Ергенът 🌹 сезон 5, тема #14: от вторник до четвъртък от 20:00 по bTV!

• 143 242
  • 2 574
  •   1
Отговори
# 390
Аз, ако не съм влюбена, не бих избрала за победил човек, който е много хлътнал по мен. Ще си избера някой, който чувствам като приятел и който да ме разбере и прикрие.
А защо я допуска до финал? Можеше да я изгони много по-рано, ако усеща че тя е хлътнала, а той не може да отговори.

# 391
Чикиментото пуснал линия за дрехи, вие да видите. Качва 847943 сторита на ден, на тийн ми прилича поведенченски, следи кой какво му пише, отговаря, снима си манджата, дрехите и 600 снимки у фитнеса. Мъж мечта.

Има нещо сбъркано в концепцията, то си е като биг брадър с тая забрана за излизане.Нямат информация от външния свят и започва едно упорито затъпяване. Ще е по-адекватно да имат излизане, медии, без това става като затвор.

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 16:39 от помбер

# 392
Според мен в голяма част от предаването, а някои и до края, участниците буквално не знаят къде се намират. Особено онези, които имат по-малко житейски опит и са емоционално и психологически незрели. Затова и не казвам, че Марин е някакъв злодей, който е искал да подхлъзне Михаела и да я прецака. Просто, първо, не е бил много наясно какво чувства, а когато вече е започнал да се ориентира, не е бил сигурен как точно да постъпи.

# 393
За мен Марин изобщо не е подходящ за ерген. Може да е представителен и готин, обаче е прекалено млад и не му липсва никак женското внимание, така че няма как да се обвърже в някакви по-сериозни отношения заради предаването. Това за него ще са окови, защото дори да има тръпка или симпатии предполагам бързичко се изпаряват и насочват към друга.
Трябва да избират по-възрастни, които от ангажименти или друга рутина нямат много време за намиране на половинка. Но все пак да са готови да се впуснат в преживявания и емоции за момента.

# 394
Който и да избере Марин за мен при него тръпка истинска няма. Това е проблемът. Едната Любомира му пасва на разсъждения, позиции за живота, ноооо това е, никаква страст няма там. Другата Михаела може да я харесва визуално, но пък там не достига интелект на по- високо ниво и повече сексуалност като жена. Марин за мен е най- добрия ерген, който предаването е имал, но наистина няма
жена там, която да отговаря на същността му- и физически, и ментално. Някоя с характеристиките на Нора (без токсичните черти в характера) би му била идеална- красавица,женствена, със стабилни позиции, сексуална енергия. Определено и на двете финалистки не достигат позиции, не защото Марин е някакъв идеал, а защото той е работил върху себе си, за да се развие в няколко посоки - физика, духовност, образование, изразяване на себе си.
За Гатев и Руми какво да кажа- при тях според мен стои разлика в годините/опита и разговорите го показват. След години може би Руми, ще може адекватно да общува с такъв тип мъж, но засега там допирни точки няма.
Стоян и Илияна - в реалния живот те са несъвместими, в приказка като Ергенът, където трябваше да преодоляват различия имаха мотивация и успяха сякаш в някои направления, но за мен те са от различни планети.
Крис и Нора- там има страст, има и клик на характери, темперамент. За мен има шанс за хубава връзка, дори не и за цял живот.

Проблемът с Марин е, че дава празни надежди. Като не познаваш някого достатъчно добре, какво бързаш да му сваляш звезди? Трябва да се мисли малко...

# 395
Марин не е длъжен да избере жена,към която не е изпитал силна тръпка,Дори прави услуга на Михаела, за да не я заблуждава и наранява с услужлив избор.

# 396
Именно, ама господинът е решил да се прави на Господ и да режисира хората и чувствата им, та накрая се получи тая бльоджа!
Не знам какво значи тази дума, но добре описва нещата Grinning
Една приятелка я ползва и на мен много ми харесва, та си я откраднах. Тук си идва баш на място, а значи такова, като каквото и звучи. Laughing Тя я ползва да опише нещо като много не се получи и се получи бълвоч, ама това е даже по-зле от бълвоч.

