Анална фисура

• 601 617
  • 967
  •   1
Отговори
# 330
При мен нещата се оправиха благодарение на Хемостоп гел, вече нямам никакви болки след изхождане,  мажа се 1 път седмично профилактично,от страх да не ми се появи болка пак защото беше ужасяваща.

# 331
ще ви кажа, аз как си приготвям нитроглицеринов крем: вземам си от аптеката 1 опак. нитрокор, стривам го на прах, слагам и малко прополис /не е задължително, но го имам, в него има много благоприятни съставки/ и слагам дефламол /на око/, за да стане кремче. Върши чудеса. Ако някой знае нещо по-ефикасно, нека сподели.

# 332
  • София
Ще добавя една информация за ново мазило, което някои майки вече са пробвали:

"Нов гел  - HemoClin - осигурява бързо облекчение при хемороиди, фисури и анален дискомфорт като сърбеж, парене, дразнене. Продуктът съдържа Био-Активен бактериален блокер, който потиска патогенните микроорганизми в аналния канал и овладява възпалението като по този начин ускорява оздравителния процес и спомага за отзвучаване на симптомите."

Пробвайте и него, добавено към другите средства и методи.

# 333
  Питах в аптека "Санита" дали приготвят нитроглицеринов крем, но отговорът беше ,че не  са и чували за такъв. Може ли да напишете точно рецептата, която сте прилагали, за да можем и ние да си го поръчаме.Доколкото разбрах е 0,5 процента този крем. Обикновено кремовете, приготвени в аптека се правят с рецепти, в които са изброени съставките.

# 334
Добре де, всички тези кремове и гелове се прилагат само външно. Ако болката или проблема е малко по-навътре не е ли по-добре свещички някакви да се ползват, пак на билкова основа?

# 335
За последен път се включвам в темата с апел НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ! Как сами ще си правите крем, бе хора, луди ли сте? Знаете ли, че нитроглицерина е по принцип за сърце? Давате ли си сметка, че попада в кръвта ви директно през раната? Ами ударете си една нитроглицеринова инжекция, да видим колко може да поеме сърцето ви! Изумена съм просто, наистина, това е невероятна неграмотност.

Идете на лекар, за да ви изпише крем с точни пропорции!!! Вижте колко човека в темата са от България са се мазали, направете си труда, не си рискувайте живота, абсурдно е дори да си го пишем тук!

Дефламола подхранва раната!!! От една страна отпускате мускула, от друга подхранвате мека тъкан!!! На мен именно от лекар ми беше категорично забранен именно Дефламола. Ужас.  ooooh!

Инера , всички кремове за фисура се полагат вътре в ануса, върху самата фисура ако е навътре, с пръст или специален накрайник.  Crazy

# 336
Не е неграмотност скъпа ми simplyaven, просто е отчаян опит да се оттърват хората от ножа и от болките. Не е човешко просто... Всеки един с такива проблеми се хваща като удавник за сламка.

# 337
От няколко дни и аз не мога да дишам от болка. Ходих при хирург в Пирогов, предписа мазила, но нали имам якият късмет да ми дойде същият ден болката беше до припадане, тъй като и цикъла ми е болезнен.
При прегледа ми каза, че имам раничка на около 3 см. от аналният отвор.
Днес ми е втори ден с мазилата, пия аулин, че ми е много нетърпимо - нито да седна, нито да лежа - само по гръб и със свити в коленете крака - иначе откачам.
Не ми каза да се кисна, но проявявам инициатива да поседя малко в леген със смрадлика. Това поне доколкото ми е известно няма как да ми навреди. Сега изчаквам да престои отварата 60мин както пише на опаковката и ще зяпам плочките в банята.

Голямо е нещастие това. Силно се надявам да ми мине възможно най-бързо, че в понеделник и изпит имам иии... их, на мен ми звучи "много готино" да седя няколко часа на дървен стол и да се потя от нерви и болка.

Странното е, че при мен нямаше кръв в изпражненията, не ме боли толкова силно при акане, колкото при самото сядане на тоалетната чиния.
Имам нещо подобно на топче от лявата страна и само там ме боли. Нямам и запек.
Мисля, че се е появило от застоял начин на живот - спрях тренировките вече ... може би 5-6 месеца, и напоследък не се храня много здравословно.  + че напълнях в следствие.

Пожелавам успех на детенцето. Представям си на голям човек как боли,а все пак се предполага, че сме по-търпеливи, какво ли му е на малкият човек...

# 338
  • София
Имах подобен проблем, но по съвет на лекар ,започнах до ходя по голяма нужда клекнала върху тоалетната чиния ,резултата беше че след 1 месец проблема се оправи сам и засега нямам никакви оплаквания. Но отбелязвам,че при мен хемороида не беше много голям , течеше кръв само при ходене на тоалетна. Идеята е ,че при клекнало състояние мускулите долу се стягат и не позволяват ,да се получават хемороиди или нещо подобно беше обяснението...

