Анална фисура

• 601 915
  • 967
  •   1
Отговори
# 390
Как ябълки? Те нали запичат?
Не запичат ябълките. Само топлинно обработени продукти могат да причинят запек, но не и суровите. Запекът е само симптом, а не причина за аналните проблеми. Причините са недостиг на храносмилателни ензими, лениви черва, липса на пробиотици в червата и лоши хранителни навици, които създават благоприятна среда за натрупване на токсини и размножаване на паразити.

# 391
Интересува ме някой от област Враца или Монтана може ли да ме насочи към някоя клиника или добър лекар за тези региони.За момента нямам възможност да ходя до София за преглед и консултация,а болките са непоносими.Немога да преценя дали е фисура или е само от външните ми хемороиди,които са доста големи и болезнени.

# 392
Изчетох всичко казано, така и не видях какви са съсътавките за приготвящия се в аптека крем?
Някой не е ли ползвал някакви билки за чай ,баня...?

# 393
  • Бургас
Крем Дермазин 1% - има ли кортико-стероиди в него или не? Защото това е крема, който ми предписа лекаря, който ме оперира. До днес го ползвах, а минаха 15 дни от операцията и трябва да го спирам.

# 394
Аз се мажа с дефламол  днес ми е 10 ден след операцията утре пак съм на контролен.
Веднъж дневно се кисна още в тетра,макар,че не изпитвам никакъв дискомфорт.
Чувствам се страхотно,живот без болка.
Нищо от билките не ми помогна,пие за хемороиди чай,пиех и се мажех с пайлекс,от ветеринарната за животните антифлегмин,мазах се с немският крем с невен,мазах ис немският крем в чаево дърво,от нищо ефект продължителен не п
получих.

# 395
Moni74, дермазин не съдържа кортикостероиди. Тох е химиотерапевтик, който се използва най-често при изгаряния, но също и при други рани. Има антибактериално действие.

# 396
  • Бургас
Moni74, дермазин не съдържа кортикостероиди. Тох е химиотерапевтик, който се използва най-често при изгаряния, но също и при други рани. Има антибактериално действие.

Много благодаря за отговора. В такъв случай колко често мога да го ползвам? Примерно след тоалетна и баня ако се мажа с него, дали ще е проблем? Примерно 1-2 на ден.

# 397
Nai setne se pristrashih da otida na lekar.Nishto ne me boli no karvi. Imala sam polipi... Do nqkolko dni shte znam kakvo shte me pravqt. ...Mnogo me e strah Sad

# 398
  • Пловдив
Искам да помоля за отизиви на хора оито са се оперирали по този метод - аз изчетох доста информация по въпроса - разбрах какво представлява метода - че самата операця се поема от НЗОК , но трябва да се купи уредът (съшивател) който струва между 800-1500лв,
въпросът ми е има ли компетентен доктор в Пловдив който може да извърши подобна операция. Нямам възможност да пътувам до друг град (с малко детенце съм и работя) така че силно се надявам и тук да открия добър специалист.

Моля ако някой се е оперирал в Пловдив да сподели мнения , отзиви , координати.

За Юнион клиник и Он клиник - знам достатъчно - те могат да премахват само вътрешни хемороиди 1-2 степен, а моите са в последна фаза така че там не могат да ми помогнат.

# 399
Мечтаеща,не се притеснявай,всички ще мине и ще забравиш.
Цяла седмица преди операцията не бях на себе си ,но още като излязох от операционната и бях усмихната.
Знам,че те плаши неизвесното,не се храних не исках да ходя никъде и не говорих с никой,все прегръщах детето си сякаш за последно и ме избиваше на рев.
Повярвай,всичко минава толкова бързо и нищо няма да те боли преди и по време на операцията,болки има после ,но ти бият обезболяващи.
Стискам ти палци,късмет и успех.
Пиши така ще ти олекне.

# 400
zinaida за кой метод става въпрос,не се разбра.

# 401
Мечтаеща,не се притеснявай,всички ще мине и ще забравиш.
Цяла седмица преди операцията не бях на себе си ,но още като излязох от операционната и бях усмихната.
Знам,че те плаши неизвесното,не се храних не исках да ходя никъде и не говорих с никой,все прегръщах детето си сякаш за последно и ме избиваше на рев.
Повярвай,всичко минава толкова бързо и нищо няма да те боли преди и по време на операцията,болки има после ,но ти бият обезболяващи.
Стискам ти палци,късмет и успех.
Пиши така ще ти олекне.

Благодаря за подкрепата.

Дадоха ми едно шише със заострена капачка и ми казаха преди да отида да ме гледат с някаква камера да го изпразня в задника си и след това да седна на тоалетната да изтече.Не знам какъв е разтвора вътре...Някой да знае какво преизвиква това? Мисля си ако отслабва мускула дали докато отида и се върна до болницата няма "всичко"да изтича само. Embarassed
Извинявам се за цветния разказ.

# 402
Не се притеснявай,ако имаше и малка възможност от това за което се притесняваш щяха да те предупредят.
Аз преди операцията пих едно очистващо,всичко ми изпразни от корема.
Не бях яла 55-58 часа,после със захранването се внимава,ама до там да стигнеш.
Късмет.

# 403
Здравейте, мами и всички останали страдащи! От доста време и аз се мъча с моята фисура. Моля ви, кажете за каква операция говорите? Къде са ви я правили?

# 404
Moni74, мисля поне 2 пъти на ден - сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт