Уикендът, който може да промени брака ти

• 3 976
  • 24
  •   1
Отговори
Аз съм Мила де Граф, доктор от Оксфорд и специалист по интимност. Преди години, бременна в 9-тия месец, бях на ръба на раздялата с бащата на детето ми.

Тогава си мислех, че всичко е счупено между нас – скандали, студенина и язвителни забележки. Четях навсякъде и всички ме съветваха едно и също: да си тръгна, защото той никога няма да се промени.
Не исках раздяла, исках да имам сплотено семейство! Исках да се чувствам обичана и ценена от мъжа до мен.

Смятах, че ще постигна щастливия брак като съм перфектната съпруга. Грижех се за всичко, поставях себе си на последно място и смятах, че така мъжът ми ще ме забележи и ще ми отвръща с така желаните от мен любов и уважение.

Уви, разбрах, че подходът ми е бил напълно грешен. Щастливият брак не изисква перфектна съпруга. Изпробвала всичко от книгите, провела десетки разговори, завършващи със скандал вместо резултат, реших да пробвам нещо, което дори не вярвах, че ще сработи. Но сработи! И днес сме по-щастливи от всякога. Той никога повече не спомена раздяла. Сега постоянно ми казва колко ме обича и търси начини да ме изненада, да ми помогне и да ми улесни живота — неща, които преди смятах, че той просто не е способен да прави.

Вдъхновена от трансформацията, която постигнах, започнах да уча и други жени на уменията, които спасиха моя брак.

„Аз съм била неговата майка, не неговата жена."
„Само на хартия сме заедно."
„Имам все по-малко сили да се изправя."

Това са нещата, които чувам постоянно от жени, попаднали в моята ситуация, обезверени, че могат да оправят връзката с партньора си. Обаче могат. И с малко помощ го правят!

Една моя клиентка след 28 години брак и преживяна изневяра ми сподели: „Той остави шоколадови бонбони под възглавницата с бележка „Обичам те!“. Никога не го е правил.“

Обожаваните жени имат умения и навици, които ги отличават от онези, които трябва да молят за внимание и обич, но не ги получават. Тези умения и навици могат да бъдат усвоени от всяка жена.

Тази година организирам тридневно събитие, на което ще преподам всичко, което на мен ми отне години да науча. И не просто ще го преподам — ще практикуваме заедно всички умения, за които говоря.

Датите са 12–14 юни в София. „Уикенд Обожаваната жена“ — това е събитието на годината за жени, които са решили, че бракът им си заслужава. Местата са ограничени.

За записване и повече информация: https://www.miladegraaff.com/adored-forever-event

Откакто промених собствения си брак, имам мисия — да спра разводите в България.
И точно затова, освен събитието, искам да подаря на две дами, които се включат в темата ни, лична консултация с мен.

А за тези от вас, които искат да следят повече по темата — всяка седмица споделям за уменията в Инстаграм: @coach.mila.degraaff, а във Фейсбук имаме затворена група само с жени, в която се подкрепяме и споделяме опит.

Включете се в дискусията!

Имали ли сте момент, в който сте осъзнали, че се чувствате повече като майка на мъжа си, отколкото като жена във връзката си? Кога започна това усещане?

На 1 юни ще изтеглим на случаен принцип две от всички отговорили дами.

Запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 14:59 от Жaклин

# 1
Имали ли сте момент, в който сте осъзнали, че се чувствате повече като майка на мъжа си, отколкото като жена във връзката си? Кога започна това усещане? -  Да, имаше такъв момент, когато заживяхме заедно преди 10 години. Но с говорене към него по въпроса, от страна на майка му, нещата се поправиха за момента.

# 2
Да, при една дълга връзка, особено като се родят децата, това чувство, Че си "майка" на всички се появява доста често. Важното е да се вкарат в релси нещата още от началото, защото ако се изпусне момента и всичко може да приключи и всеки да си хване в различна посока.

# 3
Ще се изненадам някоя дама да каже, че е нямала такъв момент.
Нашите скъпи половинки си умират да се поглезят, както навярно тяхната майка го е правила навремето.
Не веднъж съм "хващала" такива моменти, особено когато се грижа за децата и баща им, в стил "третото дете" заявява, че иска и той Smile или нацупено пита защо за него нямало от "същото".

# 4
Мисията ви е невъзможна Simple Smile Но това е добра ниша, защото много жени още не го осъзнават. Успех Simple Smile

(не съм се чувствала майка на мъжа си досега)

# 5
Не съм се чувствала майка на мъжа си, но се е налагало да го уча на неща, които е трябвало майка му да го научи

# 6
Всекидневие е да съм майка на двама, където единият е на 40+ 😂 Не винаги ме натоварва, но определено има моменти, когато разбирам как започва домашното насилие над мъже 👀

# 7
Не , не съм имала такъв момент.Майка се чувствам само на децата си.

# 8
По принцип си знам ролята, но ми се случи да объркам името на детето с това на мъжа.

# 9
Нямали сме такъв случай, поне за сега.

# 10
Не съм се чувствала майка на никой мъж, с когото съм била.

Престанете да вменявате вина и отговорност за всяко нещо в една връзка на жените.

Хубав ден и ще замоля по- изтънчени реклами у форума!

# 11
Не, не съм се чувствала никога майка на мъжа ми през всичките години.
Но съм имала чувството, че той ми е майка - не веднъж.
Simple Smile
Някои сме така.

# 12
Здравейте Мила,

Пишете, че сте, "доктор от Оксфорд". Това е DPhil от Оксфорд.
На кои науки сте доктор ?
Името, с което се явявате, псевдоним ли е ?
За лечител на семейни отношения това е важно.

Самата тема е много интересна и полезна. Всяка жена в определен  момент се е подхлъзвала по един или друг начин, да заеме дори за миг  ролята на майка на съпруга си. Има изключения, но те само потвърждават правилото.

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 12:14 от Deborana

# 13
А бихте ли споделили с нас съвети , начин на поведение или какъв е подхода от който Вие сте постигнали този успех ?

# 14
В българското семейство е нормално жената да се нагърбва с повечето домакински задължения и да обгрижва всички. Предполагам, че това неминуемо води до несъзнателно поемане на майчинска функция.
Вие сте завършила в чужбина. Какви са Вашите впечатления по темата?

Общи условия

Активация на акаунт