Анална фисура

• 601 725
  • 967
  •   2
Отговори
# 360
Мечтаеща, опитай с хемоклин - слагай гела първо 3-4  пъти на ден, а после слагай сутрин и вечер. Винаги се мий с топла вода след ходене по голяма нужда, не полсвай тоалетна хартич и след това слагаш хемоклин - то е дозирано точно. Можеш да го ползваш редовно, защото няма кортикостероиди и е безопасно. За запека взимай редовно лаксафит - малко ако се "запече" положението взимай 2 капсули и не допускай твърди изпражнения и напъване. Сигурна съм, че този подход ще ти помогне, ако го спазваш.

# 361
тези, които са се оперирали нека разкажат подробности за начина на операцията, какво точно са им правили, по кой метод е направена операцията - чрез изрязване на лигавицата, където е фисурата, изсичане на самата фисура, сфинктеротомия или какво. Напишете подробности.

# 362
  • Бургас
В моя случай в Стара Загора д-р Матев изряза твърдите ръбове на фисурата, доколкото знам не я е шил с конци. Но не съм сигурен. Освен фисурата, която била "огромна", махнаха ми и външния хемороид. Операцията протече бързо, за около 15мин с пълна упойка. Нищо не усетих. Събудиха ме и не чувствах никаква болка. След 90 мин станах и полека-лека се придвижих до стаята, в която ме настаниха. до вечерта ставах още 2-3 пъти да ходя до тоалетна, но все не можех да се отпусна /психически/. И да, тампона много ме дразнеше, не съм свикнал да нося прашки и ми беше много особено. Но вечерта към 19ч го махнаха и след това минах само на марли. Вечерта ми сложиха болкоуспокоителни, на сутринта също. Не чувствах почти никаква болка, но от болницата държаха.
На следващия ден се прибрахме в Бургас, но не шофирах аз. Да си призная, до първото ходене до тоалетна минаха 3 дни. Просто нямаше как да се отпусна, защото ме беше страх... Оттогава мина седмица, всеки ден си ходя и всичко минава почти без никакви болки. Ако се появи, то болката е много тъпа и за момента.
Но нищо не може да се сравни с 10-12ч болки преди операцията.
Сега, като мине месец и отида на контролен, ще сее решава дали с пръстени или с операция /пак с пълна упойка/ ще се махат и няколкото вътрешни хемороидчета 3 степен. В момента не ми пречат много и не ме болят.

Ще помоля някой да ми обясни по-подробно каква диета трябва да спазвам, защото това съм го пропуснал Simple Smile Че аз почнах да си ям по-старому и ... Пия Лактулоза сутрин и вечер по 15мл и диоклет 2х1 и вит.С 2х2.
Лошото е, че от утре се връщам на работа и там няма как да се пазя много. А на моменти си ги има тези режещите краткотрайни болки...

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 01:07 от moni74

# 363
Моята операция трая 10-15 минути,при мен изсякоха аналната фисура.
Упойката ми беше спинална,държа ме 5 часа след самата операция,като мина 15 мин.усещаш набутаният тампон в дупето много неприятно,но като го извадиха едно болкоуспокояващо мусколно и на сутринта си отидох.
Ползвах тоалет след 2 дни беше гадно,но за кратко.
Операцията беше в четвъртък,днес от 17 часа съм на контролен преглед ще докладвам.
Относно потребителя от чужбина с мнението ,че хроничните анални фисури се лекуват в чужбина неоперативно,ще отговора,че моята също имаше папила(ръб доста груб) и,че акибакито ми беше станало толкова тънко с извинение,а съм на 32 год и при един запек нали ти е ясно с прости думи какво става,става нова фисура,ти не пълни главата на хората с глупости.
С самата операция се получава и отсичане на част от мускула с прости думи леко разширение на ануса,с пластика няма как да стане с нитроглицерин също.
Оперирана съм при най добрият проктолог във Варна д-р Кобаков ,Истината е тази две мнения просто няма.
Късмет .

# 364
Относно потребителя от чужбина с мнението ,че хроничните анални фисури се лекуват в чужбина неоперативно,ще отговора,че моята също имаше папила(ръб доста груб) и,че акибакито ми беше станало толкова тънко с извинение,а съм на 32 год и при един запек нали ти е ясно с прости думи какво става,става нова фисура,ти не пълни главата на хората с глупости.
С самата операция се получава и отсичане на част от мускула с прости думи леко разширение на ануса,с пластика няма как да стане с нитроглицерин също.

По-полека с квалификациите, ако обичаш. Я ми прочети предишните постове да видиш колко години (не месеци!) съм се интересувала и при колко лекари съм ходила. В чужбина операция НЕ се препоръчва и е абсолютно крайна мярка, защото хората гледат да нарушават целостта на тялото, колкото се може по-малко, за разлика от хирурзи, които освен скалпел друго не знаят.

Абсолютни глупости са това, че е единствен изход. Прочети малко, поне английски дано четеш, да видиш каква е статистиката при лечение с нитроглицерин и Ботокс. Аман от философи.

Пък който много държи, да ходят да го режат. Аз предпочетох да опитам всичко друго възможно, макар че вече имах насрочена дата за операция, защото фисурата беше на години, лекувана многократно и хронична.

# 365
Еspo, не мога да ти изпратя лично съобщение, защото ти е пълна кутията.

# 366
Аз вече се чувствам перфектно.
Вчера беше първият ми преглед след операцията.
Днес ми е 5 ден и честно да ви кажа се чувствам човек,докато за преди това когато се опитвах да се лекувам с билки и мазила всеки ден се превивах от болки и освен за дупето си за нищо друго не можех да мисля.
Относно моята фисура операцията беше задължителна,защото се беше образувало джобче и риска от инфекция беше голям.
Лечението на всеки е лично негов избор и без много да чета старите ви постове от личен опит препоръчвам хирургичната интервенция.Не желая да влизам в излишни спорове,проблемите се решават своевременно.
Желая на всеки да вземе правилното за него решение.
Факт е ,че след 5 дни се чувствам нов човек.
Усмивки от мен.

# 367
 Не разбирам защо сте така настроени срещу нитроглицериновата терапя, след като не сте опитали.  Аз бих опитала с нея, но за жалост така и не успях да разбера кой лекар в эБългария работи с такъв крем. Още повече ако живееш в малък град като мен възможностите не са много големи. Но не съм се отказала все още. Не бих се подложила на операция преди да изпробам и този вариант.

# 368
Защото от анална фисура до анална фисура разликата е от земята до небето.
Що така ми се струва,че си същият потребител.
Моят лекар каза,задължително операция,защо ли този човек беше така категоричен,защо ли преди 20 и няколко години е оперирал майка ми и тя е доволна.
Всеки си знае болката,аз не съжалявам за решението си и много моля някакви страхливи потребители да не заблуждават хората.
Мойто дупе е оперирано и аз като негов собственник щастливо мога да кажа,че болката ми е минало.

# 369
След като имаш сили да търпиш на болките за да опиташ и тази терапия,сигурна съм,че проблемат ти не е със стара фисура,пресните могат да търпят с години докато не се наложи операция .
Успех ти желая,за съвет от Варна съм и тук най-добрият проктолог е д-р Кобаков,като те хванат адските болки хващай автобуса,паричките и си нов човек Успех.

# 370
  • Бургас
Моят лекар каза,задължително операция,защо ли този човек беше така категоричен,защо ли преди 20 и няколко години е оперирал майка ми и тя е доволна.
Всеки си знае болката,аз не съжалявам за решението си и много моля някакви страхливи потребители да не заблуждават хората.
Мойто дупе е оперирано и аз като негов собственник щастливо мога да кажа,че болката ми е минало.

Напълно съм съгласен с теб. Който е преживял доста време с тези болки, особено в края, когато те боли по 10-12ч нонстоп, когато не можеш да спиш нощем, а на другия ден трябва да съм на работа и т.н. му е ясно за какво става въпрос. Аз също съм доволен от операцията, защото беше кратка, с пълна упойка и не усетих нещо. Щом още същата вечер започнах да ходя и не изпитвах почти никакви болки значи е добре. Вече минаха 10 дни и не ме е боляло.
Нямам нищо против разните терапии, но ако отнемат време, повече от това за една операция - благодаря. Нямам нерви да чакам цял месец или повече.

# 371

Интересно. Ще ни осветлиш ли точно в кой смисъл? Защото на запад хронични се лекуват безоперативно.  Thinking

Що ми се струва, че в този форум двойната регистрация е забранена, но подкокоросването на кавги и целенасоченото заяждане се наказва?

Твоят лекар първо не е показател за всички лекари. Второ, в темата писаха потребители ОТ БЪЛГАРИЯ излекувани именно със съвременните методи - нитроглицерин и Ботокс. Трето, твоят лекар няма да е първият български лекар, който е спрял с равитието преди 20 години. Всяка седмица четем във форума за поредната жертва на подобни.

При следващата ти лична квалификация ще информирам модератор, за да имаш време да размислиш извън форума кой какъв е. А ти не си тази, която ще каже кой къде да пише. Да се надяваме, че повече хора ще прочетат излекуваните безоперативно.

Операцията е винаги опция. Тя няма да избяга. Всеки здравомислещ човек, обаче, в това число и разумен лекар, избягва оперативна намеса в човешкото тяло ВИНАГИ, това е най-крайната мярка. ИМа достатъчно и български лекари, които мислят с главата си. Именно лекарски лаф е "веднъж отворено, въздух издиша." Да се търси най-съвременното и щадящо лечение естествено е най-доброто за всеки, с всякакво заболяване. Просто е. Много просто. Разликата е, че на запад на пъртво място е пациента и последствията - а те при всяка операция са РИСКОВИ. По същата причнина на запад, за да родиш секцио трябва яко да си го закъсал. А в България просто да си платиш. Толкоз по въпроса колко им пука на лекарите за пациента и бъдещето.

Едно такова "светило", до което се добрах със сума ти връзки, още преди 8 години мен ме прати под ножа. Директно ми заяви след прегледа да ме качвал горе, щото оправяне няма. Добре, че имах мозък в главата си и интернет.  Crazy

# 372
simplyaven, изказването ти е много остро.
И аз преди да се подложа на операция съм чела много в най-различни сайтове, не само български. На всякъде си е обяснено просто защо се  налага операция. И аз чаках 6 м преди да взема това решение. Всеки сам си решава. На някой им действа консервативното лечение, на някой - не. На мен не ми помогна, въпреки че на време взех мерки. И честно да ти кажа, чаках 6 м, защото ме беше страх от операцията.

# 373
О, не, никак не е остро. Аз в реалния си живот не позволявам на хора, които не ме познават да ми раздават квалификации. Влязла съм в тази тема преди много време, за да помогна с личния си опит. Подлагала съм се на операция от хемороиди и имам прекрасна идея за какво става въпрос. Факт е, че в темата има потребители от България, които потвърдиха лечението с нови методи. Оттам нататък, всеки може да прцени кое го устройва повече. Доскоро в България ИЗОБЩО не се предлагаше алтернатива на операцията, както и на мен не ми предложиха преди години. А ти може и да си чакала шест месеца, но аз съм лекувала фисура повече от пет години. Знам идеално за какво става дума. Да ми дават определения, обаче - няма да стане.

ПО последни данни, 68% от фисурите се излекуват напълно с нитроглицерин (достъпна статистика на английски през Гугъл). От тях 40% са нехронични и 28% хронични. Който иска пробва. Който не иска, не пробва. Това без добавка Ботокс. С Ботокс и диета, процентът се увеличава.

При лечение с калциум блокиращи вещества (отново последни данни): 67% от нехроничните фисури се излекуват. За хронични не се препоръчва.

Ботокс: 87% успеваемост при 6-месечни фисури. При фисури по-стари от 12 месеца - 75% успеваемост. При фисури на 42 месеца - 60% .

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 21:37 от simplyaven

# 374
не мога да си представя как си била с фисура 5 години

Общи условия

Активация на акаунт