Анална фисура

• 594 457
  • 967
  •   1
Отговори
# 810
А знаеш ли какво точно ти е правил д-р Матев. За болките не се притеснявай, нормално е важното е те да са окончателните. Мажеш ли с Дермазин.

# 811
  • Варна
Здравейте , Мами Simple Smile
Изчетох всичко по темата във форума (поне каквото намерих Simple Smile ), и тъй като аз преди месец се сдобих с фисура и изпробвах доста неща , искам да споделя с вас и моя опит. Наясно съм, че при всеки организмът е различен, но ако имате такъв проблем изобщо не чакайте на лекарства, ами направо лягайте под ножа. Само за месец изпробвах какво ли не - гелчета, вазелинчета, чайчета, 2 вида свещички, хапчета за пиене, промивки... Уви нищо не помогна. В крайна сметка имам назначен час за операция в събота, тъй като само за месец в/у фисурата се е появила нещо като топчица от натрупана коричка от постоянното зарастване и разтваряне на раната.
Искам да попитам опитните в тази област мами, упойката, която се слага в кръста - в коя част на кръста се слага точно? И другия му въпрос е , тъй като ще съм без усет от кръста надолу, има ли реална опасност от изпускане докато премине действието на упойката?
И също така, дадоха ми Х-преп, цялото шише ли трябва да изпия в деня преди манипулацията, защото не ми стана много ясно от листовката, а аптекарката не беше хич любезна ?

# 812
Относно Х-Препа се изпива цялото шише,разтворено в голяма чаша вода или чай.На листовката има подробна схема-в кой ден и колко часа какво да се приема и какво не:
В дена преди изследването:
-сутрин-обичайна закуска
-на обяд-течна храна(напр.супа)
 В 14 часа се приема Х-препа,разтворен в голяма чаша вода/чай(не мляко)
-след това през час се изпива по една голяма чаша вода/чай-до края на деня 2-3л.Храна не се приема.Лекарството действа 5-8 часа след като се приеме,т.е.вечерта.
В дена на изследването могат да се приемат течности,храна не може.

# 813
  • Варна
Мерси много за отговора Simple Smile

# 814
Здравей,Jorkon!Ами това което ми направи д-р Матев е сфинкеротомия!Всичко стана за 15минути в кабинета му,след това станах и си тръгнах!Същия ден имах болка,след упойката(местна),но най-вече беше заради марлята напъхана в задника ми.След като си я махнах,болка нямаше.Сега обаче,особено след изхождане получавам болки и сърбеж.  Cry Надявам се скоро да се оправя!  baby_neutral

# 815
Не съм оперирана, но това, което съм разбрала от чуждите форуми е, че се предвиждат от един до три месеца възстановяване след операцията. Дори не се препоръчва пътуване с влак или самолет през това време. Понякога възстановителният период е по-дълъг, зависи от състоянието на оперирания. Болките и особено кървенето не трябва да ви учудват - особено ако ръбовете на фисурата са изрязвани, все пак става дума за прясна рана. А тук пишете, едва ли не след операцията ставате и тръгвате. Възможно ли е това?!
Освен това от личния ми страдалчески опит зная, че най-важното при лечението на фисурата е перисталтиката. Оправите ли я, вече фисурата няма да ви притеснява.
И това, че фисурата се лекува само оперативно, е мит. Попаднах на доклада на един американски лекар - според него дори трябва да се избягва оперативна намеса в тази зона.
Но у нас нещата са много различни, за жалост.

# 816
  • Варна
Espo, у нас се процедира главно с оперативна намеса, защото повечето пъти лекарствата не оказват влияние ( мой извод от всичко прочетено)... Друг е въпросът явно и колко тези лекарства са добри и подходящи.
След 3-4 дни ще си изкажа мнението от лекарите в клиниката на Проф. Темелков Simple Smile

# 817
Espo, напълно съм съгласна с теб и наистина най-важното при лечението на фисурата е перисталтиката. При мен тя се появява през около 4-5 години и слава богу досега винаги съм се оправяла без хирургическа намеса.

# 818
Здравейте на всички!
Нов съм във форума и тъй като от почти два месеца имам проблем с анална фисура, бих искал да споделя своето мнение, а именно:
Считам, че за разрешаването на този неприятен проблем е нужно да се лекува причината, а не следствието. Причината, която води до фисура, е най-често запекът. Последният от своя страна се предизвиква от заседнал начин на живот, неправилно хранене или по-точно невъздържание в храната и питието, и не на последно място - неестественият седнал начин на изхождане, който е причина за редица заболявания, като хемороиди, рак на дебелото черво и др. Лично при мен запекът се получи след дълго пътуване с влак и обезводняване, като не е изключено за това да е спомогнало и лекарството, което приемах във връзка с друг здравословен проблем.
Със сигурност (поне за себе си съм убеден), и консервативният и оперативният начин на лечение няма да бъдат успешни, ако не се отстранят горепосочените причини, т. е. човек следва да се върне към естествения начин на живот, а не да бяга от това, за което е създаден и призван. От 4 години работя седяща работа на бюро и от тогава - само проблеми! Иначе като медикаменти за фисурата ползвам Цикатридина супозитории и течен парафин, и нещата вървят към пълно оправяне. Разбира се, нужни са воля и търпение.

От все сърце желая оздравяване на всички и дано съм бил полезен с нещо. Поздрави !

# 819
  • Варна
Здравейте всички Simple Smile Моята операцийка мина много леко Simple Smile Много съм доволна от отношението в клиниката на Проф. Темелков във Варна и с чиста душа мога да я препоръчам вече. Възстановявам се бързичко, спазвам сериозен хранителен режим ( за момента съм на сокове, айрян, бебешки пюрета - все пак са минали само 3 дни), мажа се с Дефламол и правя компреси и промивки и определно се чувства подобрение. Ако имате такъв проблем, отивайте, оперирайте и не чакайте, защото само за месец  , въпреки лекарствата, се влошава. За цената на процедурата ще кажа , че ми струваше 300 лв, като това е доплащане, тъй като в клиниката ползват клинична пътека. Нощувката там е само една, в много приятни и уютни условия и невероятно мило отношение Simple Smile

Имам само един въпрос към опериралите се - колко време след операцията ходихте до тоалетната по голяма нужда за първи път и имаше ли болка?

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 22:49 от audace

# 820
[.msg17439825#msg17439825 date=1294506104]
невероятна неграмотност.

Идете на лекар, за да ви изпише крем с точни пропорции!!! Вижте колко човека в темата са от България са се мазали, направете си труда, не си рискувайте живота, абсурдно е дори да си го пишем тук!

Дефламола подхранва раната!!! От една страна отпускате мускула, от друга подхранвате мека тъкан!!! На мен именно от лекар ми беше категорично забранен именно Дефламола. Ужас.  ooooh!

Инера , всички кремове за фисура се полагат вътре в ануса, върху самата фисура ако е навътре, с пръст или специален накрайник.  Crazy

Изчетох всичко до тук даже 2пъти....ей на мен ДЕФЛАМОЛ ми бе предписан преди 2 дни от д-рХаджиджиков за 10 дневно мазане на анална фисура!!!
На кой лекар да се вярва?!
[/quote]

# 821
Здравейте всички ,пиша,за да споделя моя опит и да благодаря на хората ,които споделят за проблема .
На 43г.съм,получих хемороиди след раждането демек преди  21години Sad
До сега  Sadе са ми създавали сериозни терзания,през годините съм ползвала свещички и всичко е минавало за 2 дена,до сега.
Преди 30 дена след поредния запек хемороидите се възпалиха.Мазах се Масту+свещички Проктогливенон.Мислех,че се оправям,когато бях изненадана от невероятна болка в тоалетната.
Почнах нов мехлем Доксипрокт.После прочетох част от форума и разбрах ,че имам фисура.Престарших се и отидох на лекар в Юнион кл. при д-р Хаджиджиков,който ми беше похвален от колежка.Прегледа не е толкова страшен,но мен ме заболя,защото той ми натисна фисурата ,за да провери дали е прясна Twisted Evil Тя изкърви,което според лекаря е ок, имала съм 20% шанс да се оправя с мазило,но той не бил сигурен.
Предписа ми Дефламол,да се мажа обилно вътре и вън...и да отида след 10 дена за операция.
На другия ден отидох в една билкова аптека на Веслец- да си купя чай за хемороиди,защото се оказа ,че имам един доста възпален вътрешен и няколко папилки.
В тази аптека се запознах с д-р Атанасова гастроентеролог,която ме уплаши здравата- от вратат още почна да ми обяснява от какво съм болна и как всичко ще ми мине след като се подложа на нейната терапия,която струва 200 лева/очистване на организма /
Излязох от аптеката и се почувствах точно толкова гадно,както и след прегледа.Явно съм попаднала на грешните лекари- гледат ме като потенциален донор на средства...изобщо не ги вълнува как се чувства човека срещу тях,всеки гледа да си продаде труда или продукта....Аз все пак с купих чай+бъзак сушен+змийска хурка и книгата й;)
Сега след като прочетох целия форум,съм сигурна ,че след 10 дена няма да ида на операция,а първо ще потърся второ мнение евентуално на д-р Желязков.
В момента съм заложила на бани със смрадлика 2 пъти на ден, вечер си слагам Витамин А, а сутрин преди ходене до 00 дефламол ,после баня смрадлика и пак дефламол.Пия и Дуфалак,но си промених и храненето- супа+салата,повече ябълки,круши,киви и ягоди,никакво мляко/така каза д-р Атанасова/,и гледам да не седя много,но сега съм в отпуск.
След седмица ще споделя как действа вит.А+ дефламола и баните +билките на д-р Атанасова.

# 822
Lenichka zelaq ti uspeh v le4enieto! Pisala sam mnogo za tova po nagore v foruma 4e tuk v Norvegia operacii za fisuri rqdko se pravqt. Lekuvat se s Nitroglycerinova maz a kato gledam i v dr. evropeiski strani e taka. Prosto v Bg lekarite ne sledqt novostite i si pravqt kakvoto si znaqt. Pri men le4enieto be6e Botox i Rectogesic krem zazravqva fisurata ama pak se raztvarq kato mine okolo mesec za6toto ne moga da se ottarvq ot zapek makar da piq husk, duphalac i dieta i.t..n No pri men problema e drug. imam starstvaniq vledstvie na endometriosa i sega 6te me operirat za tova. A fisurata ne prepora4vat da se operira, kazvat dokato ne se premahne zapeka nqmaq smisal, i operaciq nqma da pomogne.
Leni4ka vaznoto e da poddarza meki fekalii i da izbegne6 analniq spazam ako ve4esi go polu4ila. I kogato zazdravee fisurata pone 6 m da ne se dopusne zapek.

# 823
  • Варна
lenichka и аз се мажа с дефламол и правя бани със смрадлика и компреси реванол, само че при мен е съответно след оперативна намеса, Пробвай се така, но ако не мине иди на лекар да изрежат фисурата. Не си струва просто да търпиш разни болки. Операцията не е никак страшна. Преди нея и аз пробвах масту, цикатридина, проктогливенол и детралекс - нямаше ефект при мен .

# 824
audace,къде ти направиха операцията?
Дайте съвет:Пирогов или ВМА? Ако някой се е оперирал във ВМА при кого...взеха ли ви пари или мина по-каса...или пак ви взеха ,но за "избор на екип"?
Ще отида първо за още едно мнение ,но след 2 седмици.
Аз за сега съм по-добре,силната болка мина,но сега дори през деня имам леки пробождания особено ако седя по-дълго време.Спазвам диетата-супи,много вода и плодове...покрай фисурата тая вода ще ми опъне и бръчките:))))

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 22:12 от lenichka

Общи условия

Активация на акаунт