Анална фисура

• 594 443
  • 967
  •   1
Отговори
# 825
Lenichka, наистина е добре  да чуеш още едно мнение. Д-р Желязков е много внимателен при прегледа, освен това с него можеш да говориш и за запека, както и за билки. И не се стряскай от тази гастроентероложка. Всъщност мисля, че има право - и аз правих прочистване, пих и змийска хурка (тя обаче е отровна и се взима определено време).  Що се отнася до Дефламола, от първото намазване болките ми се усилиха и веднага го спрях. Изобщо разните мехлеми, които ми ги предписваха, само ми влошиха фисурата.
Желая ти успешно лечение! И кураж!
Tedi, няма ли друг начин освен тази операция? Опита ли билково лечение? Стискам ти палци! 
Скорошно въстановяване и на audace!
Jorkon, надявам се, че вече си добре! Весели празници на всички!

# 826
  • Варна
Espo, благодаря Simple Smile

# 827
ПРИРОДЕН  ЛЕК  ЗА  ХЕМОРОИДИ  И  ФИСУРИ !!! Heart Eyes

Здравейте на всички, преди време писах за моя проблем с аналната фисура, с която се сдобих преди два месеца. Фисурата (на 6 и 12 h) бе диагностицирана от гастроентеролог чрез ректално туширане. След това ходих и при хирург, който ми каза, че ако за три месеца не се оправи с консервативно лечение, ще се наложи операция.
Назначиха ми лечение с антибиотици Азатрил и Сумамед, мазила Долопрокт и Дермазин, и др. подобни, но резултата беше нулев. Единствено облекчение получих от Цикатридина супозитории (предписах си я сам  Simple Smile), която спря кървенето, болката и аналния спазъм, а като слабително вземах по една лъжица течен парафин, преди лягане. До преди десетина дни проблемът бе решен на 90 %, като все още имаше лека болка при и след изхождане, както и сърбеж. Започнах да се самонавивам, че изходът е в скалпела. От друга страна обаче си зададох въпроса: как в миналото са лекували такива заболявания (независимо, че са били рядкост) без хирургическа намеса ? И така, в началото на миналата седмица една възрастна жена ми каза за следния природен лек, който е по принцип за хемороиди: 125 гр. краве масло се смесват с 20 гр. ситно настърган прополис, до получаване на хомогенна смес. Взема се по една ч. л. три пъти на ден, 30 мин. преди хранене. Наред с това сутрин вземам и по една лъжица сусамов тахан с мед. От няколко дни болката и сърбежа напълно изчезнаха, ефекта е просто поразителен ! Можете да опитате, поне със сигурност няма да ви навреди, за разлика от химията и металургията на докторите. Искам също да отбележа, че много важно е човек да води активен живот (лично аз след вечеря правя минимум едночасова разходка), да не прекалява с месото и алкохола, особено вечер, и никакви "порцеланови тронове". Ако не можете да си подмените "трона" с клекало, изхождането става и в леген с малко вода Laughing
Ето, че аналната фисура се подава на консервативно лечение и след първия месец от възникването й, напук на твърденията на мнозина "светила" в медицината, не напразно народът е казал "за всяка болка има билка" !

Желая от все сърце оздравяване на всички,
Аврамов

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 09:35 от Аврамов

# 828
Здравейте всички, искам да се похваля ,че при мен нещата вървят към оправяне с елементарни средства .От Юнион клиник ми предписаха Дефламол,който след 3 дневно мазане влоши доста проблема поне при мен- чувствах непрекъснати бодежи през целия ден.
Това ,което най-много ми помогна е седенето в смрадлика сутрин и вечер по половин час,но не студена отвара ,а приятно топла, за да може мускула да се отвори и раната сама да заздравява.
Някой във форума беше писал , че ползвал Витамин А и аз реших да пробвам- хем е мазно,хем регенерира епидермиса.Разбърках в една капачка малко цинкова паста и витамин А- след 2ро ,3то намазване усетих невероятно подобрение ,което се изразява в липсата на онази постоянна тежест ,лека болка и мравучкане на мястото. Болката сутрин в WC изчезна,но и диетата си я спазвам и пия Дуфалак ,макар вече да намалявам дозата.
Това е за сега. Не ми е минало ,все още има моменти ,в които усещам познатото боцкане,но се чувствам много по-добре!
Да кажа само ,че си купих и мехлема на д-р Узунов от Враца.Освен ,че е много малка кутийка,беше и почти празна, а цената беше.. #Crazy...но както и да е важното е да помага.На мен обаче не ми беше ок от него- силно изстудява благодарение на ментата и това е...споделих с д-р Узунов и той каза ,че трябвало да си купя и още един ,в който имало много витамин А,Д,Е....и други витамини за заздравяване:) newsm78 интересно защо не го даде на колежката ми като е казала за какво става въпрос.
Успех на всички в борбата !

