Анална фисура

• 597 016
  • 967
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз нямах търпението да пробвам с консервативно лечение. И не съжалявам.
Не знам защо тази манипулация се нарича операция, при положение че се прави за 10 мин. Вярно, че ми я правиха с пълна упойка, но такива са възможностите на държавната болница иначе спокойно може да се ползва епидурална.
На мен ми отне 4 часа да си подготвя документите за прием в болницата. В 12 бях в операционната, а в 14.30 вкъщи. Болеше ме ужасно първата вечер, и до там. Седмица след това няма помен от болка.

# 121
И моята фисура беше около  1- 2 см. навътре, но беше около 1 см. цепката, което според доктора си беше доста и трябваше да се оперира, за да не започне да дълбае навътре. Ако можеше да си мине и без мехлем, нямаше да я влача толкова време. Мехлемът го направиха в аптека Узунов в гр. Враца. Всеки, който пожелае може да си вземе оттам. Има готови точно за фисура. И престанете да злорадствате спрямо тези, които са се оправили с мехлеми и да ги нападате. Това е тема за обмяна на опит и ако може да се помогне. Аз лично споделих моя опит. Нямам за цел да лъжа, защото не ме интересува кой ще се опеприра и кой не, честно казано. Споделям опит ако мога да помогна.

# 122
вярно,че операцията е бърза.Аз отидох в 11 ч и в 13 ч си бях вкъщи,но ако кърмиш е доста неудобно,направо кошмарно.След операцията хем ревах от болка в ...,хем ми се запуши каналче на гърдата и за кое по напред да мисля...Представете си как обикалям обезумяла от болка стаята и същото време се цедя,защото ще ми се пръснат бомбите...С локална упойка много боли,не по време на операцията,а после,но по-важно е резултата.Преживява се,но препоръчвам на всички,кото им се налага операция,да разпитат за видовете упойки и да преценят по-внимателно.Раждах с епидурална и много ме боля гърба от нея 1-2 седмици,но пък съм убедена,че е 100 пъти по добре с нея,от колкото с локална.А на другия ден след операцията пак ме болеше,но не толкова дълго време.Или аз съм лигла ,или прагът ми на търпимост е нисък,но такива филми,че после още на другия ден ти нямало нищо не мога да си ги представя.

# 123
  • София
Разбрах само едно, че между фисура и фисура има разлика и то доста голяма, едната е лека в начален стадий ,а другата остра хронична при която единственият изход е оперативна намеса.  Grinning
2 години влачих фисура, това ако не е хронично, здраве му кажи. Излекува ме с 2 мехлема др. Пенева от Юнион клиник. Предупреди ме, обаче, че по-вероятно е да се наложи операция. Слава богу, след мазане около месец фисурата оздравя, остана цикатрикс!
Тя е 3 лекар при когото отидох, то не бяха мазила , не беше чудо, не съм се изоставяла и за миг.

# 124
наистина явно има разлика.Просто трябва да се прецени правилно дали има шанс консервативното лечение или се налага оперативно.Това обаче е специфично или по скоро по-малко известно заболяване у нас и мисля,че няма много известност,информация за него и човек се чуди дори при какъв лекар да отиде.Като напиша в гугъл анална фисура и излизат 3-4 клиники. newsm78

# 125
Точно един месец след операцията вече положението е сравнително добре, все едно е нямало нищо на дупето.,така че следоперативният възстановителен период е точно месец, а тази дето 'Седмица след това няма помен от болка.' май малко се е поизхвърлила.. Joy Да, болка няма и на следващият ден от операцията, ама има едно дискомфортно състояние което трае точно месец, както казах по горе. Хайде сега Весели празници и никога не допускайте запек, че после лошо.. Simple Smile

# 126
  • Пловдив
Точно един месец след операцията вече положението е сравнително добре, все едно е нямало нищо на дупето.,така че следоперативният възстановителен период е точно месец, а тази дето 'Седмица след това няма помен от болка.' май малко се е поизхвърлила.. Joy Да, болка няма и на следващият ден от операцията, ама има едно дискомфортно състояние което трае точно месец, както казах по горе. Хайде сега Весели празници и никога не допускайте запек, че после лошо.. Simple Smile

Е не съм се изхвърлила, сори!
Това е положението при мен, без да преувеличавам. В ден понеделник ми беше операцията след което 10 дена подред правих седящи бани в смрадлика, а сутрин и вечер се мажех с два мехлема. Самичт хирурга, който ме оприра каза, че до 4-5 дена ще съм съвсем друг човек. На следващия понеделник нямаше никаква болка и ден-два след това спрях всякакви процедури и мехлеми.

# 127
Имах този проблем преди доста години. Ужасно болезнено е - а и тогава трябваше да седя на чин в училище и беше направо ужас. Дори и не съм чувала, че се налагало операция. Единствено пиех някакви таблетки, които правеха изхожданията почти като вода и се киснех с отварата на една билка. Раничката си зараства с времето - просто трябва да се държи чисто мястото и да не се раздразва от изхождането. В момента не се сещам за името на билката, но ако те интересува ще питам майка ми и ще кажа.
Мила, кажи каква е тази билка...
Преди преди около месец имах фисура.Явно е зарастнала, но сега изведнъж пак усещам болки и има кървене.
Предполагам, че е от начин на хранене, защото не мога да се храна напълно здравословно като по цял ден не съм си вкъщи.
И забрвих да кажа, че и аз си имам хроничен запек, но това го оправих с редодовното хранене и остана проблема с твърдостта им. Sad
Като ходих при хирург ми каза, че е около 4мм и ми изписа смао лидокаин и това беше.

# 128
  • Монреал
Смрадлика  Grinning

# 129
Може да е била и цариче. Peace

# 130
това цариче за първи път го чувам

# 131
  • на Морето
Macro,би ли казала имената на мехлемите с които си се излекувала?Съпругът ми се мъчи да се отърве от една фисура,засега без успех.А операцията я оставяме като много краен вариант-той има придружаващо заболяване.Благодаря предварително за отговора.

# 132
  • София
Първо 25 дни с нитроглицеринов крем, след това още 10 дни с нифедипинов крем. ТОчната рецептура не знам, защото си ги купувах от клиниката, но се правят, така че аптеки, които изпълняват лекарства, най-вероятно знаят съставките. Междувременно пиех Дуфалак, много е важно да се поддържа нормално изхождане.

# 133
  • на Морето
Macro,благодаря за отговора.Аз току що поръчах от мехлема,който,Сияние е препоръчала от аптека Узунов-Враца.
Сияние,ти само с мехлема ли се оправи или в крайна сметка се подложи на хирургическа интервенция?И колко време го използва и с какъв успех.Би ли споделила повече подробности относно оплаквания,консултации с лекар и препоръки,които си получила.Вярвам,ще бъде полезно за всички с такъв проблем.

# 134
Здравейте! Да, аз се оправих само и единствено с този мехлем. Не се подложих въобще на никаква хирургическа интервенция.  Оправих се точно за седмица и аз не можех да повярвам. Но продължих да се мажа още към месец време само от страх. При мазане лютеше и с течение на времето не се усещаше нищо, явно като се  е затваряла фисурата. Моите оплаквания бяха невероятна болка по време  и след изхождане, накрая продължаваше и денонощно. Получих и кръв по изпражненията, ходих на колоноскопия и казаха, че причината е раздразнената фисура. Опитвала съм свещички, разни други мехлеми, бани със смрадлика, прахчета за разхлабване и ефекта все беше нулев. Всеки доктор казваше само операция и то и аз почти се бях навила. Това беше последното нещо на което попаднах и което имаше ефект. Дано ти помогне и на теб, Cezar.

Общи условия

Активация на акаунт