Ергенът 🌹 сезон 5, тема #14: от вторник до четвъртък от 20:00 по bTV!

• 143 273
  • 2 574
  •   1
Отговори
# 375
Любка всеки мъж е способна да превърне в дядо със своята пълна липса на чар и лелински хумор.

# 376
  • София
Дяволо, той я харесваше, но не се влюби и сега накрая вече беше почти безразличен. Мисля, че в сексуален аспект доста му допада и опит за връзка с нея само ще я нарани повече. Дано не са прекрачили границите в палатката. По-добре е за нея да си останат на целувки, отколкото да я употреби само за това.

# 377
Марин беше толкова дистанциран по време на 24-часовата среща с Михаела в "джунглата", че посмъртно не я е пипнал в палатката. Излъчваше досада и нямаше търпение да свърши. Затова и я избра за тази среща - да имат с какво да се занимават и да не се налага да го играе влюбен.

# 378
  • София
Дизи,
Прочети ме отново. Писал съм за палатката и лошите сигнали, т.е. никак на добре не вървят нещата ама според мен това е за заблуда на нас зрителите ден преди финала.

Батигол,
Явно не следиш внимателно темите през годините. Аз от много години се боря за истинска връзка и че това е важно, защото точно това е идеята на това шоу. Един социален експеримент в който да се види дали може да се получи истинска любов. Това за шоуто си е отделно на ръка. Трябва да го има и него, но да не се залита в другата крайност с деградирали и психично болни индивиди като при един друг продуцент. Истината е някъде по средата.
Защо в ХК, Сървайвър, Фермата, ИВ, Трейтърс и пр. имаме реални двойки, а в Ергенът нямаме??? Това ми е болка на мен, защото си обичам този формат и не само не съм изпуснал сезон, но и епизод дори. И не, не превъртам, като много други, даже си водя записки като надкастърите. Grinning
Та явно не си ме чел, защото аз от години се боря за автентичност и за истинската любов. Твърдото ядро тук знае. Само че за мен това трябва да мине през официален брак или ако няма подпис то да са заедно поне 2 години и наистина заедно, а не като онези от сезон 2.
И последно НЕ, не значи автоматично, че ако имаме подобна двойка в слаб сезон, сезонът изведнъж ще стане силен. Това няма как да се случи. Аз например бях много разочарован от финала на сезон 2, но въпреки това ми е номер 1, така че това би трябвало да ти отговори на въпроса, че гледам по-глобално на нещата. Само че и преди е имало слаби сезони (трети например), но какво ще стане ако в един слаб сезон победи истинската любов? Ами това значи автоматично, че основната и водеща задача е постигната. Ще остане в историята и ще има нещо, което никой друг сезон не е имал. Сега надявам се, че съм по-ясен. А ако търсите само плоски шеги и забавни комедийни моменти, то е пълно с такива шоута. Това трябва да е по-сериозно.
Ама споко едва ли ще се стигне до брак, така че можете да си плюете на воля сезона...

# 379
И на мен ми е много гнусен Мартин. Съжалявам, ама целият му вайб е на някакъв дърт чикибоец, който разпитва млади и симпатични момчета какво правят с приятелките си, че да има някакъв материал после насаме. Отвратително противен. Дано не трябва и следващия сезон да го гледаме.

Аз сигурно съм единственият човек на който му допада тази драма между Марин, Михаела и Любомира. Най-сетне някаква интрига. Не знам дали я изкопаха по сценарий, но изобщо не вярвах, че има какъвто и да било шанс Марин да избере Любомира до последната седмица, а сега най-сетне има някакъв заряд. Не, че вярвам, че Марин ще има успешна връзка с която и да било от двете извън формата, де. Даже мисля, че за Михаела ще е по-добре той да не я избере. Марин е прекалено разкъсан от това, което иска със сърцето си и до голяма степен с оная си работа (в което няма нищо лошо, ако не нараняваш никой) и това, което иска хората да мислят за него. Михаела е второто - привлекателно момиче, което може да не се пръска от интелект, но не е тотална куха лейка и му приляга достатъчно, че хората да си кажат каква хубава, възпитана млада двойка са, но реално той винаги ще я подтиска с тънки намеци, че е скучна, безинтересна и ще й създава комплекси. По-добре е за Марин да живее така както наистина иска да живее, а Михаела с човек, който няма да й намеква всеки път като му стане скучно, че тя не прави достатъчно.

# 380
  • София
Защо в ХК, Сървайвър, Фермата, ИВ, Трейтърс и пр. имаме реални двойки, а в Ергенът нямаме??? Това ми е болка на мен, защото си обичам този формат и не само не съм изпуснал сезон, но и епизод дори. И не, не превъртам, като много други, даже си водя записки като надкастърите. Grinning
Тук те признавам, успя да ме разсмееш (в добрия смисъл) JoyJoyJoy
Инак на въпроса ти има много елементарен отговор: докато в другите формати фокуса е съвсем другаде, то евентуални искри между участници имат свободата да прерастнат в нещо повече от само себе си без външен натиск, докато във формат като Ергенът любовта е самоцел и на всяка цена и това почти гарантира че тези искри ще бъдат задушени (всеки огън изгасва ако няма кислород). И затова фокусът е изместен към това да се покажат хората, да натрупат популярност, последователи и ангажименти (никой появил се екрана не иска да бъде цял живот брокер на недвижими имоти, специалист по дигитален маркетинг или главен счетоводител и само времето ще покаже кой ще се появи изненадващо на някой билборд да рекламира например някоя игрална зала). Ако пък се задържи някоя двойка, то тя е въпреки този формат а не благодарение на него.
За съжаление също сегашния продуцентския екип е абсолютно неподходящ за формата и плачевния резултат не идва като изненада. Достатъчно е да се прегледат само няколко различни чужди сезона за да се открие формулата, но НН "знае по добре" от целия останал свят. Интересно ми е какви глупости ще ръси в сутрешните блокове и подкастите след като мине и последния сезон.

# 381
  • Be realistic - plan for a miracle.
Едно е сигурно: ще има напоително ааааааа-кане 😬

# 382
Не е сигурно, че ще се покаже НН, като гледам и него го е срам от произведението му...

# 383
Може би произведението му е реалистично - партньор не се избира по каталог, насилването и опитите да се създаде романтика с море, залези и вечери не работят, ако хората не се харесват. Когато харесаш някого достатъчно силно, не искаш да пробваш още един-двама, за да си сигурен, че изборът ти е оптимален. Това не е миксер.

# 384
Именно, ама господинът е решил да се прави на Господ и да режисира хората и чувствата им, та накрая се получи тая бльоджа!

# 385
  • В Града на липите
E, xич не е видно... дори и в предпоследния епизод не видя ли пред палатката.. "ами.. ще се чуваме, ще поддържаме връзка", а прегръдката на сутринта беше все едно аз си прегръщам  някоя колежка за рождения ден, колкото да не е криндж.     Мартин тази сутрин направи много добър анализ в Преди обед.
Рубриката "С Марто и компания" днес:
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/studio-ergenat-s-mart … te-v-ergenat.html
Мерси. Изгледах го. Снощи му хвърлях по едно око оттук-оттам, но сега се загледах в езика на телата и думите им. Ако ги виждах за пръв път, щях да си кажа, че тия двамата повече няма да се потърсят. Стана ми жал за Мишето, тя май си беше сериозно увлечена.
Ако избере Люба-Буба, не ги виждам в по-дългосрочна връзка от миналогодишното фиаско с Виктор.
В този брутално скучен сезон химия имаше само между Крис и Нора. Изключвам натискането на Марин и Алия, защото бяха доста пияни.

# 386
  • София
Ния,
Напълно ти разбирам логиката. И не казвам, че е грешна. Simple Smile
Просто аз мисля по малко по-различен начин. Да приемем следната аксиома - Марин е влязъл само за популярност и му се живее и не се е влюбил в нито една. То тогава остава другото: Коя е по-инвестирана емоционално в Марин? Михаела или Любомира? Мисля, че е ясен отговорът. А и той лично е отговорен с действията си през целия сезон Мишето да хлътне още повече. Така че най-логичното нещо след всичко това е да я ''награди'' като я остави последна. Това е моята логика. Тук не върви контрааргумента, ама така ще и разбие още повече сърцето. Не. Така ще засвидеталства уважение към жертвите, които тя направи за него и цял сезон да му чеша егото. След като приключат снимките в Шри Ланка винаги ще има два изхода: или си заедно с този човек или не си заедно. Няма средно положение. Така че няма как едното страдание да е повече от другото. Ако Марин се е влюбил в Любка и тя в него, тогава разбирам. Ама това за мен е просто невъзможно, съжалявам, не го виждам. Аз на мястото на Марин винаги бих дал последната си роза за естественото момиче, което е вътре заради чувствата си, а не на една фалшива актриса, която два сезона подред го играе ''влюбена'' в един и същ тип мъж, което е меко казано банално (тя във Виктор никога не е била влюбена, защото знае за ориентацията му, не се подлъгвайте по гъсти на продуцентите хора и подкасти, че била наранена, хахахаха).
Не мисля, че Марин е емоционален глупак и да не разбере колко много ще олекне пред феновете ако избере леля си, така че съм сигурен в неговия избор, но не може да му се отрече, че много умело заблуждава и двата лагера. Би бил чудесен Тушевски ерген, спор няма. Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 15:33 от Diavolo

# 387
Именно, ама господинът е решил да се прави на Господ и да режисира хората и чувствата им, та накрая се получи тая бльоджа!

Не знам какво значи тази дума, но добре описва нещата Grinning

# 388
Който и да избере Марин за мен при него тръпка истинска няма. Това е проблемът. Едната Любомира му пасва на разсъждения, позиции за живота, ноооо това е, никаква страст няма там. Другата Михаела може да я харесва визуално, но пък там не достига интелект на по- високо ниво и повече сексуалност като жена. Марин за мен е най- добрия ерген, който предаването е имал, но наистина няма
жена там, която да отговаря на същността му- и физически, и ментално. Някоя с характеристиките на Нора (без токсичните черти в характера) би му била идеална- красавица,женствена, със стабилни позиции, сексуална енергия. Определено и на двете финалистки не достигат позиции, не защото Марин е някакъв идеал, а защото той е работил върху себе си, за да се развие в няколко посоки - физика, духовност, образование, изразяване на себе си.
За Гатев и Руми какво да кажа- при тях според мен стои разлика в годините/опита и разговорите го показват. След години може би Руми, ще може адекватно да общува с такъв тип мъж, но засега там допирни точки няма.
Стоян и Илияна - в реалния живот те са несъвместими, в приказка като Ергенът, където трябваше да преодоляват различия имаха мотивация и успяха сякаш в някои направления, но за мен те са от различни планети.
Крис и Нора- там има страст, има и клик на характери, темперамент. За мен има шанс за хубава връзка, дори не и за цял живот.

# 389
Аз, ако не съм влюбена, не бих избрала за победил човек, който е много хлътнал по мен. Ще си избера някой, който чувствам като приятел и който да ме разбере и прикрие.

Общи условия

Активация на акаунт