Аз, ако не съм влюбена, не бих избрала за победил човек, който е много хлътнал по мен. Ще си избера някой, който чувствам като приятел и който да ме разбере и прикрие.
И аз! Ама нямаше да въртя и суча и да го влюбвам в себе си още повече отколкото влюбен си е дошъл.

И Стоян, и Илияна са един тип - чикименто... А туй жувотно вирее някак си само поединично, не по двойки.
И Марин не се е цанил за ерген доброволно сам, поканен е...

# 397
За 5 години в този раздел не помня някога да е имало такъв мижав интерес в тема на предаване.
Вярно, че знаем развръзката, но и за Алек я знаехме (и тогава беше благодарение на самите БТВ).
Закривай! Grinning

# 398
Ама наистина...аз вече и постовете даже прескачам, защото просто всички обсъждат епизод, а аз реално не съм гледала и и да чета, все тая Grinning

# 399
Цял сезон използва едно младо влюбено момиче, насочи целия хейт към нея с твоята игра, че е сигурната ти избраница, още малко сте си двойка, тормози я с признания за забежките си, изследва я под лупа като садист, десекция на характер, изисквания за още инициатива (добре че затова не му се върза, щеше да е още по-унизително за една дама) а на финала Ганьо използва още една шматка, да се отърве и от двете и да се къпе необвързан и неотразим в популярност и народна любов.Сбъркал си Мариански! Още от ден първи те заподозрях че си Нарцис самовлюбен, мазен използвач и такова ми е мнението и сега, след целия сезон. Дано намериш себеподобната си половинка 🤞
ПС. Не съм гледала нищо напред, не съм и чела. Просто лично мнение за един немъж по лична преценка

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 17:35 от Catfish

# 400
Забелязвам една тенденция, че явно истинската изкусителка е Любомира. Тя успя да застане два пъти между ергена и избраницата му - Виктор и Бранимира, и сега с Марин и Михаела. Имаше стратегия да се държи противоположно на избраницата, с което Ергена да прави сравнение, видиш ли тя колко е активна и показва, че го желае, пък другата е много пасивна и незаинтересована. Накрая самите избраници се отдръпнаха, защото загубиха доверие в Ергените и казаха, че не виждат смисъл да се борят вече.
Любомира винаги си тръгва с ергена, защото тя е там за да спечели, а и актьорството й се отдава.
Не съм голям фен на Михаела, заради злобните изцепки, но е факт, че е най-подходяща за Марин. Той просто беше отплеснат от Любомира, или пък я използва за параван. При всички случаи доста тъпо стечение на обстоятелствата и жалко за една потенциална двойка. Но времето ще покаже.

# 401
За мен единствения забавен момент през целия сезон беше тирадата на Нурджан на забързано от режисьора темпо и отегчения, зареян в облаците поглед на Марин! Това беше равностойно на актьорски скеч, признавам майсторската актьорска игра и на двамата!

# 402
Изгледах 24 часовите срещи и предфинално мислите ми са следните.

Завръщането на Стоян беше хубаво, и двамата с Илияна показаха радост, чувства и най-накрая се отпуснаха да се смеят и да говорят. Най-накрая неподправена радост и романтика в този сезон.
Дали са влюбени? Не са. Но пък се харесаха наистина най-накрая, а и видяха че могат да правят жестове един към друг.
Дали ще останат заедно? Твърдо не. Лекото харесване и това, че се подкрепиха един друг да останат в предаването не е достатъчно.
Стоян не е готов за връзка, Илияна е готова. Стоян няма да пътува до Плевен без камери, няма да си наруши спокойствието, ще очаква тя да прави жертвите и на нея ще и писне. Тя иска традиционна връзка, да работят, да се видят после на кафе, да се приберат и така. А Стоян засега такова нещо не му се иска.
Съдя и от неговите изяви в СМ, и от това, което нейните приятелки казваха в подкастите.
Но ще си останат приятели, и двамата не са влюбени, че да се намразят после

Гатев и Румяна ми беше направо тегаво да ги гледам. Голяма разлика в опит, разсъждения, възраст, мислене.
Но пък в леглото си паснаха.
Според мен те бяха единствените, които правиха секс по време на тези срещи и бяха доволни и двамата.
Според мен няма да са заедно със сигурност, но може известно време, да са приятели с привилегии. Много доволни усмивки имаха накрая.

И накрая голямата изненада за мен.
Марин скъса с Михаела. ЖДНБ!
Просто невероятно за мен. Бях убедена, че ще я дотика до финала, както са се били разбрали, но на него му писна, реши да не чака до края и скъса с нея на тази среща.
Или пък така му е по-лесно, защото е пред камери и знае, че тя няма да направи нищо, а навън ще има сцени....
Още първия ден все едно гледах приятели, не гаджета, които са отишли на къмпинг. Той беше студен, дистанциран, не я приближаваше, а гледаше да си намира работа.
Сцената с това как тя го разпитваше за брат му беше болезнена за гледане. Тя се опитваше да изглежда мила и съпричастна, той си ровеше нещо настрани и дори не я поглеждаше. Отговаряше и едносрично и резервирано.
А нейната реакция беше неадекватна. Къде хукна през гората да реве сама, пък и после му дръпна реч да бъде като акула. Абсолютно неадекватно поведение, ама на него окото му не трепна. Не отиде да я утешава.
И накрая сутринта и обясни, че ще се чуят. Ама с такъв тон и го каза, че стана ясно, че няма да и се обади. И тя го разбра. "Знаеш как е? Да, знам."
И така Мишето остана без нито една солетка.
Продължавам да смятам, че те влязоха с уговорка, но след това Марин размисли и наруши всички договорености.
Така че, смятам че ще избере Любомира, но и там няма никаква любов.
На срещата бяха точно като добри приятели, които си правят услуга един на друг. От нейна страна услугата е да го отърве по-безболезнено от прилепчивата Михаела, а от негова - да и осигури един хубав финал и реклама.
И ще бъдат дотам. Целувките им са направо бездарно актьорство, едва ли ще стигнат по-далече.

Надеждата ми е Нора и Крис да са заедно, те са готови за връзка, а и той май преметна всички, без хитрата кака Нора, че е фалирал, а има пари.
И то без да работи, защото те с Норчето като ги гледам след Ергенът са все по почивки, то стана вече половин година не работят.
Та така, по курорти и дискотеки, лесно се поддържа връзка от двама човека, които плюс това се привличат и физически. Особено Крис е много омагьосан от Нора физически.
Докато не се наложи пак да копае зелени домати, ще са заедно.

Приятно гледане на финала и пак ще говорим след това. Blush

# 403
Не че обвинявам Михаела, но тя сама се натресе на Марин. Ако беше толкова заинтересован от нея, щеше да ѝ обърне внимание още през лятото. Сигурно в началото я е харесвал, разбрали са се за нещо след бала със сигурност, ама по време на предаването нещата са се променили. Не е длъжен да я избира. Любомира е по‑малко натоварваща за мен. Не може Марин да бъде обвиняван за личния му избор, пък и не знам какво са му дрънкали продуценти и компания.

# 404
Хайде стига. Михаела му се сваляше безобразно, лигавеше се, беше се въобразила за принцеса благодарение на кака си Нора, никой не смееше да гъкне срещу нея , всички й трепереха да не засегнат милото Мише, откъде накъде, това е състезание, тя си реши че е фаворитката завинаги, Марин се чудеше как леко да се дистанцира, мъчеше се да не я обиди, а неговите чувства какви са, някой пита ли го.
За да не я обидиш, обиждаш себе си.
Той вижда колко е хлътнала и не знае как да я приземи.
Любовта не е съчувствие.

Общи условия

Активация на акаунт