Анална фисура

• 597 163
  • 967
  •   1
Отговори
# 285
Разберете, че явно и в България се предлагат вече всички съвременни видове лечение. Какво повече да напишем? Идете на лекар, ако се усъмните, че само операция му е в капацитета, идете на друг, питайте тук в темата тези, които са лекувани със съвременни методи при кой лекар са били и така.

Инжекцията си е Ботокс, като онзи за бръчки. Тъй като той също парализира частично малките мускули около фисурата, тя успява да се затвори, но все пак това отново отнема много време, най-често около 4 седмици до пълно оздравяване, като след 2 седмици може вече да има частично зарастване.

Като си представите раната, която върви навътре и постоянното напрежение на сфинктера, който пък я разтяга, става ясно защо най-ефективни са лекарствата, които отпускат гладката мускулатура около раната. Иначе е страхотно проблемно зарастването. Все едно да се порежете и да си дърпате на две страни кожата нон стоп.

Нитроглицеринът има абсолютно същия ефект. Разликата е, че Ботокса е еднократна (най-много двукратна, но не се препоръчва) процедура, а Нитроглицеринът се маже всеки ден поне по два пъти, но лекар преценява това, може и три пъти евентуално. При инжекцията обаче има туширане, което аз исках да избегна, защото вече се бях напатила на болка. То пак ми дойде до главата, ама в последствие, защото бях бременна и се налагаше. Туширането рязко смъква напрежението в мускула за около половин час - ако нещата се правят както трябва, бие се инжекцията и по живо по здраво - диетата и 2-та литра вода са си константа при фисурата (и при други подобни проблеми) и няма какво да ги обсъждаме повече.

Нитрото се маже върху фисурата и около нея - много е важно. Мен много ме беше страх, имах чувството, че ще писна, но си наложих и нищо страшно не беше. Аз лично не намирам продаваните накрайници за подходящи при остра фисура - ако закачи мааалко пластмасата или не уцелиш ъгъла е....  Sick С пръст е най щадящо, но като цяло след първите 3-4 пъти е много облекчено вече. За мен нитрото беше по-доброто решение, но бях много стриктна тогава вече.

# 286
Ужасявам се при мисълта да си бръкна с пръст и само се мажа повърхностно. Мисля за методи, чрез които с апликатор от мехлемите /специализираните/ да вкарам нитроглицерин. т.е да разрежа тубичката, да я изпразня от съдържанието и да я напълня с нитроглицерина. А между другото как си правите нитроглицерина?

# 287
Вчера ходих на лекар,но той не можа да определи със сигурност какво ми има,понеже няма кръв,та сега ме праща на проктолог.Все пак със сигурност нямам хемороиди.Изписа ми лекарства против болка и запек.Стискайте палци да продължавам борбата с френските доктори. Simple Smile

# 288
Jorkon , мехлемът се приготвя единствено и само от аптекар! Всяка превишена доза носи риск за сърцето! Абсурдно е да ползваш други апликатори и изобщо това са глупости, извинявай.  Stop Пред болката от самата фисура, да не можеш да си наложиш да се намажеш ми звучи глупаво.

Stardust , нормално е да те види проктолог, да.  Peace

# 289
и все пак какво е съдържанието на мехлема?

# 290
Алое вера и само алое ми помага за сега какво ли не съм пробвала.Ако някой се интересува и вярва на натуралната медицина мога мога с удоволствие да разкажа подробно. Аз за 4 дни не мога да се позная и да повярвам 4е лека е бил в градината а не в аптеката. Grinning

# 291
Разказвай.
Аз направо се отчайвам вече  Cry  Тъкмо мислих , че зараснало на детенце и ето пак  #Cussing out как да излекувам дупенце на детенце?
При нас цепнати има не само в анусчето , а и по край него.  Сутрин мием преди градина дупето, вечер след градина преди сън и пак все му е напукано и зачервено дупенце. То бива чувствителна кожа, ама чак толкова  Crossing Arms То къде повече хигиена не знам  ooooh! кой какво прави, ние все следим акита и мажем дупета  Confused реве ми се вече. а и този проклет запек...... е не знам вече. То хубаво диети,но на малкото човече, който и без това избира храната, трудно да се накара да хапне салатка  Confused  с месеци криех от него хлебче, бисквитки и мляко и имам чувство , че от тогава станал злояд. Сега се чудя как да накарам го да хапне поне малко и поне нещо.  И накрая като видя топченца в гърнето направо ми идва да се ... #2gunfire

# 292
Алое вера има силно регенерира6то и очистително действие ,тук на Канарските острови и не само тук се използва стра6но много за какви ли не болести едни от които са хемороиди,фистули,запек това което ни интересува нас.Реже се едно листо(по възможност от растение хад 4 години) обелва се зелената кора и остава само желето доста е лигаво и трудно за манипулиране аз ли4но го пасирвам и си првая  компреси вън6но и вътре6но го нанасям като изпразня един апликатор от нормален крем и го напълня с алое (не измислих друг начин Laughing) на насям го 2 пъти на ден с апликатора и компрес едновременно.Днес ми е 5 ден голяма разлика и за това продължавам все така.Тук съ6то доста хора го приемат и вътре6но аз съ6то си купих готово пригитвено по една супена лъжица сутрин и вечер 30мин.преди храна лекува много не6та и запек вклу4ително.Другия нячин е да се приготвят све6тички но те са за хемороиди замразява се листото алое след тоба се обелва зеленото и от желето което е добре замръзнало се изрязва све6тичка поставя се студеното свива хвмороида а алоето регенерира.Диетата е задължителна много фибри вода и вит. С -заздравявя стените на ректума. Аз пия по половин литър прясно изцеден сок от портокал и плодове които съдържат много вит С и хем ти фибри хем ти витС. LaughingА и като ви остане малко от желето намажете лицето преспете и на сутринта изплакнете идеално за свежа кожа.Много о6те мога да разкажа за чудото Алое Вера но ми е доста трудно с тази клавиатура един пост 1 час #2gunfireдруг път о6те . Тук  расте на всякаде и си го бера от градината незнам как е в България но съм чувала че в някои страни го купуват от билкова аптека  живо растение.Успех не вси4ки с борбата сре6ту болките дано се оттървем от тая гадост.  bouquet

