Анална фисура

• 596 989
  • 967
  •   1
Отговори
# 210
Аз също опитах да намеря инфо за този апарат, но няма. Като лекар не знам за такава процедура. Фисурите са цепнатини по кожата и заздравяването им е трудно, защото областта е деликатна. В този сайт добре е описано за фисури, хемороиди, начен на живот, лечение и профилактикал. www.hemoclin.com

# 211
ЕТО ВИ ИНФО ЗА АПАРАТА www.medicalium.net/imatges/Hemobye_FICHA_ENG%20Low.pdf   ВЯРВАЙТЕ МИ АПАРАТА Е СТРАХОТЕН,АЗ МИНАХ ПРЕЗ ПРОЦЕДУРИТЕ И СЪМ ДОВОЛЕН.  www.hemobye.com   

# 212
Alyona, как е детето? Оправи ли се проблема?

# 213
 Cry  запек все още имаме, иначе фисура не кърви и детето не се оплаква, поне това ме радва, но не успокоява.  Жалко , че доктори не взимат на серьоз запек. налага се сама да се боря с него.

# 214
Това, че докторите подценяват запека е много лошо. Той е причина за много беди. Лошо е когато се започне с това още от детска възраст, защото често после така си продължава....Някъде четох за изследване на жени с рак на гърдата, при което е доказано, че това заболяване се среща в по-голяма степен при тези дами, които имат хронична констипация.

# 215
  • София
Да, напълно съм съгласна с горния пост, много се подценява запека. Докато се борех с него и с фисурата, прочетох книги за здравословен живот и се убедих, че запека е просто следствие, а не самото заболяване.
Набързо да обобща правилният път за отстраняването му и пътят към здравословното отделяне:

1. Сурови плодове и зеленчуци (зеле, моркови, цвекло, броколи, карфиол, целина)
2. Витаминен комплекс В за чревната система (суров пшеничен зародиш, бирена мая, кафяв ориз, ечемик, просо, сух грах и фасул, царевично брашно, гъби, спанак, зеле, пъпеш, грейпфрут, портокали; Риба, говеждо, жълтъка)
3. 8 чаши вода на ден (Чаят, солта, кафето, алкохолът, колата и безалкохолните обезводняват!)
4. Храни, богати на витамин Е (пълнозърнесто брашно, масло от пшеничен зародиш, риба, соево масло, царевично масло)
5. Клечащата поза при отделянето е естествената поза за отделяне. Когато сте на тоалетната чиния, поставяйте стъпалата на височина от 15-20 см върху столче или нещо, което да ви послужи за целта.
6. Освобождаване на червата след ставане сутрин, по възможност през деня след всяко хранене.

Альона, потърси в книжарниците или в библиотеката, книги за здравословно хранене, които имат отделни глави за запека, дано да се оправи детенцето бързичко!  Praynig

# 216
Клечащата поза е много важна. В страни (като Турция,например), където се използват клекала, хората страдат в много по-малка степен от запек и хемороиди.

# 217
Здравейте всички,
Искам и аз да споделя моят горчив опит с този проблем. Когато бях бременна във 8мия месец ми излезе нещо твърдо което много приличаше на хемароид, но в последствие се оказа анален полип.В началото ми излизаше при изхождане, но се прибираше отново и не ми създаваше големи проблеми.Бедата започна миналата година когато полипа започна да не се прибира сам след изхождане. Аз си мислех че това е хемароид и си правех бани със тетра, мазах се с кремове, но уви ... не минаваше.Отидох първо в клиниката на Д-р Желязков в София. Той прецени, че това е хемароид и ми направи легиране.Как не умрях тогава от болки не знам, не бях на себе си 10 дена.След това минаха 2 месеца и започнаха още по големи болки.Тогава реших да отида във Хирургическа болница Проф.Темелков-Варна. Прегледа ме Др.Кирил Киров и ми каза че това е за операция. Реших се веднага, защото вече не се издържаше. По време на операцията ми отсраниха освен полипа и хемароиди.Оказа се обаче че този полип е предизвикал и появата на раничка, която доктора ми каза че не е било точно фисура. Вече 4 месеца след операцията ме боли много при изхождане, а отскоро започна и да ми крърви. Обадих се на хирурга,  а той ми каза че най вероятно се е образувала фисура и трябва да се оперира. Назная какво  да правя. Започнах лечение с тетра, Нитроглицерин и диета с храни богати на фибри, но незная какво ще помогне, защото ми щипе доста. Има ли някой със подобен случай във форума.Започнах да се отчайвам. Не ми се мисли за втора операция.Благодаря предварително.

# 218
Горещо те съветвам да се оперираш. Наличието на полипи е предпоставка за рак на дебелото черво - не си говоря наизуст, казвам ти го от личен опит в консултации и тонове изчетено тук (в Северна Америка съм), направи всичко възможно да изчистиш червото и оттук нататък доживот приеми, че това ти е слабо и рисково място и си промени кардинално храненето + приемай фибри и витамини всеки ден.  Peace

# 219
natnik, а защо нитроглицерин? Той разширява съдовете, не ги свива?! Ако си сигурна, че е фисура, опитай с хемоклин гел. Май е единственото лекарство за това?

# 220
Ами Нитроглицерина ми го изписа херурга защото се съмнява за фисура.Аз живея в Англия и не мога веднага да отида на преглед.Затова мъ се обадих по телефона.Тои искаше да ме види но понеже не мога в момента да се прибера ми каза да се мажа 15 дена с крема да видим какво ще стане.Стръва ми се че тая фисура я имах преди операцията и сега рецидивира май.Назнам...много съм объркана

# 221
Искам да внеса само една корекция. Бях написала по горе че ми отстраниха полип, но всъщност беше хипертрифирала анална папила. Все ги бъркам двете.

# 222
Точно с нитроглицерин е най-съвременното лечение на фисури, радвай се, че са ти го дали! Преди, когато аз писах за пръв път тук на никой в БГ не го изписваха, а моята беше хронична, пред операция и точно с нитроглицерин се затвори.  Peace Нитроглицеринът отпуска мускула на ануса и позволява на фисурата да се затвори, тъй като в нормалното си стегнато състояние мускулът я държи отворена постоянно - затова и така трудно се лекува. Мажи колкото често са ти казали, много е важно и съжнателно да правиш усилие да релаксираш мускулите на ануса.

# 223
Благодаря. Научих нещо ново. Само това отпускане на сфинктера не е ли проблемно?

# 224
Никак. Надявай се да се отпусне, освен това е временно, докато трае действието на нитроглицерина, затова е важно да се спазва графика на мазане, за да има достатъчно време фисурата да се затвори. Отпускането трудно ще го усетиш, но и без това всяко напъване е ново отваряне, тъй че по-добре да няма такова.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт