Ще се опитам да бъда максимално кратка и полезна на всички с този проблем. Получих хемороиди вътрешни и външни....адски болки, казвам ви адски, не можех да карам служ. си автомобил до работа, спирах за да поприпадна малко по пътя и да продължа след известно време. Не се минаха и 10 дена и за мой огромен късмет се сдобих и с фисура.....(е...болките при хемороидите бяха песен в сравнение с това)....сутрин се поливах със студена вода да не припадна в ОО. Питайте ме НЕ какво съм пила и мазала ....а КАКВО НЕ СЪМ. За всички с този проблем, ГОРЕЩО ВИ СЪВЕТВАМ отидете на лекар(хирург, проктолог), за предпочитане да е ваш познат. Ще ви кажа първия път как се оправих, но това важи ЕДИНСТВЕНО за малките фисури до 4-5 милиметра. Пиех детралекс( заради хемороидите) по схемата, сутрин след тоалетна душ с хладка вода след това свещичка проктогливенол, вечер свещичка тилкотил(за фисурата). За съжаление тилкотил свещички ги спряха но остана тилкотил таблетки, така аз стривах хапчето и го разбърквах в крема с невен, пълних си спринцовката и нанасях като свещичка. Бани по 20 мин три четири пъти на ден с тетра, много успокоява.След две седмици бях нов човек, почнах си пак тренировките, усмивката се върна на лицето ми.......бях като НОВА..... никакъв проблем след това около 2 години....до една проклета вечер на ноември 2010 г, в която реших да се състезавам с малкия ми племенник кой ще даде в устата на другия по бързо солета и ще я изяде.....КОШМАРА СЕ ВЪРНА СЛЕД СУТРЕШНАТА МИ ТОАЛЕТНА....ПО СТРАШЕН ОТ ТОЗИ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. на 17 декември 2010 събрах пари и реших да се подложа на лечението в ОН КЛИНИК. (много от вас сигурно вече цъкат с уста) В най големия сняг, след три часа престой на петолъчката заради катастрофа и виелица продължихме за София, стигнах, влязох в кабинета на д-р Христозов, прегледа ме и установи 4 вътрешни хемороида във втори стадий и две фисури от по 2-3 милиметра. Сложиха ми два пръстена и получих крем за фисурата....общо с прегледа 712 лв. От тук започна влошаването ми, едвам стигнах обратно в Бургас като през цялото време виех като куче в колата. Изпълнявах всичко както ми беше написано на листа, но ефект никакъв.....докато един ден 09.01.2011 просто припаднах в тоалетната и не станах един час от плочките(не бях яла 8 дена нищо)....приеха ме по спешност в Първа поликлиника в Бургас, оказа се че хемороидите ми са трети стадий, а фисурите и двете по 2,5 сантиметра.
от неядене съм щяла да получа бъбречна криза. Нямаше и следа от операцията в София, все едно нищо не ми бяха правили там. И да ви кажа....ОПЕРИРАХА МЕ....
Хапвам супи и пюрета и най важното..УСМИВКАТА СЕ ВЪРНА НА ЛИЦЕТО МИ. ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р МИТЕВА, ЕКИПА И, МЕД. СЕСТРИТЕ И САНИТАРКИТЕ. ВЪРНАХА МИ ЖИВОТА !!! Знам че много от вас четат това и плачат от болка. Мога да изпиша цял роман по темата, но ако някой иска повече инфо или да кажа останалите неща които ползвах за облекчение, нека ми пише и ще споделя всичко за да помогна доколкото мога
ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р МИТЕВА И ЕКИПА, СЕСТРИТЕ, КОИТО МЕ НАГЛЕЖДАХА ПРЕЗ 20 МИН. И ДОБРАТА САНИРАРКА, КОЯТО МИ ДЪРЖА РЪКАТА ЗА КУРАЖ ДОКАТО МЕ СВАЛЯШЕ В ХИРУРГИЯТА.