# 293
  • където си пожелая...даааа...
Алое вера има силно регенерира6то и очистително действие ,тук на Канарските острови и не само тук се използва стра6но много за какви ли не болести едни от които са хемороиди,фистули,запек това което ни интересува нас.Реже се едно листо(по възможност от растение хад 4 години) обелва се зелената кора и остава само желето доста е лигаво и трудно за манипулиране аз ли4но го пасирвам и си првая  компреси вън6но и вътре6но го нанасям като изпразня един апликатор от нормален крем и го напълня с алое (не измислих друг начин Laughing) на насям го 2 пъти на ден с апликатора и компрес едновременно.Днес ми е 5 ден голяма разлика и за това продължавам все така.Тук съ6то доста хора го приемат и вътре6но аз съ6то си купих готово пригитвено по една супена лъжица сутрин и вечер 30мин.преди храна лекува много не6та и запек вклу4ително.Другия нячин е да се приготвят све6тички но те са за хемороиди замразява се листото алое след тоба се обелва зеленото и от желето което е добре замръзнало се изрязва све6тичка поставя се студеното свива хвмороида а алоето регенерира.Диетата е задължителна много фибри вода и вит. С -заздравявя стените на ректума. Аз пия по половин литър прясно изцеден сок от портокал и плодове които съдържат много вит С и хем ти фибри хем ти витС. LaughingА и като ви остане малко от желето намажете лицето преспете и на сутринта изплакнете идеално за свежа кожа.Много о6те мога да разкажа за чудото Алое Вера но ми е доста трудно с тази клавиатура един пост 1 час #2gunfireдруг път о6те . Тук  расте на всякаде и си го бера от градината незнам как е в България но съм чувала че в някои страни го купуват от билкова аптека  живо растение.Успех не вси4ки с борбата сре6ту болките дано се оттървем от тая гадост.  bouquet
GIGITEN жива и здрава да си Hug  bouquet, аз като родих второто си дете и явно от напъването съм се "сдобила" с хемороиди, но понеже още кърмя и си търпя чинно, без да се мажа с нещо, но определено ще започна с алое-то, защото знам, че няма да ми попречи да кърмя Peace

# 294
http://www.visionchamanica.com/Plantas/sabila.htmEto i lnk kam statiata na ispanski e no ako mogete da ia prevedete s prevoda4 zadalgitelno ia pro4etete ima i mnogo rezepti.
Niks'mom probvai niama kak da ti navredi samo 6te ti pomogne izprobvano li4no.Uspeh.

# 295
Алоето има изключително силни съставки и няма никакво значение дали ще си правиш компрес или ще го пиеш - НЕ по време на кърмене!!! Момичета, мислете малко. На мен ми беше забранено по време и на бременност. Иначе  -да, много помага за зарастване на всякакви рани, в случая с фисура едва ли, да не кажа никак, но за хемороиди може и да помогне, макар че те са разширена вена, ама карай. Но не по време на всякакви състояния, при които организма ви е свързан пряко с друг такъв, при това незрял.  Naughty

# 296
  • където си пожелая...даааа...
Алоето има изключително силни съставки и няма никакво значение дали ще си правиш компрес или ще го пиеш - НЕ по време на кърмене!!! Момичета, мислете малко. На мен ми беше забранено по време и на бременност. Иначе  -да, много помага за зарастване на всякакви рани, в случая с фисура едва ли, да не кажа никак, но за хемороиди може и да помогне, макар че те са разширена вена, ама карай. Но не по време на всякакви състояния, при които организма ви е свързан пряко с друг такъв, при това незрял.  Naughty
Е добре де, използвано като компрес листо от алое какво може да навреди на детето като го кърмя, при положение, че е абсолютно натурален продукт newsm78? Не говоря за пиене, а само за външни компреси Peace.

# 297
 Joy Искаш да кажеш, че не знаеш, че имаме пори или мислиш, че ако не влиза през устата значи си се самоизолирала от външния свят или...? Извинявай, обаче някои писаници са просто абсурдни. Все пак всички сме учили биология.  Laughing А особено ако имаш фисура, това е отворена рана, какво има да се разсъждава изобщо? Но и да я нямаш все пак си с човешка кожа, не с неопрен, макар че и той има пореста структура.  Laughing Твоя си работа, взимай каквото ти харесва. бебето си е твое.  Peace

# 298
на 3 одишно дете дали може да се прави компрес с алое?

# 299
Не. На твое място бих го завела отново на лекар. Хроничният запек е заболяване, за което може да има много и различни причини. С питане във форума няма да стане.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт