Инжекцията си е Ботокс, като онзи за бръчки. Тъй като той също парализира частично малките мускули около фисурата, тя успява да се затвори, но все пак това отново отнема много време, най-често около 4 седмици до пълно оздравяване, като след 2 седмици може вече да има частично зарастване.
Като си представите раната, която върви навътре и постоянното напрежение на сфинктера, който пък я разтяга, става ясно защо най-ефективни са лекарствата, които отпускат гладката мускулатура около раната. Иначе е страхотно проблемно зарастването. Все едно да се порежете и да си дърпате на две страни кожата нон стоп.
Нитроглицеринът има абсолютно същия ефект. Разликата е, че Ботокса е еднократна (най-много двукратна, но не се препоръчва) процедура, а Нитроглицеринът се маже всеки ден поне по два пъти, но лекар преценява това, може и три пъти евентуално. При инжекцията обаче има туширане, което аз исках да избегна, защото вече се бях напатила на болка. То пак ми дойде до главата, ама в последствие, защото бях бременна и се налагаше. Туширането рязко смъква напрежението в мускула за около половин час - ако нещата се правят както трябва, бие се инжекцията и по живо по здраво - диетата и 2-та литра вода са си константа при фисурата (и при други подобни проблеми) и няма какво да ги обсъждаме повече.
Нитрото се маже върху фисурата и около нея - много е важно. Мен много ме беше страх, имах чувството, че ще писна, но си наложих и нищо страшно не беше. Аз лично не намирам продаваните накрайници за подходящи при остра фисура - ако закачи мааалко пластмасата или не уцелиш ъгъла е....
С пръст е най щадящо, но като цяло след първите 3-4 пъти е много облекчено вече. За мен нитрото беше по-доброто решение, но бях много стриктна тогава вече.
Пред болката от самата фисура, да не можеш да си наложиш да се намажеш ми звучи глупаво.
Тъкмо мислих , че зараснало на детенце и ето пак
как да излекувам дупенце на детенце?
То къде повече хигиена не знам
кой какво прави, ние все следим акита и мажем дупета
? Не говоря за пиене, а само за външни компреси
Искаш да кажеш, че не знаеш, че имаме пори или мислиш, че ако не влиза през устата значи си се самоизолирала от външния свят или...? Извинявай, обаче някои писаници са просто абсурдни. Все пак всички сме учили биология.