Анална фисура

• 597 042
  • 967
  •   1
Отговори
# 225
simplyaven, ти колко време се маза с Нитроглицерина? Защото в указанието пише, че може да се ползва максимум 8 седмици. Аз се мажа вече 10 дена.

# 226
О, не помня, но е било минимум два месеца, почти съм сигурна, че е повече. Ще отидеш междувременно на преглед и ще ти кажат дали е достатъчно.  Peace

# 227
Точно с нитроглицерин е най-съвременното лечение на фисури, радвай се, че са ти го дали! Преди, когато аз писах за пръв път тук на никой в БГ не го изписваха, а моята беше хронична, пред операция и точно с нитроглицерин се затвори.  Peace Нитроглицеринът отпуска мускула на ануса и позволява на фисурата да се затвори, тъй като в нормалното си стегнато състояние мускулът я държи отворена постоянно - затова и така трудно се лекува. Мажи колкото често са ти казали, много е важно и съжнателно да правиш усилие да релаксираш мускулите на ануса.

При фистулите същото лечение помага ли? Rolling Eyes

# 228
Не съм лекар.  Peace

# 229
Фистулата е нещо съвсем друго. Няма общо с фисура. Фисурата е цепнатина на аналната лигавица. При фистулата има възпалителен процес и гной. Това е сериозно. Върви на лекар.

# 230
  • Карлово/ Пловдив
Отидете най-добре при специалист - хирург-проктолог,общ хирург или гастроентеролог.
Това са хората които се занимават с тези проблеми.

# 231
Фистулата е нещо съвсем друго. Няма общо с фисура. Фисурата е цепнатина на аналната лигавица. При фистулата има възпалителен процес и гной. Това е сериозно. Върви на лекар.

Имах предвид фисура, а не фистула, но ги обърках понятията.

# 232
florika, опитай с хемоклин гел. За фисури е - лечение и профилактика.

# 233
И аз като всички вас имам този проблем от раждането преди 18 години.
Никога нищо не ме е боляло и сега не ме боли но като имам по твърди изпражнения винаги кърви и то много.Мажа се с едно мазило което действа много добре но не лекува.от години спазвам изключителна хигиена.Бърша се само с мокри кърпички и ако е вечер след изхождането се мия (къпя).Когато все още не се е прибрала "раната" и се измия с топла вода адски боли,затова мажа с крема,натискам с пръст каквото е излезнало да се прибере и тогава се мия.
Ходила съм на лекар,казват,че щом не ме боли нищо ми няма,да спазвам хигиена и диети и до там.

# 234
florika, опитай с хемоклин гел. За фисури е - лечение и профилактика.

Мерси.   bouquet
То и аз моята я влача от 15 години. Само ме боли отвреме навреме, това е. Разбира се хигиената е от изключително значение, аз лично се мия обилно всеки път с вода, не само с мокри кърпички. Даже в работата разнасям пластмасови чаши до тоалетната. smile3521

# 235
От къде мога да купя Хемоклин гел?

# 236
Здравейте,момичета!Да споделя,че и аз наскоро се сдобих с това чудо.От около 2-3 седмици ме боли при ходене до тоалетна,понякога повече,понякога по-малко,няма кръв засега,но е фисура,видях си я сама.Проблема е,че съм за няколко месеца в чужбина,връщам се в България през януари,и трябва да предприема нещо на място тук.Досега не съм ходила на френски доктор,не е имало причина,но май вече ще трябва да посетя.Пожелавам успех на всички с лечението,защото това е отвратително,вече развивам фобия от ходене до тоалетна.. Tired Ще ви държа в течение.

# 237
Ама изобщо пък не се замисляй дали да я лекуваш във Франция!  Peace И иди по-скоро.

# 238
Вие под лекувам имате предвид изчезване на самата фисура или изчезване на оплакванията.

# 239
Аз лично-и двете. Peace

Общи условия

Активация на акаунт