КАУФЛАНД - тема 81 ЛЯТНА 2026

• 44 791
  • 681
  •   2
Отговори
# 615
В КФ , в който аз пазарувам айряните са на отделна витрина срещу закуските, много странно решение.

# 616
В КФ , в който аз пазарувам айряните са на отделна витрина срещу закуските, много странно решение.

И при нас е така още от миналата година.
Всички видове айряни седят на пекарната в хладилна витрина.
 На млечна витрина - айряни йок, човек ако не знае, че са на пекарната, ще каже че не продават айрян Joy

# 617
При нас айряните са до бозите и до плодовите йогурти/млека за пиене.😁 До пекарната има витрина с обслужване, но не и място (според мен) за хладилна витрина. Нашата пекарна е под ъгъл 90 градуса с витрината с обслужване.

# 618
  • Буркина Фасо
в тези, които посещавам е съвсем различно подреждането от описаното при вас.
обикаляне му е майката.

# 619
  • Кърджали
Нашият Кауфланд откакто миналата година го пренаредиха още не знам със сигурност кое къде е и добре, че горе си пише, но пак ми е объркано.

# 620
Не печелят много от мен от тези постоянни размествания, защото ще тръгна да търся даден продукт, само ако наистина ми е много важен. Имам си определен брой продукти, които купувам по-често от Кауфланд, и съответно рядко търся да купя нещо ново (от хранителните).🙂
Обаче си е дразнещо да не знаеш къде са преместили някои стоки. Ето, например с ксилитола и еритритола на тяхната марка (не са при захарта - там имаше само някакви стевии), а също и с течните подсладители (не съм използвала течни, но знам, че бяха точно до био щанда преди, на така наречения "здравословен щанд" и при безглутеновите). Сега обаче е мистерия къде точно са преместени.😅

# 621
А за какво ви са тези ксилитол, еритол? Подсладителите са по-вредни от захарта.

# 622
Ксилитол използвам за профилактика срещу кариес и за подчомагане на реминерализацията на зъбите. Слагала съм по малко и във водата за уста. Нося си и малло количество в пакетче, ако ям навън и не мога да си измия или изплакна зъбите (не че не си нося и мини вода за уста, и четка и мини паста, но не навсякъде е удобно или удачно да ги използвам😅). Точно този на К класик ми допадаше доста. Еритритол си имам и използвам много рядко за подслаждане, когато не става с тъмен шоколад. Но просто пакетите им с ксилитол и еритритол стояха едни до друго преди. А сега не ги виждам никъде.

# 623
  • Mostly in my mind
А за какво ви са тези ксилитол, еритол? Подсладителите са по-вредни от захарта.
Еритритол Sunglasses

Зависи от подсладителя, Дева. Не всички са по-вредни. Напротив даже. И доста хора са принудени да ги приемат поради здравословни причини.

# 624
Аз по принцип също съм на мнение, че и захарта, и подсладителите не са чак полезни, но и не ги използвам чак толкова често. Дори не помня кога за последно използвах еритритол. Но ксилитолът не го използвам за подслаждане, а и го предпочитам пред дъвки с ксилитол (където често подслаждането не е само с ксилитол).🙂
Но въпросът беше къде са си преместили ксилитола, защото ми е останал много малко.😅 Но сигурно на друго място (магазин) ще търся вместо да обикалям около щандовете им в търсене...🙂

# 625
Скромен пазар от мен тази вечер: мляко, сладолед и от клошарския щанд един намален шоколад Линд и пушена риба.

Ядосвам се, че любимият сладолед на К-класик е намален, а количествата са мижави, да не говорим за асортимента. Взех някакъв нов с вишна, но любимият с банан така и не го зареждат при нас.

# 626
Благодаря, Лоли. Не ползвам и хич не ги знам. Blush

# 627
Забравих да кажа, при нас лазанята е сложена при пушените риби, хайвери, майонези. Мернах я, докато търсех пушената сьомга.

# 628
Купувате ли сол от Кауфланд?
Коя е солена?
И фалшива сол направиха май 🤦
Имам някаква, която за мен е фалшива и не соли.

# 629
  • София
Разбира се че няма фалшива сол 🙃
Кой ще фалшифицира нещо дето е 50 цента килото и какво по-евтино ще сложи на негово място? 🙃
Плътността играе роля - по-фините кристали са всъщност повече сол от по-едрите и една чаена лъжичка е по-солена. Но не защото по-едрата е фалшива.

Общи условия

Активация на акаунт