Анална фисура

• 601 681
  • 967
  •   1
Отговори
# 345
 А аз си оправих проблема със свещичките Цикатридина.

# 346
Аз пък не съм доволна от тях. Никакво подобрение не видях...
Имала си късмет.

# 347
Ами зависи кой с какви проблеми е ... аз не съм имала фисура, нито кървене, а само слаба болка, която на моменти се усилваше...

# 348
A, някой имал ли е анален полип и знае ли какво е това? Как се лекува/оперира? Thinking

# 349
това е първото от чичо гугъл, което се съмнявам да не се видяла, но не знам нищо повече...

Аз писах преди няколко дни. От тогава всеки следващ ден беше пълно нещастие.Наистина не можах да си намеря място. Не съм спала няколко дни като хората. Отслабнах много за кратко, не само защото съм пълна и има какво да се гори,  а защото нямах апетит от болка и не желаех да мърдам от позата, в която ме боли най-малко.
Днес ми донесоха друго кремче,което е специално за фисури и мирише силно на ментол.
Намазах се към 6 следобеда и си лежах. Честно казано ме поотпусна малко, след като първоначално си ми държеше неприятен студ около 5-10 минути.
Към 9 дойде приятелят ми, за да ме види. Докато си говорихме аз многократно изпусках газове, защото ме е страх да ги задържам и създавам излишно силно налягане на червата. Гадничко, но няма как...
След вторият път започна да мирише наистина лошо (чудно, а? хах). След още 1-2 пъти, които са на често имах чувството, че имам нещо влажно по дупето и се пипнах. За мое учудване наистина беше мокро от нещо като бяла слуз.
Стреснах се , отметнах одеялото и видях, че има розова-светло кафеникава консистенция приличаща едва ли не на сопол.
(И тук поста ми става изключително гнусен вече, съжалявам за което... просто разказвам)

Откачих! И миризмата е на нещо средно м/у гной, кръв и нещо странно, но развалено, лошо.  Изтичах в банята, защото си капеше смело, измих се и когато докоснах мястото, на което имах доста голямо топче до ануса пръста ми изведнъж хлътна, а не мина по бубуна.
Като се погледнах в огледалото се оказа, че тази подутина се е спукала. Болката вече я нямаше.
Сега все още сълзи от малката цепнатина слуз, сложила съм си марля и отгоре с бекини и дамска превръзка, за да не цапам леглото. Намазах се още веднъж с крема отвътре и... и сега?

Болката вече я няма, но се чудя това, което се случи добре ли е? Чувствам се наистина по-добре, но ме е страх да не забере пак.
И може би не съм чела добре, но до сега не видях никъде никой да споменава подобно нещо.
Идеи?

# 350
Според мен е аноректален абсцес.
http://www.vita.bg/zab.php?zab=153&k=42

# 351
аз се поразтърсих и май е направо фистула. http://www.vita.bg/zab.php?zab=155&k=42
 Ще полудея вече. Сега пък операция... Имате ли идея какво представлява тя?

# 352
Здравейте и от мен  Simple Smile Ще се опитам да бъда максимално кратка и полезна на всички с този проблем. Получих хемороиди вътрешни и външни....адски болки, казвам ви адски, не можех да карам служ. си автомобил до работа, спирах за да поприпадна малко по пътя и да продължа след известно време. Не се минаха и 10 дена и за мой огромен късмет се сдобих и с фисура.....(е...болките при хемороидите бяха песен в сравнение с това)....сутрин се поливах със студена вода да не припадна в ОО. Питайте ме НЕ какво съм пила и мазала ....а КАКВО НЕ СЪМ. За всички с този проблем, ГОРЕЩО ВИ СЪВЕТВАМ отидете на лекар(хирург, проктолог), за предпочитане да е ваш познат. Ще ви кажа първия път как се оправих, но това важи ЕДИНСТВЕНО за малките фисури до 4-5 милиметра. Пиех детралекс( заради хемороидите) по схемата, сутрин след тоалетна душ с хладка вода след това свещичка проктогливенол, вечер свещичка тилкотил(за фисурата). За съжаление тилкотил свещички ги спряха но остана тилкотил таблетки, така аз стривах хапчето и го разбърквах в крема с невен, пълних си спринцовката и нанасях като свещичка. Бани по 20 мин три четири пъти на ден с тетра, много успокоява.След две седмици бях нов човек, почнах си пак тренировките, усмивката се върна на лицето ми.......бях като НОВА..... никакъв проблем след това около 2 години....до една проклета вечер на ноември 2010 г, в която реших да се състезавам с малкия ми племенник кой ще даде в устата на другия по бързо солета и ще я изяде.....КОШМАРА СЕ ВЪРНА СЛЕД СУТРЕШНАТА МИ ТОАЛЕТНА....ПО СТРАШЕН ОТ ТОЗИ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. на 17 декември 2010 събрах пари и реших да се подложа на лечението в ОН КЛИНИК. (много от вас сигурно вече цъкат с уста) В най големия сняг, след три часа престой на петолъчката заради катастрофа и виелица продължихме за София, стигнах, влязох в кабинета на д-р Христозов, прегледа ме и установи 4 вътрешни хемороида във втори стадий и две фисури от по 2-3 милиметра. Сложиха ми  два пръстена и получих крем за фисурата....общо с прегледа 712 лв. От тук започна влошаването ми, едвам стигнах обратно в Бургас като през цялото време виех като куче в колата. Изпълнявах всичко както ми беше написано на листа, но ефект никакъв.....докато един ден 09.01.2011 просто припаднах в тоалетната и не станах един час от плочките(не бях яла 8 дена нищо)....приеха ме по спешност в Първа поликлиника в Бургас, оказа се че хемороидите ми са трети стадий, а фисурите и двете по 2,5 сантиметра.  #Crazy от неядене съм щяла да получа бъбречна криза. Нямаше и следа от операцията в София, все едно нищо не ми бяха правили там. И да ви кажа....ОПЕРИРАХА МЕ.... Shocked но в момента си лежа вкъщи и болката е много минимална и то само ако стоя много права. Simple Smile Хапвам супи и пюрета и най важното..УСМИВКАТА СЕ ВЪРНА НА ЛИЦЕТО МИ. ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р МИТЕВА, ЕКИПА И, МЕД. СЕСТРИТЕ И САНИТАРКИТЕ. ВЪРНАХА МИ ЖИВОТА !!! Знам че много от вас четат това и плачат от болка. Мога да изпиша цял роман по темата, но ако някой иска повече инфо или да кажа останалите неща които ползвах за облекчение, нека ми пише и ще споделя всичко за да помогна доколкото мога Simple Smile ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р МИТЕВА И ЕКИПА, СЕСТРИТЕ, КОИТО МЕ НАГЛЕЖДАХА ПРЕЗ 20 МИН. И ДОБРАТА САНИРАРКА, КОЯТО МИ ДЪРЖА РЪКАТА ЗА КУРАЖ ДОКАТО МЕ СВАЛЯШЕ В ХИРУРГИЯТА.

# 353
 Leleee Tania......ужас....!!! Пътя обратно до Бургас не искам и да си представям какво ти е било... Разкажи за след операцията... пo LONGO метода ли те оперираха ( имам предвид с ушивателя- онзи чудесен уред ). Всички , които още не сме се оперирали най-много ни е страх от тежкия период на възстановяване, за който пише навсякъде !!! Как се чувстваше, като те пусна упойката ? Колко силни са болките първите 2-3 дни...?Как е с ходенето до тоалетната ...?Ей от тези подробности много се страхувам да направя крачката ....

# 354
Като ви чета всички имате болка а аз с моите хемероди се боря от години но не ме болят.Понякога ужасно много кървят.Вече незнам с какво не съм ги мазала,всичко решава проблема до следващото изхождане.Често имам и запек но те вече кървят и без запек.Някой да е имал подобен проблем?

# 355
Операцията мина бързо, около 40 минути. Всичко ми беше изчистено( да с ушивател или нещо такова, изобщо нямам спомен да съм питала), фисурите зашити и двете.Свестих се в 13 ч. със система на ръката. Болката беше тъпа и в много пъти по малка. Спокойно слагат ти болкоуспокояващо в системата. Като след всяка упойка, трепериш, студено ти е, тракат ти зъбите, спи ти се, но нищо страшно. Гадничък е тампона който трябва да изтраеш около 14- 15 часа, но аз помолих да го махнат след 6 часа някъде тъй като заради него си мислех че ми се ходи до ОО. Малко боли като го издърпат изведнъж, но сестрата веднага слага лекарство в системата и след 3-4 мин отшумява. В 20 ч вечерта вече ставах сама до тоалетната, бавно и предпазливо. Три четири пъти на ден се мажа с тампони напоени в йодасепт маз и сутрин пия сироп Лактулоза(за меки). До тоалетна ходя като първо се мажа с лидокаин крем. Спазвам стриктно указанията които са: Един месец супи, каши, всичко пасирано, много вода чайове. Забрана за : алкохол, силни подправки и цигари(пуша си но по малко), консерви, салами, пастети, натурални сокове(всичко това дразни хемороида). Цяла година трябва да спазвам доста строг режим на хранене и движение до пълното зарастване на тъканите. Но важното е че вече шести ден от операцията и болката я няма, не пия аналгетици никакви, лежа, от време на време ставам и се разхождам по 5 минути из вкъщи. Моя горещ съвет е....не чакайте да стане твърде късно, отидете при хирург, нека ви каже положението и ви даде съвет.Ако сте за операция не се замисляйте (аз взех решение за 5 секунди). Не боли така както пишат във всички форуми, а и бързо ставаш на крака Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 01:44 от Tania.79

# 356
От няколко седмици ви чета и не смея да пиша.
На реших и аз да споделя своя опит с аналната си фисура.
От около година усещах неприятно чувство след тоалет ,парене ,щипене ,абе дисконфорт.
Малко преди нова година болките ми станаха по силни и по продължителни,като забравих да кажа,че ме прегледа хирург и ми каза,че имам фисура която може да се отстрани само оперативно,и около 3 месеца опитах всичко което можех да открия в интернет,защото хирурга каза,че в моя случай нищо не помага.Мазах с антифлегмин ,мазах с немският крем с Невен ,пих и мазах с пайлекс,пиех билки за хемороиди,в началото всичко помагаше за около седмица две и после никакъв ефект.По съвет на майками отидох на правилният проктолог във Варна д-р Кобаков,в понеделник ме прегледа ,в четвъртък ме оперира,не работи със здр.каса всичко си се плаща,обаче отношението на целият екип е супер,толкова бях стресирана ,че сама се чудя как успях да се съглася на операцията.Днес за първи път ходих до тоалет и ме заболя доста,но според лекаря при първите пъти в тоалетната е нормално да има кръв и болки.
Доволна съм,че събрах смелост и се освободих от този кошмар,сега се моля да се възтановя бързо,храня се диетично супи каши течности и утре съм на първият контролен преглед.
Съветвам хората със същият проблем да се решават на интервенцията и на забравят за ужаса.
Както някъде по темите прочетох по добре ужасен край отколкото ужас безкрай.
Успех на всички и не се стискайте не можете да излекувате фисурата,само може да получите по-лощи последствия.
Успех на всички.

# 357
Успех на всички и не се стискайте не можете да излекувате фисурата,само може да получите по-лощи последствия.
Успех на всички.

Абсолютно невярно. Моята беше хронична, което означава, че ръбовете на раната са вече загрубели и в БЪлгария се отива на скалпел 100%. Тук я излекуваха с нитроглицеринова терапия. При нужда се слага и инжекция Ботокс. Не разпространявайте подобни неверни твърдения, в момента вече и в БЪлгария се предлага нитроглицерин и Ботокс за лечение на фисури.

# 358
 тАКА И НЕ КАЗАХТЕ ОТКЪДЕ СЕ КУПУВА ТОЗИ НИТРОГЛИЦЕРИНОВ КРЕМ ЗА ФИСУРИ И КОЙ ЛЕКАР ПРОКТОЛОГ ГО ИЗПИСВА. ПОНЕ НА МЕН НЕ МИ СТАНА ЯСНО.

# 359
Аз очевидно няма как да ви кажа къде в България го изписват, но ако прочетете темата по-напред, ще попитате конкретните потребители на лично съобщение. Ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт