Анална фисура

• 597 079
  • 967
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, с фисура съм от 10год. правена ми е и дилатация и операция, но си имам болезнености. това лято нещата станаха по-сериозни и бях на пага на нова операция, но пробвах с нитроглицеринов крем и мога да кажа, че има ефект. Преди операция пробвайте и него. Аз за себе си така съм решила, ако не се оправя с нега, тогава се подлагам отново на операция.

# 256
Мен именно нитроглицерина ме спаси от операция. Тук това е последна станция и има много добри резултати, дори и при хронични фисури, каквато беше моята. С уговорката, че се полагат необходимите усилия обаче - доживот диета, фибри, профилактика на дебелото черво и изключителна хигиена и на храненето, и на поддържането.

# 257
какво е "профилактика на дебелото черво"?

# 258
Fibri i lipsa na zapek, kakto i da ne se zasedjavash na toaletnata chinija, minimum 1.5 litra voda dnevno i v tozi duh + pregledi, naj-dobre kolonoskopija redovno.

# 259
Момичета,а по колко пъти на ден трябва да се прави банята с калиевия перманганат и за по колко време?Днес направих една с мнооого малко перманганат за 15 мин,после мисля още една.Яденето ми е много проблемно,че тук съм на общежитие с вечеря и няма къде да готвя,и съответно няма как да хапвам супа и готвено,само месо и салата.Иначе съм се заредила с хляб с фибри,чай за храносмилане,мноого активия,зелен чай,ябълки,портокали,сушени кайсии.Дано не ми се запича корема,засега не съм имала проблеми,но откакто открих тая фисура преди седмица и половина,и взех да се вманиачвам. Tired

# 260
ако имаш време 2 пъти дневно по 15-20 мин, особено след изхождане

# 261
Stardust, във Франция се продават фибри (за тези фибри става въпрос, а не от храна, защото са крайно недостатъчно) във всяка дрогерия или аптека - в буркани, те са като разтворима напитка, с различни вкусове. Разтваря се във минимум 200 мл вода една супена лъжица и се пие един път дневно. Това е принципно доживотна терапия, ако си лекуваш фисурата там ще ти го кажат. Тук марката е Metamucil , там може също да я има.  Peace

# 262
Охх,благодаря,още утре ще си купя! Hug

# 263
За нищо, търси ги или при витамини или при хранителни добавки, или просто питай, най-добре. Много е важно да пиеш много вода, когато приемаш фибри - не го забравяй! Минимум 1.5 литра + водната чаша, в която ги разтваряш. Иначе ефектът е обратен.  Peace

# 264
Аз принципно пия много вода,сега особено съм се вманиачила.Благодаря много за съветите!  bouquet

# 265
А защо е необходимо да се правят редовни прегледи на дебелото черво, има ли някаква по-сериозна опасност от фисурата?

# 266

Не разбирам защо не опитате с хемоклин гел. След като има лекарство за лечение на фисури, защо просто не го ползвате, а си правите експерименти с калиев перманганат, който може да ви създаде сериозни проблеми, ако сложите малко повече или пък кожата е по-нежна..

# 267
Това "лекарство" е световно неизвестно. На мен и българските хирурзи, при които съм ходила и проктолози не са ми го споменавали. Аз лично оценявам задника си по-високо от пробване на лекарства неназначени от лекар. Което и повтарям - идете на лекар. Извън витамини и фибри, които са хранителна добавка и не са лекарство, всичко останало е работа на лекар специалист.

# 268
Какви хлабителни пиете, за да имате меки изпражнения, но който не привикват. Аз пия китайски чай, но гледам да го пия само в крайни случаи, за да не спре да ми действа. Споделете опит.

# 269
Аз ползвам лаксафит и ходя нормално. Хемоклин е много добро средтво - единственото без кортикостероиди и лекува не само хемороиди, но и фисури.

Общи условия

Активация на акаунт