Анална фисура

• 597 073
  • 967
  •   2
Отговори
# 240
# 241
Абе,момичета,вие имате ли като усещане по-скоро за пощипване?Мен ме боли само като ходя до тоалетната и малко след това,но ме пощипва доста силно от време на време.На някой случвало ли му се е?Иначе аз засега само се мия по 4-5 пъти на ден и се мажа с вазелин,като че ли мъничко помогна,защото днес не ме боля толкова.Утре ще ходя за леген и калиев перманганат,интересно как ще го обясня на френски. Mr. Green Търся и лекар.Стискайте ми палци и успех на всички и на детенцето с този проблем!

# 242
Абе,момичета,вие имате ли като усещане по-скоро за пощипване?Мен ме боли само като ходя до тоалетната и малко след това,но ме пощипва доста силно от време на време.На някой случвало ли му се е?Иначе аз засега само се мия по 4-5 пъти на ден и се мажа с вазелин,като че ли мъничко помогна,защото днес не ме боля толкова.Утре ще ходя за леген и калиев перманганат,интересно как ще го обясня на френски. Mr. Green Търся и лекар.Стискайте ми палци и успех на всички и на детенцето с този проблем!

Аз съм с фисура от около 20 години и не ми е създавала никога сериозни проблеми. Предполагам за това е спомогнала добрата хигиена и правилното хранене. Винага съм обичала да се храня с плодове, супи и готвено. Не обичам тежките храни, многото подправки, пърженото, полуфабрикатите и т.н. Така, че това е явно решението.
Аз лично не бих се оперирала.

# 243
florica, наи-напред изчезват симптомите (оплакванията), след което е важно терапията да продължи още известно време до излекуване на фисурата. Терапията трябва да се провежда паралелно с перфектна хигиена в областта и хранителен режим, който да не обостря състоянието. През цялото време не трябва да се допуска запек и напъване. След излекуване може да се прилагат локални средства за профилактика.

# 244
Няма абсолютно никакъв медицински начин фисура да не е съпроводена от разкъсваща болка, моля ви не си слагайте сами диагнози! Питайте лекари да ви кажат как се припада от болка от фисура. Самите хирурзи определят фисурата като извънредно болезнено състояние и едно от състоянията, които налагат системно приемане на болкоуспокояващи до излекуване. Половината от симптомите описани в тази тема са характерни за външни или вътрешни хемороиди, фистули, полипи и други анални проблеми, но не и за фисура. Фисурата е отворена рана върху лигавица, която е системно разтваряна наново - как си го представяте да не е болезнено? Идете на лекар вместо да си разказваме глупости тук. И не на последно място - не си налагайте самолечение, защото фистулите и полипите например са една от първите предпоставки за рак на дебелото черво. Оттам нататък вие си решавайте, но недейте да заблуждавате другите хора.

Фисурата е задължително съпроводена от кървене при изхождане (също и хемороидите, обаче) + разкъсваща, остра, до обезчувствяване болка (момента, в който се отваря наново раната) - за разлика от хемороидите, при които болката е по-тъпа, поносима, има и пощипване или сърбеж. Мазане с вазелин ако е фисура води само до овлажняване - абсолютно противопоказно за кървяща рана върху лигавица. И изобщо, нека се ограничим с ходенето на лекар.  Stop

# 245
А на мен ми се струва, че ти правиш обобщения. Естествено, че за тези 20 години съм ходила на лекар. Моето си е фисура, просто е малка, никога не съм имала проблеми със стомаха, в това число нямам запек и се мия всеки път след ходене до тоалетна. Това е. Както при всяка болест симптомите при всеки са с различна степен на проява, при едни са леки при други по-тежки. Ако човек постоянно има запек е логично, че ще има и по-сериозни проблеми с фисурата.

# 246
Аз мога да ти цитирам безброй страници медицинска литература с болката от фисурата описана в нея по скала от 1 до 10. И всеки човек с логика може да помисли как една отворена рана се чувства при разтваряне наново. Изобщо нямам време да споря с тебе, за мен ти нямаш фисура, а доктори аз лично съм посетила минимум осем некадърни, така че този довод не ми влияе никак.

# 247
Ами аз сама видях,че имам две малки цепнатинки на ануса,това не е ли фисура?Боли ме остро като ходя до тоалетната,почти плача.Повечето пъти няма кръв,но понякога се случва да има.След това ме боли часове наред,и то много,вчера пих болкоуспокояващи.В сряда ще търся лекар.Не съм от самолекуващите се,така че моля,не ме нападайте.Ако бях в България,досега да съм отишла 100 пъти за тия 2 седмици,ама във Франция като никога не съм ходила на лекар и съм само временно пребиваваща,трябва няколко дена да се ориентирам в системата тук и да събера мнения.За вазелина-каза ми го лекарката ми в България,не мисля,че е некомпетентна,а и наистина малко ми помогна.
Днес си купих калиев перманганат и довечера ще си направя баня.

# 248
внимавай с разтвора на калиевия пермаганат!Трябва да е много блед,иначе ще си причиниш жестоко изгаряне!Отиди на лекар,за да дадеш шанс на консервативното лечение.Забавиш ли,ще си хронизира фисурата. Не знам как ще се оправиш във Франция,успех!

# 249
Ами перманганата е в едни малки хартиени пликчета по 0,25 грама и ми казаха,че това е за един път,ама не казаха в колко литра вода.Аз мисля да си напълня един малък леген и да изсипя половината прахче за начало,че ме е страх да не ми стане нещо.Оф,много гадна тая история,особено като знам,че ще ми искат 50 евро за преглед.Мрън!

# 250
виж,трябва да е много,ама много блед!Няколко прашинки са достатъчни.Никакви грамове!Ще си причиниш изгаряне!

# 251
Ок,ще сложа само 2-3 прашинки.А то какъв точно му е ефекта на перманганата?

# 252
Ти имаш фисура - острата болка е сигурен позазател за това. Недй се полива, от опит ти го казвам, докарах си хронична от ходене по "лекари", докато не отидох тук най-накрая. А в БГ такива щуротии изслушах, че... Не попаднах на доктор просто. Няма какво да го мислиш, и дума да не можеш да кажеш, като покажеш, става ясно. Перманганата дезинфекцира, но течностите по принцип не влияят добре на вче овлажнената лигавица. Мен тук ме лекуваха точно наобратно - максимално сухо и тпускане с нитроглицерин. И успяха да я затворят, макар и хорнична, след години пълен ад, че и бременна.

# 253
Леле,радвам се,че си се оправила!Майка ми ми каза,че е имала и тя преди 17 години,след като родила сестра ми,и се оправила само с перманганат и билки,малко невероятно,но от тогава не е имала проблеми.Стискайте палци скоро да намеря лекар,че..  Sad Успех на всички в борбата с вредителя!

# 254
Всеки организъм е различен, но майка ти в общи линии е имала късмет. Аз имам един чио, който повече от десет години влачи фисури, умираше от болки, но от страх не се лекува и ги докара от една до четири и припадаше в криза, накрая го рязаха. От много акъл, голям екшън си спретна. И мен ме беше страх. Много даже. Но от момента на началото на лечението, просто се преродих. не си заслужава мъките. В която и клиника да идеш, няма да си им първата, спокойно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт