💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 9 💛

• 6 150
  • 321
  •   2
Отговори
# 315
Ние по това време миналата година бяхме на почивка със самолет, никакъв проблем, моето още го кърмих и така кацахме за по-спокойно и лесно. В компания бяхме и с двугодишно детенце и то също летя без проблем. Но един дълъг полет вероятни би ги изнервил... Аз сега умувам за 3-4 часа - нощувка и пак 3-4 часа полет. Но везните клонят към "Не" някак. Няма как да вземем баба с нас... Много е гадно, че лятото продължава на доста далечни дестинации от България Sad ...

# 316
Да, и аз това си мислех. За да е топло, полета трябва да е по-далечен.
Аз самата хич не обичам да летя, правя го като няма как, ама пак ми е дискомфортно
Преди няколко години самолетните билети бяха скъпи до Барселона, което на мен ми дойде екстра и си запалих колата и се метнах до там.. тамън си направих и няколко нощувки с разглеждане и стана чудно.
Иска ми се на круиз да отида, ама в Европа времето не става по това време, еле пък с толкова малко дете, или евентуално Канарски острови може да е прилично.
Просто ми се искаше да измисля нещо, преди да трябва да се съобразявам с отпуски, работа и т.н 😊

# 317
Моя приятелка ходиха на круиз, но преди месец-два, когато и тук си беше топло. Обаче тяхното е на 3 г. Обикаляха Италия и гръцки острови. Тръгнаха от Атина. Било добре на кораба, имало е много забавления за деца. Като са обикаляли по земя, си бяха взели и количка, защото детето си се изморява от толкова обикаляне, та е оптимистично круиз с малко дете, но вече е по-студено, ако е нещо наблизо.
Най-близо в момента с топло време са Дубай (около 4.30 часа полет), но пък там с тези войни ми е малко филм и Египет (около 2/3 часа май е полета). Ние там сме били средата на октомври и беше 35 градуса. Може да видиш и други африкански държави - Тунис, Мароко. Обаче там най-добре с някаква читава агенция и да сте в ризорт, от който да не излизате. То същото важи и за Египет. Извън курортите е голяма мизерия.
Също турските курорти в азиатската част може още да е топло. Обаче трябва да видиш как са летищата, защото до някои курорти си има още 1/2 часа трансфер, което си удължава пътуването.
То като цяло тегавото е да се чекираш, да минеш секюрити, да си на време като отворят гейта. Айде, ако си с ръкав, може май и да позакъснееш, ама тези, които са с автобус до самолета, не знам дали ще чакат. После да си вземеш багажа, да стигнеш до хотела… Та може да гледаш, че един полет е 2 часа, но накрая да излезе и 6. Не броим, ако вече си на летището и ти кажат, че има 1 час закъснение.
Аз с моето диваче не съм готова да се кача на самолет 😂

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 16:06 от VaniaK

# 318
Ние ще ходим трета поредна година с него в Анталия. Там Октомври е рай. Но пътуваме с кола 😁 правим си 1-2 нощувки по път. В хотела не го мисля и за ядене, всичко има 😁
Исках нещо Декември или Януари, ама не знам дали ще стане, вижда ми се сложно, а трябва и да не е много скъпо..
За Дубай и аз гледах, но мисля че е опасно, много непредвидима е обстановката
Круиза ми се виждаше добра идея, защото има уседналост, малки са още нашите деца, тегаво ще е да се отиде на екскурзия в класическия смисъл на думата. Не искам да измъча и него, и нас все пак.
Беше ми интересно дали има пътували със самолет. Машини сте 🤗❤️

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 18:11 от milena12345

# 319
Декември/Януари да си направиш лято трябва да е далече, най-вероятно поне с два полета и по-скъпо. Единствено за Дубай се сещам да става декември/януари и сравнително близо, но както казахме, непредвидимо е там какво ще се случи. Остров Мавриций май също става по това време, което искаш, но пак не съм убедена колко е дълъг полета и дали е един.
Виж и Катар, но на мен пак ми е малко рисковано.

# 320
Може някаква екскурзия наблизо, из Европа някоя от големите столици. Да има какво да се разглежда и какво да се яде. За мен третия свят си е рискован и откъм хранене. В Африка с малко дете не знам дали бих отишла. Хигиената ме притеснява.

# 321
Тя май иска някъде на море през зимата. Иначе за екскурзия има много варианти.
За Африка. В курортите е добре, ако избереш добър. Но никакъв шанс да се храниш и разхождаш някъде извън курорта, освен ако не е организирана обиколка.

Общи условия

Активация на акаунт