# 829
Здравейте!
Аз съм нова тук ,но ще споделя и моя опит.
Преди около година моето дете също имаше фисура ,но му течеше много малко кръв и не го болеше.
Ходихме във Варна в Терапията при д-р Петришки и той ни изписа две мазила ,с който всичко отшумя и  за около година нямахме проблеми с ходенето по голяма нужда.
Преди около 2 седмици детенцето ми отново получи фисура,но този път с обилно кървене.Акаше всяка вечер и след него тоалетната чиния беше в кръв.
Отидохме отново в Терапията,но този път при д-р Кокенски.Каза да си го мажем с предните две мазила и да спазваме диета,но изобщо не стана въпрос за оперативно лечение.
Преди  да отидем при доктора аз си го мажех с тези два крема и нямаше ефект.
Реших да пробвам лечение с билки.Едно позната ме изпрати във Варна при един билкар.
Когато се срещнах с билкаря той ми каза,чи ще излекува детето ми с билки и ,че операцията не е решение.
Днес е четвъртият ден,в който детето ми пие чая и няма кръв при изхождане.
На вкус,отварата е отвратителна и едвам го карам да я пие,но ефект определено има засега. Simple Smile

# 830
rpetkova1985, може ли да споделиш кои са билките?

# 831
А може ли да имаш фисура без болки? Как разбрахте, че е това?

# 832
А може ли да имаш фисура без болки? Как разбрахте, че е това?

Ами д-р Петришки я напипа!
Като го заведохме предната седмица и д-р Кокенски ни я показа.
Този път се вижда и отвън.

# 833
rpetkova1985, може ли да споделиш кои са билките?
Здравейте!
Пакета с билки е доста голям.Към него в чая се прибавят шипки +липа+корен Решетка+Ленено семе
Всичко се сварява вечерта и се пие на следващия ден вместо вода.

# 834
Здражеите! Аврамов благодаря за саветите ви. Моля пишете как се 4увствате 4е от днес смятам да пробвам с прополис и масло?

РПеткова бихте ли написали координатите на билкаря име и адрес, как да се сваржем с него?

# 835
Здражеите! Аврамов благодаря за саветите ви. Моля пишете как се 4увствате 4е от днес смятам да пробвам с прополис и масло?

РПеткова бихте ли написали координатите на билкаря име и адрес, как да се сваржем с него?

Ще ви напиша адреса от визитната картичка.
гр.Варна
ул.Страхил"7
0885511151

Намира се точно до кръглата банка.На гърба й в уличката.
казва се  Илия Димитров
НАРОДЕН ЛЕЧИТЕЛ
НО НЕ МУ ЗНАМ ТОЧНОТО РАБОТНО ВРЕМЕ
Мисля ,че пишеше от 8 или 9 часа до 12 часа.После от 2-3 до 6-7 часа.
По телефона можете да го попитате.
Желая ви успех Simple Smile Simple Smile

# 836

Здравей, Теди!
Благодаря, чувствам се много добре. Сместа от краве масло и прополис действа слабително, като същевременно се надявам, че и лекува. От няколко дни я вземам само сутрин и вечер по 30 мин. преди хранене и нямам никакви проблеми. Само веднъж или два пъти имах лека болка при изхождане, но това е нормално имайки предвид, че ям и пия всичко - и месце, и ракия, и винце, но в умерени количества Simple Smile Разбира се, за пълното излекуване ще трябва да проявим повечко търпение, защото фисурата е деликатен проблем. Но най-важното е, че става и без операция.
Желая ти всичко най-добро,
Аврамов

# 837
Mnogo blagodarq! Zelaq vi i na vas (Avramov i Rpetkova)sa6to barzo ozdravqvane i kasmet!

# 838
Avramov pi6e6 4e kato se smesqt masloto i nastarganiq propolis se polu4ava homogenna smes. Na men oba4e ne mi se polu4ava, propolisa si ostava na malki 4asti makar da e  nastargan na sitno. Sled tova rabiva li se ne6to pove4e s pasator ili taka se polzva. Pitam 6toto i e dosta nepriqtno  napravi mi se gadi kato go vzemam? Propolisa (klei) e izklu4itelno polezen i i ima svojstvata na mnogo antobiotici taka 4e opredeleno ne e samo razhlabva6tiq efekt ot tova lekarstvo.
6te sam ti mnogo blagodarna da mi otgovori6:-)

# 839
Здравейте,на моето дете преди година му откриха фисура и след два месеца мазане с дефламол и още някъкви други мехлеми -нищо.Доктора каза ,че е за операция.Тогава си купих от аптеката немско кремче с невен ,има ги с най различни билки в кутийки се продават.Започнах да го мажа по 2-3 пъти на ден,като преди това до измивах и хубаво.И така това за около два месеца ,като понякога сменях невена с крем здраве.Оправи се и до сега всичко е наред.Само да добавя,пиеше и течен парафин,лекаря го беше изписал,но го пиеш от време на време през няколко дни.
Сега профилактично го маж а с кремчето 2-3 пъти в месеца и също така му давам малко парафин от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт