Анална фисура

• 601 903
  • 967
  •   1
Отговори
# 375
Не мога да ти помогна.

# 376
Оставяй я ,пожелавам и никога да не я боли толкова колкото мен .
Ако изпита 10 часовите болки,не нитроглицелин ще си инжектира,а направо сама ще си я оперира.
Ние от България така ходим и с операция си решаваме поблемите,щото падаме от Марс.
Хайде информирай да ме клъцнат,не ги търпя такива компетентни като теб много покрай мен.

# 377
елними, simplyaven - в последната страница не мисля, че помагате на някой да вземе каквото и да е решение, а просто запълвате форума и главите ни/си с ненужни спорове, които обременяват нервите ни/ви.
Има ли смисъл?
Само си съкращавате живота с негативни емоции.

Аз съм по-скоро зад мнението на simplyaven. Не мога да се примиря, че нещо трябва да ми се нарушава в тялото, след като анатомично нямам вродени патологии и да ме отварят  - колкото и микроскопично да е. Аз рана да имам не съм щастлива, какво остава за операция... Особено когато имам възможност да се лекувам по друг начин и си мисля, че въпреки моят ТОТАЛЕН страх и нетърпимост към болка мога да изтърпя времето, което е нужно, за да се оправя.

Аз с моята фисура съм в напредък (да чукна на дърво). Мажа си се с кремчета и не мисля да се оперирам.
Както казах преди няколко страници имам и друг проблем, за който както ми подсказахте тук и се оказа абцес. С него боли 100 пъти повече. Сега лекувам и него. И силно се надявам след всичко да не се образува фистула, че тя вече няма как да не се оперира. Или поне аз не знам...
За мен не е оправдано да скочиш направо на "лесното" при положение, че има и друг по-щадящ метод.

Но каквото и да си изберем - ние сме си го избрали като най-добро за нас си. Длъжни сме да кажем какви са възможностите, да споделим на кой какво му е помогнало без да налагаме нещо като едно единствено и абсолютно.
За компетентност - честно да ви кажа и двете не бива да претендирате за каквато и да е. Те докторите , че са го учили години, че го и практикуват, не могат да бъдат докрай - какво си говорим? Стига сте се дръглили  Hug

# 378
Съжалявам, ако на никого не помагат последните постове. Преведох статистиката, защото много ми се иска хората да знаят, че нещата не са черни или бели. Моето лично впечатление от онова софийско "светило" беше негативно. После се консултирах с още двама известни хирурзи в София и продължих да имам усещането, че ми предлагат най-лесния за тях вариант, а не най-добрия за мен. Например, на колко хора им се обясняват подробно евентуалните последствия от интервенция на ануса? На мен не ми бяха обяснени. От операцията на хемороиди ще си ги нося доживот. Имам и член на семейството с три (!) операции от подобни проблеми, след рецидиви. И там нямаше предупреждения. Нямаше и обяснения за рисковете. Операцията се представя като "клъц, шев, много бързо, много елементарно и айде вкъщи щастлив". Да, ама не. Или на колко хора се взима бипсия след подробна колоноскопия на дебелото черво? На колко хора се следи наследствеността? Колко човека получават изследване на стените на кръвоносните съдове? Колко знаят стои ли нещо зад фисурата или е просто механична рана?  Rolling Eyes

И, извинете, обаче не приемам, че в тема за взаимопомощ хората могат да бъдат квалифицирани като страхливи или надути, само защото споделят собствения си опит, който за съжаление беше на принципа проба-грешка. Ако успея и един човек да убедя да настоява за максимално усилие от страна на лекаря в интерес на човека, аз ще съм доволна. Това е същото като естественото раждане и секциото (нали сме във форум за майки, това е най-очевидното мисля). В първия случай лекарят трябва да чака, та да започне, а колко се съобразяват със страховете, съмненията, исканията на родилката? Във втория случай всичко на лекаря му е на 6 - точен час, пари от касата и на ръка, избор на екип, тинтири-минтири и айде вкъщи по обяд да си пие ракията. От всички теми, които съмч ела във форума, един не съм чула да е седнал да обяснява буква по буква какви са рисковете. А е длъжен. Идентична е ситуацията. Никоя операция не е безобидна. Такава просто няма и те го знаят прекрасно. От пациента, от нас, зависи да се напънат и да си вършат работата коректно. Постоянно излизат новости в медицината и хората заслужават да бъдат запознати, а в крайна сметка да вземат информирано решение.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 02:45 от simplyaven

# 379
Месеци наред водих битка с фисурата ми,повярвайте ,болката ми беше адска ,никой не може да ме убеди,че с мазила и билки и препарати за ветеринарни аптеки е преборил хроничната си фисура,всичко бях опитала.
Днес ми е шести ден от операцията и ходя до тоалета с усмивка ,а не със свито сърце колко ли часа след това ще ме боли.
Споровете не пречат на никого да вземе своето решение.
Оперирана съм и от разширени тромбозирали вени и за там ли има някой който смата,че без операция ще мине.
Не е толкова лесно да се решиш и преживееш операцията колкото и лека да ви се струва,като е лека ,защо ли повече от половината тук се стискате.
Сигурна съм ,че не ви боли толкова колкото тези които са се подложили на интервенцията.
Аз три месеца се превивах от болка с тъпите билки и мазила,не бях способна да изтърпя себе си камо ли близките си.
Всеки решава сам ,а за рецидивите,то тава е божа работа,ти направи препоръчаното ти от лекар пък квото ти е драснато .
Ще споря ,стига да обедя някой,че е безмисленно да търпи болките с години,при положение ,че медицината ти предлага за дни да се освободиш от адските болки.
Приятен и усмихнат ден без болка пожелавам на всички страдаши от фисурките си.

# 380
Отдавна не съм писала, но да кажа какво при нас.
Заведох детето при хирург, прегледа и каза , че нямало какво да се оперира.  Обясни ми , че се оперират хронични фисури, които не зарастват.   Ние повече от една година се мъчим, но фисурите му зарастват за няколко дена и след няколко дена пак се цепи. Не е на едно и също място , а на различни. И да ви кажа, не знам вече какво да правя . Колко и да съм против операции, ако се налагаше и да знаех , че това ще му помогне, бих се съгласила за такава интервенция  Confused .
А сега , чесно да ви кажа, не знам какво да правя. С какво  ли не съм му мазала дупето   ooooh! Чувствам се ужасно, че не мога да помогна на детето си  Confused  Изписаха ни Лодокаин за мазане, против болка. Искам да заведа на кожен лекар.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 10:26 от Alyona

# 381
Alyona, даваш ли на детето си рибено/ленено масло, пробиотици, водорасли, сурови плодове и зеленчуци, сурови ядки и покълнали семена? И изследвала ли си го за паразити поне два пъти?

елними, вярвам ти! Ако 2-3 лекари ми кажат, че съм за операция, естествено ще се съглася.

simplyaven, спри да си натрапваш мнението! Няма нужда да убеждаваш никого, тук само споделяме мнението си и личният си опит. Всеки случай е различен!

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 10:31 от Инера

# 382
Инера Рибено, ленено масло не съм му давала, не съм чувала нищо за тях, не знам от къде се взимат, по колко се дават, колко време се дават.
Пробиотици, само Биогая.
Водорасли, също нищо не знам за тях. От къде, как и колко. Както и за покълнати семена.
Плодове и целенчуци яде, но избира ги, не харесва някой неща.
Ядки ръфа време от време.
С храната е трудно, защото на такава възраст трудно може да се убеди детето, какво е полезно и какво може и не може, особено, когато е злоядо .

