Анална фисура

• 597 100
  • 967
  •   1
Отговори
# 270
# 271
Какви хлабителни пиете, за да имате меки изпражнения, но който не привикват. Аз пия китайски чай, но гледам да го пия само в крайни случаи, за да не спре да ми действа. Споделете опит.

Никакви разхлабителни не се препоръчват за дълготрайна употреба. Фибри, и пак фибри - това е липсата в храната на съвременния човек и затова стигнахме дотам да ни я предлагат насипно. Ако можеш да поддържаш хранене със сурови плодове и зеленчуци на всяко ядене + 2 литра вода дневно, няма д аимаш проблеми. Останалите пием фибри и водата си е пак задължителна.

# 272
Дуфалак действа на принципа на осмозата - "изсмуква" водата в червата, за да увеличи обема на чревното съдържимо и да предизвика изхождане. Този ефект е еднократен и не решава проблема със запека, не отстранява причината, не лекува. Освен това, води до привикване при честа употреба.
Най-доброто за мен е лаксафит, защото се взима няколко месеца за дифинитивно решаване на проблема, а не за ефект 1 -2 пъти.

# 273
pharm74, точно така е. Лаксафит е чудесен, единственото, което ми помогна за дълго, и то по нормален начин да ходя. С всички останали беше мъка - трябва да си стоиш вкъщи, иначе.....и, освен това, се привиква към ефекта

# 274
Пробвали ли сти с китайски чай за отслабване, много добре действа, някой пробвал ли го е.

# 275
аз не съм имала никога запек, принципно си ходя редовно до талетна. Пиех си дуфалак,за да са по-редки изпражненията и да не ме боли.Не виждам нищо лошо в това

# 276
Jorkon, аз съм оила китайски чай преди, когато имах проблеми. Първият път имаше ефект, но с всеки следващ прием намаляваше. Накрая не ми действаше изобщо. Китайският чай няма да отстрани генезата на констипацията, само временно помага.

# 277
Специално за всички подвизаващи се с нула мнения и препоръчващи псевдо лекарства, забъркани в неивестни лаборатории, ще информирам модератор и ще пиша още сега на администраторите, за да се забрани и в този подфорум достъпа на потребители с никакво участие преди. Чудя се как не ви е неудобно! Отвратително е.

# 278
Спести си коментарите, ако обичаш - и ти, и всичките ти колеги в темата със супер илачите от ужасно известните университети! За разлика от теб, повечето тук сме майки и не сме писали глупости, а сме си споделяли майчинството, което ако не си забелязала, е и основната цел на този форум. Идете си продавайте страхотните лекарства в аптеките и болниците - като са толкова хубави, ще ви ги вземат. Писах на администраторите, дано не ви се връзват хората, че колко грозни теми сме видели в този форум от псевдо лечители... Тъжна работа!

# 279
  • София
Момичета не се ядосвайте, все пак тия фисури достатъчно проблеми създават, а и болки. Сега за препоръчването на разни лекарства, ами по-напред всички сме писали своите мнения за различни начини (аз се оправих с инжекция, която не знам с какво беше пълна), други само с нитроглицерин, калиев перманганат...
Важното е: не приемайте самолечение, тук simplyaven е много права, винаги търсете лекарското мнение....нали все пак трябва да се установи дали имате фисура, каква е и т.н.
Но нямам нищо против да се напишат някакви нови лекарства, все пак не съм сигурна, че тук някой може да направи огромен оборот.....

# 280
Хора прочетох част от темата и честно казано някои хора май не знаят какво е фисура: фисурата е торбичка - издуто място, пълно с гной, някъде около ануса. Появява се и при жени и при мъже. Може да се появи и от обратен разтеж на косъм, от прекомерно седене по цящ ден - за хора работещи в офис на компютър. Другото е раздразнение на ануса или сфинктера - кожата е сцепена на места, обикновено се поучава след раждане, при продължителен запек, и също при стоене в седнала позиция цял ден, наподобява хемероиди или е съпътствано от хемороиди, тече кръв всеки път след изхождане.
Фисурата според се отстранява оперативно - интервенцията е бърза и почти безболезнена, а другото се лекува с различни медикаменти.
Аз лично имах малко хемороиди и раздразнен анус и спазвах малко диета за да избегна запека, както и се мажех с едно лекарство за хемороиди. След известно време две-три седмици отмина. Жените предразположени към това не трябва да носят прашки, но аз си нося за сега...какво да се прави женска суета.
Неприятно е но не се умира от това.
Успех на всички.

# 281
  • Варна
Хора прочетох част от темата и честно казано някои хора май не знаят какво е фисура: фисурата е торбичка - издуто място, пълно с гной, някъде около ануса.
Върни се назад и прочети постовете на siplyaven.Така ще разбереш какво е фисура. Peace.Какво издуто място с гной...к'ви пет лева... Angry

# 282
Хора прочетох част от темата и честно казано някои хора май не знаят какво е фисура: фисурата е торбичка - издуто място, пълно с гной, някъде около ануса.

Ти със сигурност не знаеш, да. Това, за което говориш е ФИСУЛА. Фисурата е разрез, отворена рана, резка в лигавицата. Ето ти и картинка!  Whistling

http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/020/20075-0550x0475.jpg

Цитат
Фисурата според се отстранява оперативно - интервенцията е бърза и почти безболезнена, а другото се лекува с различни медикаменти.

Да, разбира се, тук затова дават едни дъъълги болнични...  Crazy  ooooh! Да не говорим колко непрепоръчиъелна е операцията, с какъв процент възможен рецидив и други усложнения и как се налага единствено когато абсолютно всичко останало е изчерпано като възможност - понякога години лечение.

Инжекцията е с Ботокс (ботулинов разтвор), действието е същото като на нитроглицерина.

Имам чувството, че някои ползват тази тема за упражнение или от скука.  Tired

Но нямам нищо против да се напишат някакви нови лекарства, все пак не съм сигурна, че тук някой може да направи огромен оборот.....

Не е до оборота, а до възможните усложнения. Когато човек е отчаян и го е боляло месеци, е склонен да пробва какво ли не. За съжаление и тук, във форума, има достатъчно теми с "резултати" от подобно хвърляне в неизвестното. Понякога медицината си е необходимо зло - изпитаната такава. Пък и в днешно време постоянно се опитват да намират нови лечения и за мен е неетично да се рекламират непризнати официално лекарства на болни хора. Останалите тук сме писали за лечение, което е прието в здравните заведения.  Peace

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 23:27 от simplyaven

# 283
би било добре ако минаваше за две-три седмици... Sad тогава нямаше да го има този форум...

# 284
Абе мили изстрадали момичета пишете повече подробности за тази инжекция. Някой друг освен Теодора, пробвал ли е този метод. А нитроглицерина къде трябва да се маже - отвън на ануса достатъчно ли е или трябва по-навътре?

Общи условия

Активация на акаунт