Анална фисура

• 594 520
  • 967
  •   1
Отговори
# 795
Наистина д-р Матев е страхотен, от личен опит го казвам. Изключително внимателен е. нитроглицериновия крем аз си го правех така: хапчета Дилтиазем ги стривам и смесвам с дефламол. Това е!

# 796
Ami zna4i tova e Diltiazemov krem Jorkon a ne Nitroglycerinov Simple Smile Diltiazema e kalciev antagonist i ne e nitroglycerin makar da deistva po podoben na4in.

# 797
привет на всички,имам питане относно периода на възстановяване след сфинктеротомия,оперираха ме в събота, най-притеснително за момента ми е изхождането,пия ''дуфалак'',страх ме адски да не се запека , че тогава вече ще стане наистина напечено,болка почти нямам,освен след изхождане,но установих, че мн. ми помага топлата струя на душа,веднага след ходенето,а после веднага в легена с тетра,на моменти имам нещо като спазми,които са доста неприятни, но слава богу са за секунди,

# 798
Здравей,при мен след десетия ден се почувствах добре и спрях обезболяващи  , разредих лаксатива през ден и след 15-18 ден спрях напълно да го пия ,но страхът си остана. Днес е 22 ден след операцията чувствам се добре , но не мога да премахна страха при изхождане.Възстановяването е индивидуално за всеки, но с всеки изминал ден ще се чувстваш по-добре. И като мен някои ще съжаляват ,че не са се отървали по рано от това бреме.
Пожелавам ти бързо възстановяване и както казваше една министърка "усмихвам се".
Пожелавам го на всички от все сърце.

# 799
мерси за инфото,надявам се , че и при мен нещата ще се развият в тази посока,исках да питам и за храната, че тя хич не е фактор, който може да се пренебрегва, страх ме е да ям друго освен супи, плодове,салати, овесени трици с мляко,ама и това пък не е малко , като се замисля Laughing

# 800
супи, плодове,салати, овесени трици с мляко,ама и това пък не е малко , като се замисля Laughing
Мога да кажа , че се храня  с същото като теб с изключение на днес ,защото си позволих и малко пица .Лекарят каза че мога да се храня с всичко но все още не мога да се отпусна пък и тъкмо свалих и някои друг килограм.

# 801
което пък винаги е добре дошло Grinning
,днеска ми е 7-ми ден след операцията и мога спокойно да кажа, че вече беше по-лесно ходенето до 00-те,надявам се оттук насам вече да е различно и да се радвам отново на живота,успех на всички,които се борят с проблемите

# 802
  • Бургас
супи, плодове,салати, овесени трици с мляко,ама и това пък не е малко , като се замисля Laughing
Мога да кажа , че се храня  с същото като теб с изключение на днес ,защото си позволих и малко пица .Лекарят каза че мога да се храня с всичко но все още не мога да се отпусна пък и тъкмо свалих и някои друг килограм.

Вече минаха 1г и 3 месеца от моята операция. Ям абсолютно всичко, без да се ограничавам. Ходя до тоалетна без проблеми. Само дето съм качил 10г от тогава насам, и коремът ми е винаги подут.

# 803
При мен минаха точно 2 месеца, но страха дали няма отново да ме заболи си остава. Що се отнася до храненето се стремя да е всеки ден разнообразно и от всичко, като разбира се задължително в дневното ми меню има салата и плод.

# 804
Здравейте,аз също имах тези проблеми но благодарение на доктор Антон Тодоров от Пловдив те са в миналото ми.Иначе съм от Русе ,но страха от несполучлива операция ме накара де прекося страната.Моите мъки бяха три месеца - болките бяха ужасни, дискомфорта ме съпътстваше постоянно.След като ми поставиха диагнозата фистула и фисура на ануса и ректума звъннах в две различни клиники.Умишлено няма да ги споменавам.И двете клиники не са в Русе.В едната ми отказаха с мотива,че изобщо не съм за тях.В другата докато се обадя да си запиша час за преглед и ми изчислиха според диагнозата на изписването колко трябва да платя.Не казвам че в Русе няма кадърни хирурзи, но колопроктолог  нямаме.За съществуването на др.Тодоров разбрах от  Гърция,а координатите му намерих в интернет.И ето вече 16 дни след операцията аз съм добре не ме боли.И за първи път ми се случи седмица след моето изписване доктора ми се обади да ме пита как съм.Държа да подчертая,че за пари не е говорено нито са давани " под масата". А на тези които се двоумят или ги е страх от операцията ще кажа че голямата болката е само преди нея.Успех и кураж на всички,а на др.Антон Тодоров големи благодарности.

# 805
Iskam da popitam tezi koito sa bili ili sa s hroni4na fisura kolko 4esto im se obostrq. Naprimer dali vseki mesec ili 1-2 pati v godinata. Za6toto se 4udq kakav period trqbvqa da mine za da zarasne napalno fisurata i da nqma opasnost ot otvarqne. Nqkade bqh 4ela 4e e 6 m. Jorkon moze bi ti moze da mi otgovori6. Nadqvam se da si dobre sled oparaciqta! Hug
Az posledniq mesec pak borba s taq fisura 6toto mnogo se be6e vlo6ila i spazam polu4uh. Polzvah Nitroglycerinova maz Rectogezic i mi sloziha botox otnovo i sega sam dobre ama ....kolko vere trqbva da se pazi 4ovek ot toq zapek?
Pri men zapeka pak e problem, 4udq se dali da probvam laxafit ama 4etoh 4e sadarza mai4in list (sena) a kam neq se privikva i ne se prepora4va izob6to.

# 806
Моята лична статистика е следната: обикновено всеки месец ме заболяваше след по-твърдо изхождане и после ме болеше с дни, като се мажех с дилтазем. Най-дългият ми период, през който не съм имала болка е 3 месеца. Не вярвам, че с мазила ще заздравее и ще изчезне фисурата. Моя 10 годишен опит и три операции ми го доказаха.

# 807
Здравейте!Искам и аз да ви споделя,за моите терзания и мъки с аналната фисура!Проблема при мен се появи към края на 01.2012г.След мъчителен запек,получих много силни болки,които с времето си мислих,че ще отминат,но уви не стана така!Преди да взема решението да отида на специалист изпратих съпруга си да ми вземе нещо за хемороиди от аптеката(мислейки че най-вероятно това е което ме мъчи).Той ми взе някакво кремче"Долопрокт",от което едва почуствах някакво облекчение!Проблема се задълбочи-болката не спираше,а имам малко бебче и сама се грижа за него.Тогава реших да отида на хирург.Живеем в Банско и посетих някакъв такъв"специалист" в Разлог,който ме прегледа с пръст и "установи",че съм имала и хемороиди и фисура.Изписа ми "Детралекс",и "Лидокаин"за мазане.Обясни ми,че ако не се оправя трябва да ми направи Дилатация(разтягане на ануса).Звучеше ужасяващо!Реших,(след като не получих облекчение от изписаните ми медикаменти)да потърся по-компетентно мнение в София.Отидох в "Юнион клиник" при д-р Ерсин Ходжаджиков(по препоръки на приятелка).Човека беше много мил и внимателен,прегледа ме с камера,като прегледа, представлява това да легнеш на една страна със свити колене с гръб към доктора. Неприятно е,но поне ти се изяснява всичко.Каза ми,че нямам никакви хемороиди,само анална фисура,която с консервативно лечение няма да се оправи.Предложи ми операция в "Пирогов",която се прави със спинална анастезия и болничния престой е два дни.В този момент,нямаше как да се подложа на инетервенцията,защото нямаше кой да гледа сина ми,а и доктора тогава беше в отпуск.Вчера се прибрах от Банско в родния си град и реших преди да взема решение да се оперирам,да се консултирам с още един специалист.Бях прочела много добри отзиви за д-р Матев в Стара Загора.Днес отидохме,като седмица преди това си записах час при него.Изчаках си реда и влезнах.Обясних му всичко и той ме прегледа-диагнозата беше същата,както при д-р Ходжаджиков-анална фисура.Предложи ми кремче за мазане,но аз вече не исках да ексериментирам,тъй като той ми обясни че действало само при 50 процента от пациентите му и че може да рецидивидира.Тогава той ми каза че другите варианти са два или влизам за операция в болницата(за два дни)или ми извършва амулаторно,на място с местна анастезия свинктеротомия,след която ставам и си тръгвам.Избрах втория вариант и веднага се подложих на този безкръвен метод.Самата манипулация не е болезнена,само като ти слагат упойката(в ануса),но се трае,имайки предвид болките които търпях ежедневно.След десет минути вече излизах от кабинета,без да усещам болка от случилото се.След час обаче почна болката!Д-р Матев ми изписа "Аулин" за болката и "Дуфалак"за нормално изхождане.Обясни ми че при всеки оздравителния период е различен и че нямам как да ми каже с точност кога на мен ще ми мине.Сега едвам си стоя на задника,за да споделя с вас опита си от това,което се случи днес.Засега ме боли,горе долу като периодите в които много ме болеше от фисурата преди манипулацията.Надявам се скоро да ми мине и всичко да е само един лош спомен!Ще ви пиша отново!Пожелайте ми успех засега и по-малко болки!Успех!!!  Tired

# 808
Браво на тебе, че си се доверила на д-р Матев. Аз след сфинкт.... болка нямах, но имах много силни сърбежи 3-4 дни. Иначе страх от това да не заболи имам и до днес макар, че са минали 2 месеца. надявам се, че сме направили правилния избор за лечиние. Пожелавам и натебе и на себе си и на всички никога да нямат повече този ужас.

# 809
Здравей,Jorkon!Незнам защо,но аз все още имам болки,особено при изхождане и то на моменти доста силни,а вече мина цяла седмица от свинктеротомията!Иначе всеки ден си правя промивки със смрадлика(по препоръка на д-р Матев),както и след всяка дефекация се измивам с вода,не ползвам тоалетна хартия!Дори продължавам да си слагам марли на дупето,защото все още имам някакво кръвотечение.Забравих да кажа,че и аз освен болката имам и много силни сърбежи,след изхождане.Надявам се скоро да се оправя,защото вече ми писна!Иначе съм на контролен преглед към края на месеца!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт