Анална фисура

• 601 593
  • 967
  •   1
Отговори
# 315
Според мен, си права Alyona! Трябва първо да оправите запека,защото дори и да направите операция на фисурата, тя пак ще се появи ако запекът продължава. На една позната детенцето й има фисура (1 г) в следствие на упорит запек, и знам,че се избягва операция при малки деца.

# 316
Здравейте, искам да споделя нашия случай. Синът ми беше на 2 месеца когато ни откриха фисура, но ни посъветваха да я махнем оперативно. Самата интервенция не е с оперативна намеса. Поставя се инжекция с някакъв медикамент на мястото на самата фисура, за два дни  детето ми започна да се изхожда нормално, без да я има болката и напъните, всичко се забрави. Инжектирането стана с пълна упойка и всички видове изследвания.

# 317
мама Зоя нека разкаже каква е инжекцията и къде са я сложили

# 318
Здравейте,
Темата е анална фисура.
Мъж съм. На 40г. Активно спортуващ. Работата ми ме задържа на бюро поне 4часа дневно.
В тези 2 премеждия свалих 8кг от теглото си (12-13%).
Преди 9 месеца писах в същия форум за опита си. Мислех, че се е свършило, но не.
В последниите 2 месеца добих нов опит. Направих си и операция. Научих и нови неща.
Не искам да товаря форума с моите патила, затова ги описх в отделен документ.
Всеки може да прочете това, на което ме научи опита за АНАЛНАТА ФИСУРА.
Поздрави
Веселин Георгиев

# 319
Веселине, искам да те попитам защо не пробва инжектирането с ботокс или  сфинктеротомията. чувала съм, че сфинктеротомията била най-новия и ефикасен метод. Това видео е направо ужасно, но точно толкова ужасни са и болките, които търпим. Дано си се избавил този път.

# 320
Според мен, си права Alyona! Трябва първо да оправите запека,защото дори и да направите операция на фисурата, тя пак ще се появи ако запекът продължава. На една позната детенцето й има фисура (1 г) в следствие на упорит запек, и знам,че се избягва операция при малки деца.

Jorkon,Djein e,пощата ти е пълна,пиша ти,но не получаваш.Съжалявам за което.Обади ми се на 0896770784 за да ти разкажа за доктора.Желая ти здраве.

# 321
Абе,да ви попитам-преди около десетина дни изведнъж спря да ме боли,ей така.Само с калиев перманганат съм се третирала,че тия пусти френски доктори..Само ми се бавят от застраховката,както и да е.Та,възможно ли е това така изведнъж да спре да ме боли? newsm78

# 322
Веселине, благодаря ти за подробната информация, аз от теб научих много нови неща. Видеото може да е гадно, но е полезно, защото човек трябва да знае на какво точно се подлага.
Успяхте ли вече да намерите в аптеките "Цикатридина супозитории" и доволни ли сте от тях? Аз днес ходих да питам в една аптека и първо ме попита аптекарката имам ли рецепта, а после ми пробутва вагиналните овули, а аналните ги нямат. Като са билкови защо ще ми иска рецепта? Ако ги поръчам от сайт ще трябва да платя още 7 лева за доставката.

# 323
Абе,да ви попитам-преди около десетина дни изведнъж спря да ме боли,ей така.Само с калиев перманганат съм се третирала,че тия пусти френски доктори..Само ми се бавят от застраховката,както и да е.Та,възможно ли е това така изведнъж да спре да ме боли? newsm78

Последно на мен ми минаха от само себе си, но моите са около ануса, не вътре.

# 324
И моите са около ануса,мога да ги видя и сама,не са навътре.

# 325
А откъде купувате този нитроглицеринов крем за анални фисури? Има ли го в България?

# 326
Имам добър опит с д-р Янчев от Варна, Юнион Клиник. Заведох близък с анална фисура - от години страда. Подходи внимателно и препоръча да опитаме първо с консервативно лечение, преди да се прибегне до операция. Изписа хемоклин - да се слага гелът 3-4 пъти дневно в продължение на 10 дни и пак да го посетим. След две седмици симптомите отзвучаха и операция не се наложи. Сега пациентът е на поддържащо лечение с гела 1-2 пъти на ден. Това му помага и за по-лесно изхождане.

# 327
Моля всички пишещи лични съобщения за нитроглицеринов крем да прочетат темата, поне последните 10-15 страници първо. Кремът не се купува готов, той се приготвя по рецепта. И в България, и извън нея.

# 328
През бременността и аз се сдобих с няколко външни хемороида. След раждането в комплект с нередовното ходене по голяма нужда / веднъж на 7-8 дни, понякога и до 11 съм стигала / се получи анална фисура, която с месеци не можах да излекувам. Мина ми от едно кремче, на което не си спомням името, но от скоро съм с вътрешен хемороид, които излиза при всяко ходене до тоалетна. Прибира се с малко помощ от мен. Вече не знам какво да правя. Купих едни свещички, но до сега няма резултат. От скоро съм на диета, за да мога да ходя редовно. Вече почти година всяко като ми се доходи изпитвам ужас, а след всяко излизане от WC- то по час, два не мога да мръдна от болка.Понякога като малко дете се стискам от страх... Четох темата но всичко е объркано. Rolling Eyes Някой може ли да ми разясни къде в София мога да отида на преглед? Praynig В какво се състои той и дали ако се наложи нещо се поема от здравната каса?

# 329
Опитай с д-р Желязков - ще го намериш в интернет. Прочети тази статия - доста е подробна.

http://www.puls.bg/health/news/news_5689.html

Общи условия

Активация на акаунт