Пазаруване от about you - тема 48

• 65 406
  • 668
  •   19
Отговори
# 45
Ааа..няма. В събота ще ги наредят независимо дали са стигнали до фин.отдел.
Имат право, каза госпойцата Grinning

# 46
Пристигнаха ми дънките:
https://www.aboutyou.bg/p/calvin-klein-jeans/danki-29475698
Отговарят си точно на номера. Нямат еластичност, но оформят и стоят много добре.Идват ми малко прекалено дълбоки като за този прав модел.Но като цяло са ок и ще си ги оставя.

# 47
Гледам в приложението на Еконт пратката, която върнах на 19.05 седи невзета. Пише, че срокът за получаването и е до 01.06. Ми няма да стане така.

# 48
Нещо почват яко да тарикатеят.

# 49
  • Sofia
Получих ръбатите челси Мартенс, много ми харесват, обаче ще ги връщам, защото с тази широка подметка ще настъпвам газ и спирачки едновременно.  Joy

# 50
Лошото е, че няма и на кого да се оплачеш. Аз дори да ги уведомя в деня на връщането, че връщам..то в профила ще ми се появи краен срок на връщане, сметнат пак по техните алгоритми, тоест ще броят от момента на получаване в склада. А следва да броят от деня в който ги уведомявам - така е по ОУ.
Но на кого да се жалваш, на никого.
Могат да наредят връщане от кол центъра едва в деня, следващ крайният срок, а той е изчислен по техните правила - от момента на вземане на върната пратка от тях.
И  става много смотано.
Аз продължавам да нямам коригираща фактура и изобщо изгледи за връщане на парите!!!!

# 51
Ми тури си в колата едни обувки за шофиране, а навън си ги носи тях.

# 52
Лошото е, че няма и на кого да се оплачеш. Аз дори да ги уведомя в деня на връщането, че връщам..то в профила ще ми се появи краен срок на връщане, сметнат пак по техните алгоритми, тоест ще броят от момента на получаване в склада. А следва да броят от деня в който ги уведомявам - така е по ОУ.
Но на кого да се жалваш, на никого.
Могат да наредят връщане от кол центъра едва в деня, следващ крайният срок, а той е изчислен по техните правила - от момента на вземане на върната пратка от тях.
И  става много смотано.
Аз продължавам да нямам коригираща фактура и изобщо изгледи за връщане на парите!!!!

Доброволно право на връщане до 30 дни след получаване на стоките:
Освен законовото право на отказ, упоменато по-горе, ние ви даваме доброволна гаранция за връщане за период от 31 дни от получаването на стоките. Вие можете да се откажете от договора след изтичане на 14-дневния срок като ни върнете стоките в срок от 31 дни след получаването (периодът започва да тече, считано от деня след като стоките са били получени) при условие, че стоките са в оригиналните опаковки и са цели и стига да не са използвани или повредени и също при условие да не представляват стоки направени съобразно индивидуалните изисквания на потребителя или да не са изработени по поръчка. Навременно изпращане достатъчно за съобразяване на времевия срок.

Абсурдно е да се изчислява срока до взимане на пратката от тях. Срокът се изчислява винаги до датата на предаване на куриер, после ние няма как да отговаряме за периода на доставка при тях.

# 53
Аз говоря за друго - за това. Ясно пише от кога се брои срока - от когато си ги уведомил, и за това писах още вчера.
Така е по закон и директива.

Ако се откажете от този договор, Търговецът следва да възстанови всички плащания направени от вас, включително разноски по доставянето (с изключение на допълнителни разходи в резултат на вашия избор на доставка, различен от най-малко скъпия стандартен метод предложен от Marketplace) без неоправдано забавяне и при всички случаи не по-късно от 14 дни от деня, в който сте ни информирали за своето решение за отказване от договора

Понеже никой не ги уведомя с имейл, а явно трябва да започнем, те си тълкуват, при липса на уведомяване, че момента, в който са узнали за желанието ни да върнем, е момента в който те си получат пратката.

И пак гледам април 2026 са пипали ОУ.

ПС..не е абсурдно, защото те тогава разбират за върнатата пратка. Когато я вземат, или когато куриер ги уведоми-но това второто не знам как става, и дали става....таа...

# 54
Мен ме уведомяват с мейл. Като връщам, де, не при отказ от договора в 14-дневен срок.

# 55
Нещо не се разбираме май.
А връщането и отказ от договор е едно и също.

# 56
Момичета, обувките на Michael Kors, знам от темата че са уголемени, с колко горе долу,с номер надолу ли да поръчам.

# 57
Чакам 2 връщания в основния сайт и едно в аутлета. Умишлено се бавят според мен, вече така си мисля. Може да способ да откажат връщанията знам ли?
Answear и Modivo ги отказах заради бавното връщане на суми, явно и АУ/Заландо е тръгнал към този списък. Най-коректни по връщането са ФД, нямат аналог.

# 58
Здравейте! Много рядко пиша, не съм и пазарувала скоро. Но близък роднина казва, че не може да си въведе адреса за доставка - нито до адрес, нито до офис. Аз съм със запаметени данни и не мога да разбера какъв е случаят. След допитване до Google ръчках по сайта, но не намирам в "Профил и сигурност", че и в другите секции, къде се въвежда адрес. Ще се радвам, ако някой знае.

# 59
На втората стъпка, когато има нещо в кошницата се попълва адреса за доставка. Отделно може да се коригира, чрез натискане на "Адресна книга".

Общи условия

Активация на акаунт