# 383
Знам, че е трудно, моите хлапета са на 4 и 6 години. Дъщеря ми (6 г.) е супер капризна, но синът ми поглъща всичко без проблеми. На колко години е твоето?
Биогая, мисля, че не съдържат всичките 7 щама полезни бактерии. Можеш да ги смениш с Протексин Рестор - 15 сашета за деца от 0 - 6 години. Но не бива да се дават всеки ден, защото предозирането също е опасно. Аз давам веднъж на седмица.
Водорасли - давам Спирулина на таблетки от зоя.бг. Също от зоя.бг поръчвам белено слънчогледово семе, което накисвам във вода за 2-3 часа, после промивам и децата много го обичат, а и аз също. Можеш да пробваш също да му даваш сурови овесени ядки, накиснати във вода.
Но като че ли е най-важно е да му даваш всеки ден ленено или рибено масло. Рибено масло за деца има на Фитофарма, дават се 3 пъти на ден по 3 перлички. Купувала съм течно, но им е гадно и не го искат.  И на капсули купувам, но пък те са им големи и също отказват да ги погълнат.
Не бива да се дава прясно краве мляко, боза, месо, сладки и тестени изделия. Риба може.
Моите обичат сурови бадеми и сурово индийско кашу.

# 384
Мерси много , ще потърся тези неща. На 3 годинки сина ми. пробиотици мога ли да купя без рецепта  newsm78

# 385
Можеш, разбира се. Това е хранителна добавка, а не лекарство.

# 386
       В няколко български медицински списания се споменава за ползата от нитроглицеринова терапия при анални фисури. А щом е научна публикация мисля, че можем да  се доверим.  Фармацевтът, който изготвя крема за фисура в аптеки "Узунов" също пише за нитроглицеринови кремове при анални фисури . Според него те са ефикасни, но все още  в България не се прилагат масово.  Единственият проблем , за да не опитам това лечение, е че не мога да намеря крема.
     Аз работя в болница  и смятам , че лекарите виждат във всеки пациент пари. Особено важи за тези, които работят в хирургичните отделения. Затова и в повечето случаи те са тези , които препоръчват операция. На мен лично хирургът ми каза да мажа с дефламол 3 дни и ако не ми мине да ми прави дилатация. От това, което прочетох във форумите, лечението на хронична фисура продължава месеци.  Засега мажа с крема на доктор Узунов, пия пробиотици  и храносмилателни ензими на аквасорс, ям много ябълки и си правя компот от варени сливи.  Другият месец ще отида в София на преглед, защото не съм преглеждана с аноскоп , а само с ректално туширане. 
     Операцията е краен вариант, в случай, че нищо друго не помогне.

# 387
alyona Дефламола помага при заздравяването на рани,два пъти дневно,при нужда опитай.
ggg00 не ти ли писна да се представяш с друг ник като ти стане неудобно,то е ясно ,че си ти с нитроглицерините и ботокса в дупето,хайде стига де,то банална стана.Повярвай ми не можеш да ме убедиш,че лекаря е видял в мен 750 кинта при положение,че от нищо друго ефект не видях.
Повярвай най-добрият е във Варна и без моите пари добре се справя,но аз без операцията не можех да продължавам. Hug

# 388
Как ябълки? Те нали запичат?

# 389
  • The new Earth

..Що така ми се струва,че си същият потребител...

ggg00 не ти ли писна да се представяш с друг ник като ти стане неудобно,то е ясно ,че си ти с нитроглицерините и ботокса в дупето,хайде стига де,то банална стана.Повярвай ми не можеш да ме убедиш,че лекаря е видял в мен 750 кинта при положение,че от нищо друго ефект не видях.
Повярвай най-добрият е във Варна и без моите пари добре се справя,но аз без операцията не можех да продължавам. Hug

Струва ви се!
Ще ви помоля да не отправяте обвинения без причина!
Като изказвате мнение за конкретно лечение или/и доктор,
които са ви помогнали, не поставяйте етикети "най-добрият лекар", "най-доброто лечение".
Моля, продължете по темата, а възникналите спорове решавайте на лични
или ползвайте опцията Информирай модератор!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт