С какво ви дразнят хората? - тема №6

• 15 697
  • 401
  •   1
Отговори
# 360
Всички, които могат да помогнат физически, ли ходят със слушалки? Струва ми се невероятно. Не казвам че е невъзможно, но малко вероятно определено.
За теб самата е добре да се пречупиш и да можеш да поискаш помощ.

# 361
  • София
Аз съм сигурна, че ако беше попитала някой за помощ с количката щеше да я получи потребителката.
Аз също мисля така. На мен описанието ми даде неприятно усещане, честно казано. Може и да греша, все пак е форум.

Едно такова как тя се мъчела и как смее никой да не се втурне и как са бездушни. Хората усещат настройката, езика на тялото, ако щеш, и се отдръпват подсъзнателно.

Мъчение е да си инвалид, мъчение е да си болен от рак. А бездушието е, ако се разпльокаш на асфалта, да те подминат. Изобщо, хората имат различни дефиниции.

П.П. Аз съм отказвала веднъж, извиних се учтиво. Още тогава си имах проблеми, които ескалираха миналата година да не мога да си мърдам крака, казвала съм. Жената започна да пуфти и да нарежда как не били много стъпала, как не ме е срам, още някакви неща изговори. Беше в подлез с бая стъпала и въпреки че беше много отдавна, ми остана много горчив привкус. Помагам на възрастни хора, тях не трябва да ги "вдигам", а да ги подкрепя с ръка, на слепи се спирам да помагам. Не може всеки да се втурва да носи чуждите отрочета. Който може и иска, нека. Аз не съм видяла някоя да бъде подмината на превозно средство, впрочем. Поне двама- трима мъже се втурват, включително роми. И то не да подхванат, а направо си вдигат количката. Един мъж, дори и хилав, си е много по- силен от жена в общия случай.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 22:41 от The Catcher in the Rye

# 362
Добре де, искам да питам нещо, което ми е леко непонятно, тъй като не съм го правила, без да правя укор - за къде са тръгнали майките с колички в градския транспорт? Разбирам да се наложи веднъж нещо да се свърши, ама явно някои си го правят постоянно. Конкретно за София говоря, нямам наблюдения за други места. Възрастните и тях като цяло не ги разбирам.

# 363
Добре де, искам да питам нещо, което ми е леко непонятно, тъй като не съм го правила, без да правя укор - за къде са тръгнали майките с колички в градския транспорт? Разбирам да се наложи веднъж нещо да се свърши, ама явно някои си го правят постоянно. Конкретно за София говоря, нямам наблюдения за други места. Възрастните и тях като цяло не ги разбирам.

Най-често към хубава градинка/парк, защото около дома си нямат такъв. Понякога и на лекар или по друга работа, а не могат да оставят детето вкъщи.

# 364
  • София
Отвори кутията на Пандора. Grinning

# 365

На разходка, на гости, на пазар, по други задачи... Не мисля, че е нужно майките с бебета да се обясняват къде отиват и защо използват градски транспорт. Въпросният ТРЯБВА да е достъпен за всеки.

# 366
Във всеки квартал има някакво подобие на градинки или паркче. В повечето аз имам компания от себеподобни и предпочитам да не сме сами. Излиза, че някои търсят усамотение, може би? Не търся обяснения, просто ми е чудно защо си го причиняват, пък и видиш ли никой не им помага.

# 367
Ами като гледам колко са малко явно единици си го причиняват. Не съм забелязала голяма навалица от майки с колички в ГТ.

# 368
То навалица може и да няма, ама в темата доста се мрънка, че няма кой да повдигне количката. 😀
Иначе има доста родители, които за 2-3 спирки се прибират до вкъщи от детската градина и съответно в рейса детето на висок глас постоянно нещо дърдори. Дърта съм вече и това ме дразни.

# 369
Съвсем изплискахте легена. Може би и инвалидите трябва да се скрият. Те не че много излизат, де, точно заради недостъпната градска среда. А за "нахалството" някакви майки да си возят децата в градския транспорт, вместо да ходят пеша нищо няма да кажа....
Надявам се само, че това е вид тролене, че много зле иначе.

# 370
  • на брега на морето
А мен ме дразнят хора, които ги дразнят децата. Мен децата никога не ме дразнят. Ако ще и да дърдорят, реват истерично и т.н. С две думи: обичам децата и винаги им се радвам, и да: дори съм работила в детска градина 3 години като асистент, без да имам детска педагогика ( в чужбина). Децата имат право да изразят себе си.

# 371
А защо ви дразнят тийнейджърите когато са шумни в градския транспорт, пък за децата няма проблем? Първите били невъзпитани, а за вторите е нормално поведение, но когато не им се обяснява, че не е Ок, значи на майката й липсва възпитание.
И както казах в началото, не укорявам никой, всеки е свободен да ходи където иска, просто не го разбирам.

# 372
За който живо го интересува къде е тръгнала майка като мен с градския транспорт, сега ще задоволя любопитството му поне отчасти. Кола НЯМАМ, вече го казах. Детето се води по една седмица в месеца на физиотерапия всеки ден, сменят се 2 транспорта, плюс вървене пеш. Отделно се води на други прегледи и лекари, най често също със смяна на два транспорта. Майката, сиреч аз, го отглеждам напълно сама- в картинката няма баща, баба, дядо или стринка. Детето е с мен на лекар за мен, на фризьор, на пазар в Кауфланд, до офиса на куриерите, и където още се сетите че може да се наложи да отиде човек и където всеки от вас ходи всеки ден. Мога още детайлно да поясня защо аджеба съм в градския транспорт , но не смятам че е нужно.
И който там беше писал за език на тялото- не знам какъв ще да е езика на това мое 50 кг тяло дето е видно че с усилие вдига количка 20+ кг, толкова ли пък изглеждам неприятна че един на сто души се случва да предложи помощ, незнам.
За който не вярва в написаното, мога само да кажа че явно не е отглеждал дете абсолютно сам, 24/7 без за минута да има кой да го смени и очевидно в същото време не му се е налагало да се придвижва само с градския транспорт. Където за да измрънкам още, и в метрото, където поне нямам драми с вдигане на количката освен когато някой асансьор не работи, но хайде да кажем ескалатори има, та дори в метрото в един от 10 случая някой се трогва да попита искам ли да седна. Иначе седалки бол може да има свободни, но не са до вратата, където е най широко за количката, и най обичам тийнейджър със слушалки пльоснал се там, аз застана права с количката, е как пък не се сеща да мръдне 1-2 седалки нататък, че аз да седна на тази до вратата. Но вече започнах нагло да минавам с количката навътре към свободните седалки, че чак на кръв ме гледат че ще им прегазя крачетата, нагло изпънати през пътеката.

# 373
Аз разбирам защо си фрустрирана. Обаче не може да очакваш от тинейджър да се сети, че на теб ще ти е по-удобно до вратата. Той количка не е тикал и изобщо това не му идва на ум. Вижда че има свободни седалки, ако изобщо регистрира какво се случва около него. За това, вместо да очакваш хората да се сетят, кажи си. Примерно, извинявайте, знам че има други свободни седалки, но съм с количка и тук ще ми е по-удобно. Бихте ли ми отстъпили мястото си? И повечето хора ще ти отстъпят.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 00:40 от Minnie.Mouse

# 374
  • Glasgow
Повечето тийнове са много разбрани, стига да не са в групичка и да се правят на интересни един на друг, помолете следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт