акаунт