💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 9 💛

• 5 069
  • 246
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм в платен отпуск. Захапах третата година, за мен пета 😁
Хем ми се връща, хем не. Другата седмица тръгва на ясла и се надявам да и хареса.

# 241
И моята тръгва другата седмица 😢.
Ще се радвам да си почина от нея, но е палава и ме е страх, как ще я гледат, как ще се адаптира. Още повече, като бях на терасата вчера, чувах някое детенце да плаче от детската. Те още са 2-3 деца, тя ще е петото, та дано поне да се харесат децата.

# 242
Момичета, махнахте ли памперсите на вашите деца? От три дни детето е без памперс, почна да казва че му се пишка и ака, но акото като седне и не прави нищо. По принцип досега си акаше изправена като леко се подпира на шкаф или маса. Какво мога да направя? Първия ден се наака в гащичките и беше нещо страшно. Направи и силно впечатление. Днес вече два дни не беше акала, от вчера й давам круша и пюре от круша, за да се изходи. Днес на няколко пъти казва, че има ако, но както казах нищо не прави като седне и ака в гащичките малко, бях в банята. Като излязох я видях и сложих на гърнето и нищо повече не направи.

# 243
Аз още нищо не съм направила по въпроса, да минат почивките и тогава. Така или иначе нашия за акане казва като се случат нещата. За пишкането нищо

# 244
Деси, ние му слагахме памперс след като обядва, защото тогава ака обикновено, за да си я свърши тая работа на спокойствие, къзето и както иска. Като напредна с пишането, се отпусна и да ака на гърнето.

Четох за един метод да се сложи с памперс да ака на гърнето, после памперсът се разхлабва, слага се едвам едвам и се маха. Та общо взето да се научи да ака в гърнето беше процес. Сложихме му гърне на мястото, където се скриваше да ака и той сам сядаше на гърнето с памперса... и така лека-полека се отпусна.

Иначе понякога казва, че ще ака, а само пишка, според мен в началото не диференцират много усещанията. И съобщават на посоки.

# 245
Благодаря, може да пробвам така. При нас има няколко места, на който може да застане. Няма определено място, няма и определено време в което да знам че ще се случи това. Иначе втора вечер ляга да спи и докато заспи казва че й се пишка и ставаме, за да я сложа. Случвало се е да ака 3-4 пъти и затова се изненадвам че не се случва нищо. Определено знае кое е ако и кое пиш, защото вижда малката ми племенница да ака и ходи да разучава. Нещо не го проумява ли, не знам. Благодаря за отговора!

# 246
Това с акането с памперс беше по-скоро спорадично и той си го правеше. Иначе се научи да ака просто докато чака да се изпиша. След хранене се задейства един рефлекс и 10-15 мин след ядене, акат. Отделно че, докато седят на гърнето, им се отпускат мускулите и стават нещата.

А този метод с памперса е, ако не искат/притесняват се да пуснат акото в гърнето, защото ще се отдели от дупето и ще падне, а са свикнали да си стои. По-скоро е психологическо.

Според мен просто да стои на гърненцето по-дългичко 15 мшнути след хранене. Ако трябва, я забаламосвай, да се отпусне. И както си написала с по-разхлабваща диета. И супички. Сега има дини, пъпеши.

Общи условия

Активация на акаунт