Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 174
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
Аз имам едно питане. Въпрос, който си задавам често. Добре, не консумирам месо, спрях и риба да ям, сирене и кашкавал-почти, на яйцата - само белтъците/от чисто здравословна гл.т./ и така не участвам в масовото отглеждане на животни, за да ги убиват. Ама мъжът ми не е вегетарианец, макар че като гледа филма, забелязах, че яде само риба. Та за него готвех месо, синът ми яде пилешко предимно. Като им готвя на тях пак ставам участник в това. Людмил писа, че ядат козе мляко и сирене, изпратил е линкове на анимация, която препоръчва съхраняването на малките стопанства. Т.е., ако отглеждаме по една крава и няколко кокошки, овца, прасе, ама по едно - може, нищо, че ще ги правим на луканка?! Е, тази коза нали е отгледана за такива цели и краят й ще е в някоя пастърма/да ме простите/. Според най-нови изследвания растенията реагирали като ги късаме така, както човек реагира на болка. Като е така, прадставяте ли си какво става с картофа, например, който имал като човека 46 хромозоми. И едни такива работи.Какво мислите?
Людмил, ти например, имаш компютър и мобилен телефон. С това участваш в грандиозното колективно разрушаване на полетата около човешкото тяла. Как да преценим кое е по-правилно- да предпазим децата си от участие в клането на животни или от участие в масовата лудост, наречена технологии. извинете, ако съм ви объркала. Знам, че ще ми кажете, че това е въпрос на личен избор, но мен ме интересува наистина какво мислите.Работата ми е такава - да задавам казуси. Grinning
Човек не може да не нанася вреда, иначе не би се родил във физическо тяло. Дори най-извисеният вегетарианец и натуралист неволно тъпче мравки под краката си, нали? Но тя трябва да е сведена до минимум, а в момента човечеството полага максимум усилия да руши земята.

Имам мобилен телефон, но го нося само когато ходя в града, в останалото време е изключен.
Компютъра се използва за образоване на обществото, чрез филми, сайтове, статии, които превеждаме. На него изкарвам и парите за семейството, така не се налага ходя на работа, съответно да се гори бензин и да се замърсява природата (а това не е никак малко).

Дървата си събираме сами от гората и то само сухи и паднали. Не че не е по-лесно да си платя за 2 камиона нарязани, но това значи да благословя изсичането на живите гори.

Водата се доставя от извор, така се избягват пречиствателни станции, хлориране и т.н.

Хлябът, храната се приготвят по възможност домашно. Имаше период в който дори продавахме нашите домашно печени пълнозърнести питки на местни хора, защото много ги харесваха.

Отглеждаме растенията с любов. Пускаме им музика, поливаме ги с любов. Така те растат здрави и нямат нужда от химикали. Ако правим салата от марули, взимаме от всяка марула по листо, не ги изтръгваме из корен. (Виж от кравата не можеш да вземеш един крак Wink Ако правя чай, взимам от всяка мента и босилек по листо. Така те продължават да живеят.

А от благодарност оставяме по някое да прецъфти и да пусне семената си на земята.

Гъбите изрязваме внимателно с нож. Догодина там пак ще израснат. Благодарим им.

Млякото купуваме от местни хора, които гледат животните си добре и знаем, че не ги мъчат и държат затворени.

Автомобил ползваме, но веднъж-два пъти седмично, правим списък с всичко, което трябва да се свърши в града и го правим с едно слизане.

Гледаме детето без памперси, защото това е най-щадящо и за нежното му дупе и за природата. По една проста сметка, само в Бъгария всяка година се изхвърлят над 240 милиона мръсни памперса, които стотици години напред ще тровят земята, водата и въздуха... За тяхното производство се секат дървета и се използва огромно количество вода...

И така нататък...

Всичко това не изисква някакви огромни пари или титанически усилия. Изисква просто ново виждане.

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 23:47 от Ludmil

# 106
  • В Сънландия
Ludmilчета всичко, което пишете, разгледах и линковете, които сте дал/а.
Възхищавам се на личности като Вас!!!Толкова е трудно, човек да запази чистотата си, в този така мръсен свят, в който живеем, а Вие сте успял/а
Свалям Ви шапка и надявам се някой ден да имам честта и удоволствието да се запозная с едни чудесни земляни, зачитащи и всички други земляни, а именно с Вас newsm51

# 107
  • В Сънландия
Имам един генерален въпрос към невегетарианците - защо все нападате вегетарианците?
Опитвате се не да научите нещо, а да провокирате!Опитвате да наранявате, посредством думи и становища!Опитвате се да наложите мнението си, като най - доброто и най - правилното, а всъщност май в голям степен просто си спорите!
Защо?
Аз съм вегетрарианка, както вероятно на много от Вас е известно, в семейството ми няма личности които да консумират месо, детето ми не е опитвало през живота си тази "храна".Интересувам се как други вегетарианци отглеждат децата си здрави, интересувам се от къде се набавят определени белтъчини, микроелементи и тн., но всъщност май вместо да попитам за нещата, които вероятно не са ми ясни, хора, които живеят по начинът по - който живея аз, винаги влизайки във вегетарианска тема, бивам вкарана в някакъв конфликт с невегетарианци, които просто си чешат езиците и се опитват да дразнят с неприятни изцепки и плитки "истини".
Бих искала да попитам - колко вегетарианци се заядоха с Вас по теми да кажем за месни пюренца, за захранване с месо, за рибата - кога да се дава и тн...а Вие с колко вегетарианци се заядохте в темите, в които се опитваме да споделим помежду си опита и знанията си?В крайна сметка, обяснявайки позицията си, на скептиците не ни остава време дори да споделим нещо помежду си.Защото вашите "неудобни" въпроси и тн. просто ни заливат и май същността на една тема за вегетарианството се изражда - тоест превръща се в подсъдим, съдии, прокурори и тн...Много е гадно това, а още по - гадното е, че въобще не ви пука, че ние стоим в интернет и си губим времето по форуми, поради същата причина, поради която го правите и вие - да намерим някаква полезна за себе си информация или пък да обменим опит с другите, или пък най - малкото да се подкрепим един друг...
И като за край, може да прозвучи смешно, но от тази тема "Мами вегетарианки, да се преброим и споделим" всъщност месоядците успяхте да изгоните една от мамите вегетарианки,искаща също да сподели и научи нещо ново и полезно за детето си(говоря за себе си).парадокс а?Месоядците изгониха вегетарианците от темата за вегетарианството Joy

# 108
  • Някъде във Вселената :)
Bloodywhite, добре ни напомни да се върнем към темата и в този ред на мисли ще споделя, че четох една статия за почти съвършената храна, а това са кълновете. Съдържат едни от най-ценните вещества, както и много ценни протеини, но не знам от кога могат да се дават на деца newsm78. Някой ако е пробвал може да сподели. За съжаление не пазя списанието, в което четох статията за да дам повече инфо Cry, но ще се поровя из нета.

# 109
  • София
Блъдиуайт , аз като май единствената невегетарианка, която все ще следи темата, приемам постинга ти като отправен и към мен. Ако разгледаш постингите ми няма да откриеш и нюанси на критика дори, напротив-абсолютно толерирам правото на избор на всеки. Мислих, че намирам полезни неща тук, с които мога да обогатя диетата на семейството си. Това е-благодарих и за дадените линкове.
Преставам да следя темата, разбрах добре намека и още веднъж се убедих в истината, че винаги малцинството много повече дискриминира и е крайно в мненията си за мнозинството. (Човешка истина просто).
Лека вечер, мами и много здраве на децата ви   bouquet

# 110
Bloodywhite, добре ни напомни да се върнем към темата и в този ред на мисли ще споделя, че четох една статия за почти съвършената храна, а това са кълновете. Съдържат едни от най-ценните вещества, както и много ценни протеини, но не знам от кога могат да се дават на деца newsm78. Някой ако е пробвал може да сподели. За съжаление не пазя списанието, в което четох статията за да дам повече инфо Cry, но ще се поровя из нета.
Дай информация насам. Колкото пъти опитвам да направя кълнове или вкисват или мухлясват  newsm78

# 111
Здравейте мами
Аз се възползвах от един линк даден от КК в началото на темичката ви Благодаря ви
Проблема при нас е че сина ми  има бъбречно заболяване ,а е на 3 год Лекарите му назначиха нискобелтъчна диета ,т е храна с белтъци на 100гр до 5 г  На повечето продукти се пише съдържанието на белтъците на някои не Живея в чужбина и бих ви помолила да ми дадете рецепти или линкове за вегетарианство

# 112
Чувствам, че вече е време да се направи цялостен сайт, за правилното, хармоничното, природосъобразното създаване и отглеждане на деца. Имаме вече достатъчно материали, като започнем от Пренаталното образование, Естествено раждане, после идва ред на грижата за новороденото със слинг (или http://baby-sling.ru/kiel2.php), ЕБХ -- все подходи, добри и за природата и за детето. После имаме вече материали и за Вегетарианството и децата, бебета-вегетарианци и, разбира се Свързано родителство.
После идва и духовният аспект на децата -- имаме преведени книги и материали за индиго децата.

Какво ще кажете?

Крайно време е!  Simple Smile

# 113
Чувствам, че вече е време да се направи цялостен сайт, за правилното, хармоничното, природосъобразното създаване и отглеждане на деца. Имаме вече достатъчно материали, като започнем от Пренаталното образование, Естествено раждане, после идва ред на грижата за новороденото със слинг (или http://baby-sling.ru/kiel2.php), ЕБХ -- все подходи, добри и за природата и за детето. После имаме вече материали и за Вегетарианството и децата, бебета-вегетарианци и, разбира се Свързано родителство.
После идва и духовният аспект на децата -- имаме преведени книги и материали за индиго децата.

Какво ще кажете?

И аз приветствам идеята Peace

# 114
  • Русе

Какво ще кажете?

И аз приветствам идеята Peace
newsm10

# 115
Аз не съм вегетарианка, но не ям месо. Просто, защото не ми харесва. Но не бих се отказала от млякото, под каквато и да е форма. Била съм и веганец, но млякото много ми липсваше. Когато бях бременна, всички ме изяждаха за това, че не ям месото, заради бебчето. Сега си налагам да ям риба и бяло пилешко месо, единствено заради кърмата. Все пак детето ми почти 6 месаца вече е кърмено и не искам нищо да му липсва. Не съм се замисляла за месното захранване, но ако не иска пюренца от месо - няма да го насилвам. Но и няма да му отнемам избора ....
Аз кърмя 11 месеца вече, без да съм яла месо нито сега, нито докато бях бременна, мисля че не само че няма проблем в неяденето на месо, а е един огромен плюс за мен и детето ми.Една отрова по малко - погледнете само опаковката на някоя шунка какво съдържа.Наскоро имах гости и те си бяха купили, та на въпросното пакетче имаше изброени поне 6 Е-та.същото се отнася и за всякакъв тип месо, тъпкано е с химикали ,ама това го знаем много добре...А специално за кърмата месото с нищо не допринася нито за качеството, нито за количеството и.

# 116
Аз не съм вегетарианка, но не ям месо. Просто, защото не ми харесва. Но не бих се отказала от млякото, под каквато и да е форма. Била съм и веганец, но млякото много ми липсваше. Когато бях бременна, всички ме изяждаха за това, че не ям месото, заради бебчето. Сега си налагам да ям риба и бяло пилешко месо, единствено заради кърмата. Все пак детето ми почти 6 месаца вече е кърмено и не искам нищо да му липсва. Не съм се замисляла за месното захранване, но ако не иска пюренца от месо - няма да го насилвам. Но и няма да му отнемам избора ....
Аз кърмя 11 месеца вече, без да съм яла месо нито сега, нито докато бях бременна, мисля че не само че няма проблем в неяденето на месо, а е един огромен плюс за мен и детето ми.Една отрова по малко - погледнете само опаковката на някоя шунка какво съдържа.Наскоро имах гости и те си бяха купили, та на въпросното пакетче имаше изброени поне 6 Е-та.същото се отнася и за всякакъв тип месо, тъпкано е с химикали ,ама това го знаем много добре...А специално за кърмата месото с нищо не допринася нито за качеството, нито за количеството и.
с риск да се повторя (бях го писал някъде): ходих да снимам за реклама на един колбасарски цех. Още в началното хале видях две огромни баки -- едната с яркочервени кристали (боя, за да изглеждат истински) а другата с бели кристали консерванти.

