Как преодоляхте загубата на домашния ви любимец?

• 807
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,

Реших да пусна тази тема (не знам дали има такава във форума, не съм се ровила), понеже вчера загубих скъпия си котарак Миш маш (да, малко откачено име за домашен любимец, но си му подхождаше напълно), който беше отровен с антифриз. За пореден трети път губя котарак, по този брутално отвратителен начин и не мога да разбера що за човек трябва да си, за да причиниш толкова ужасно нещо на едно мило, гальовно и невинно животинче?! Какъв кеф и наслада им носи на някои индивиди това??? 😡🤬
Много съм ядосана и същевременно разстроена от станалото, защото не можах да опазя и него, и не мога да ви опиша колко зле се чувствам, тъй като бях страшно привързана към този котарак, както и той към мен 😣🥺😢

Вие как успяхме да се справите с тази загуба?

# 1
Аз не, че искам да бъркам в раната, ама... след втория път не ви ли хрумна да не го пускате навън, където ги тровят с антифриз?

# 2
Може да ги гледате вътре, наистина. Иначе, трябва да се оплачете някъде, трябват мерки.

# 3
Аз не, че искам да бъркам в раната, ама... след втория път не ви ли хрумна да не го пускате навън, където ги тровят с антифриз?

И на мен това ми направи впечатление - три пъти една и съща грешка. Защо?

# 4
Опитах се да ги гледам вътре в къщата, но след известно време започваха да настояват да излизат и честно казано не знаех как точно да се справя с постоянното мяукане за навън. Искам да уточня, че все пак бяха научени обед и вечер да се прибират и чак на сутринта ги пускахме отново като се разхождаха наблизо и си идваха бързо, бяха кастрирани и не са изчезвали нанякъде за по няколко дни да ги няма както е при разгонените котки, особено последният ми котарак Миш маш, беше много предпазлив и недоверчив към чужди хора, които са идвали в нас и са се опитвали да го погалят, той винаги е бягал. Наистина все още не мога да проумея както точно се случи това?! 😞

# 5
Опитах се да ги гледам вътре в къщата, но след известно време започваха да настояват да излизат и честно казано не знаех как точно да се справя с постоянното мяукане за навън. Искам да уточня, че все пак бяха научени обед и вечер да се прибират и чак на сутринта ги пускахме отново като се разхождаха наблизо и си идваха бързо, бяха кастрирани и не са изчезвали нанякъде за по няколко дни да ги няма както е при разгонените котки, особено последният ми котарак Миш маш, беше много предпазлив и недоверчив към чужди хора, които са идвали в нас и са се опитвали да го погалят, той винаги е бягал. Наистина все още не мога да проумея както точно се случи това?! 😞
Трябва да го свикнете от бебе да стои вътре, не знам как е било при вас!

# 6
Трябва да го свикнете от бебе да стои вътре, не знам как е било при вас!

Да, от бебета съм опитвала да ги свикна да стоят вътре, но нещо не ми се получи. Най-вероятно някъде съм сбъркала при отглеждането и възпитанието им.

# 7
Някои наистина не ги свърта вътре, както и да ги гледа човек очите им са все навън и само чакат да отвориш вратата.

Щом някой така упорито ги трови, може да му правят беля някаква - примерно да тормозят неговите котки или да му ядат пилетата, или да му акат и тъпчат в двора. Тровенето не е ок, но и безконтролното пускане навън също не е ок. Загубата може да се преживее по-леко като се отдаде човек на някакво хоби или общува повече с хора, изобщо намира си нещо с което да си занимава главата, за да не го мисли това. В случая според мен ще е грешка да се вземе ново коте - ако и то ще е на такъв режим, всички знаем как ще приключи.

# 8
Съжалявам много за твоя случай. Минаха 9 години, още ми е тъжно, но с времето и задачите на ежедневието свикваш. Моя котарак го удуши кучето на съседа, помислих, че спи както винаги, беше черен и не можах да разбера, докато го докосна. Беше приятелски настроен, или не помисли, че ще бъде убит, или нямаше къде да избяга. Стоеше точно пред вратата ни,  милото.
Нямахме възможност вкъщи да го приютим, в градината ни стоеше, кучето се е промъкнал от отвора на градината сигурно.

Преди него имах друга котка, която крадеше много от съседите и даже един съсед ни подплаши, че ще я убие с пушката си. Един март месец изчезна и не се прибра.
Има такива луди хора за съжаление. Нямат съвест. После си взехме женска котка, машала, 8 годишна е вече.

Сега живея в апартамент, обожавам котки, но стане ли нещо и умре, няма да успея да го преодолея лесно, затова не мога да гледам животни отново, страх ме е.

# 9
Ако държите на домашен любимец, може да си вземете такъв, който няма да може да излиза навън. Някакво терариумно животинче да речем.

# 10
Една позната имаше костенурки, починаха и ми стана жал.
Змии и тем подобни мм не обича.

# 11
Рано или късно всички умират, wudu, неизбежно е!
Едно е животното да ти умре от старост, друго е по този ужасен начин като при авторката.
Авторке, при това положение повече не си взимай котки, щом за трети път се случва.

Последна редакция: пн, 18 май 2026, 08:31 от Borqna Sto 771419

# 12
Проблемът е, че много обичам котки и не знам как ще свикна без него, направо сърцето ми се къса и бучка ми е застанала в гърлото! Някак предишните двама котаци по-леко ги преживях, но този си го отгледах буквално от едно бобче, постоянно си се въртеше около мен, толкова беше дребничко с едни големи сини очи и мънички лапички, а като порасна стана един много красив и див тигър.

Това е Миш маш:

😢

# 13
Трябва да подадете жалба. Възможно е да има и други потърпевши. Ако не се вземат мерки, това най-вероятно ще продължи. На този човек очевидно сериозно му хлопа дъската.

# 14
Трябва да подадете жалба. Възможно е да има и други потърпевши. Ако не се вземат мерки, това най-вероятно ще продължи. На този човек очевидно сериозно му хлопа дъската.

Да, аз това си го мислех, но като не зная кой е, дали ще ми обърнат изобщо внимание на жалбата?!

Общи условия

Активация на акаунт