# 339
 И аз смятам, че сами не трябва да си приготвяме нитроглицериновия крем, но можете ли да кажете лекар в България, който може да го изпише и да даде рецептата за направата му. Прочетох темата, но така и не можах да разбера кой в България лекува с такъв крем.

# 340
Не съм чувала за подобно нещо и не ми звучи добре, за анални фисури и хемороиди, че той нитроглицерина е за стенокардия, не разбирам какво общо има с фисури и хемороиди. Според мен не рискувайте да слагате това мазило дори и лекар да ви го изпише и аз не вярвам че ще го изпише, защото ще се резорбира и може да повлияе на сърцето ви и да ви навреди много. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ.

# 341
  • Бургас
Досега само четох, но все пак реших да разкажа и моя случай.

Хемороиди са се появявали и са се скривали доста пъти през последните години. Докато последните месеци стана нетърпимо. Напипваха се топчета, които се оказаха външни хемороиди. Опитах много неща - мазане с кремове, детралекс и диоклет в комбинация с вит.С, баня с тетра /смрадлика/ и калиев перманганат. Нищо не помогна, а дори болката се увеличи с течение на времето. При мен болка нямаше при самото ходене до тоалетна, а около 20-30мин след това. Но след като се появи, ме болеше по 10-12ч непрекъснато. Ако ходех до тоалетна вечер, това означаваше поредната безсънна нощ за мен. Започнах да ходя до тоалетна през ден, за да мога поне да се наспивам през нощ. Спрях да ходя и на работа поради същата причина. И понеже нямаше вариант за толкова болнични, взех си отпуска.
Така дойде момента, в който вече не се издържаше от болки. Отидох на лекар в Бургас. Каза ми, че имам външни и вътрешни хемороиди. Предложи ми първо да махне вътрешните с банд-лигиране /чрез така наречените пръстени/. Но за целта трябваше 20 дни да пия диоклет с вит.С и да се мажа с долопрокт. Започнах това, което ми предписа. Изкарах още малко време, но подобрение нямаше. Така и не разбрах защо не може веднага да се махнат.
Докато един ден жена ми се обади в една клиника в Стара Загора и ми запази час за преглед. Наложи се тя да си вземе отпуска, за да шофира. Аз не можех да шофирам повече от 5мин.
На прегледа се установи, че освен хемороидите 3 степен, имам и хронична анална фисура. Болките след тоалетната са били основно от нея, а не от хемороидите. Още като описах болките, които продължават 10-12ч и лекарят ми каза че не е възможно да са от хемороиди. Предложи ми три варианта - дълготрайно лечение с мазила и хапчета, да отида друг ден и да ме оперира, или да насрочи за същия ден операция по спешност.
Проблемът при моята фисура беше, че се намираше навътре в ануса, на 3-4см и с лазер безкръвна операция нямаше да има ефект. Трябваше да играе ножът. Ние мъжете не носим много на болка и не ми трябваше много време - съгласих се на операция по спешност,  с пълна упойка в една частна болница.
Имаше още един проблем, който аз го подцених, но не биваше - от дете страдам от някакви алергии, недоказани. Можеше да стане проблем с пълната упойка, защото не бях изследван и т.н. Но всеки, който е минал през тези болки, ще ме разбере защо реших да рискувам и се подписах че всичко става с мое съгласие.
Така, операцията протече за 10-15мин. Приспаха ме, събудих се - нямаше проблеми. Лекарите ми казаха, че фисурата е била огромна. Освен нея, са ми премахнали и най-големия външен хемороид. Останах една нощ под наблюдение, биха ми обезболяващи през 10-12ч. На другия ден ме изписаха и се прибрахме в Бургас. Естествено, операцията бе платена на момента, защото бях в частна болница и т.н. Аз съм на принципа, че платеното е по-добре от безплатното и щом мога да си го позволя, значи ще го направя.
Вече изминаха 2 дни от операцията, болки почти нямам. Откакто се прибрах в къщи, не съм пил обезболяващи. Единствено си лежа на една от двете страни - така ми е по-удобно. По гръб не ми е комфортно. Трябва да пия ЛАКТУЛОЗА, да се измивам след тоалетна с вода от смрадлика и след нея да се мажа с Дермазин. Като мине месец съм на контролен. Тогава ще решим какво да правим останалите хемороиди - с банд-лигиране или отново ще играе ножа.

Дано съм бил полезен на някой. Аз също бих казал - не губете време, като си назначавате самолечение. Отивайте на лекар специалист. Може и да съм пропуснал нещо, но ако нужда ще сетя.

# 342
Zapisvam se da sledya !

# 343
Аз си оправих проблема с Хемоклин. Сега като усетя дразнене и веднага слагам сутрин и вечер, за да профилактирам. Започнах да слагам и на детето, за да ходи по-лесно до тоалетната, когато има запек. Така не го боли и не му се възпалява дупето.

# 344
Има ли ефект от Хемоклин, бихте ли дали малко повече обяснение......

Общи условия

Активация на акаунт