А котките ни, които не са капризни и ядат попара с хляб и манджа не докосват кренвирш.

Последна редакция: ср, 22 авг 2007, 20:10 от Ludmil

# 117
Аз имам едно питане. Въпрос, който си задавам често. Добре, не консумирам месо, спрях и риба да ям, сирене и кашкавал-почти, на яйцата - само белтъците/от чисто здравословна гл.т./ и така не участвам в масовото отглеждане на животни, за да ги убиват. Ама мъжът ми не е вегетарианец, макар че като гледа филма, забелязах, че яде само риба. Та за него готвех месо, синът ми яде пилешко предимно. Като им готвя на тях пак ставам участник в това. Людмил писа, че ядат козе мляко и сирене, изпратил е линкове на анимация, която препоръчва съхраняването на малките стопанства. Т.е., ако отглеждаме по една крава и няколко кокошки, овца, прасе, ама по едно - може, нищо, че ще ги правим на луканка?! Е, тази коза нали е отгледана за такива цели и краят й ще е в някоя пастърма/да ме простите/. Според най-нови изследвания растенията реагирали като ги късаме така, както човек реагира на болка. Като е така, прадставяте ли си какво става с картофа, например, който имал като човека 46 хромозоми. И едни такива работи.Какво мислите?
Людмил, ти например, имаш компютър и мобилен телефон. С това участваш в грандиозното колективно разрушаване на полетата около човешкото тяла. Как да преценим кое е по-правилно- да предпазим децата си от участие в клането на животни или от участие в масовата лудост, наречена технологии. извинете, ако съм ви объркала. Знам, че ще ми кажете, че това е въпрос на личен избор, но мен ме интересува наистина какво мислите.Работата ми е такава - да задавам казуси. Grinning
Човек не може да не нанася вреда, иначе не би се родил във физическо тяло. Дори най-извисеният вегетарианец и натуралист неволно тъпче мравки под краката си, нали? Но тя трябва да е сведена до минимум, а в момента човечеството полага максимум усилия да руши земята.

Имам мобилен телефон, но го нося само когато ходя в града, в останалото време е изключен.
Компютъра се използва за образоване на обществото, чрез филми, сайтове, статии, които превеждаме. На него изкарвам и парите за семейството, така не се налага ходя на работа, съответно да се гори бензин и да се замърсява природата (а това не е никак малко).

Дървата си събираме сами от гората и то само сухи и паднали. Не че не е по-лесно да си платя за 2 камиона нарязани, но това значи да благословя изсичането на живите гори.

Водата се доставя от извор, така се избягват пречиствателни станции, хлориране и т.н.

Хлябът, храната се приготвят по възможност домашно. Имаше период в който дори продавахме нашите домашно печени пълнозърнести питки на местни хора, защото много ги харесваха.

Отглеждаме растенията с любов. Пускаме им музика, поливаме ги с любов. Така те растат здрави и нямат нужда от химикали. Ако правим салата от марули, взимаме от всяка марула по листо, не ги изтръгваме из корен. (Виж от кравата не можеш да вземеш един крак Wink Ако правя чай, взимам от всяка мента и босилек по листо. Така те продължават да живеят.

А от благодарност оставяме по някое да прецъфти и да пусне семената си на земята.

Гъбите изрязваме внимателно с нож. Догодина там пак ще израснат. Благодарим им.

Млякото купуваме от местни хора, които гледат животните си добре и знаем, че не ги мъчат и държат затворени.

Автомобил ползваме, но веднъж-два пъти седмично, правим списък с всичко, което трябва да се свърши в града и го правим с едно слизане.

Гледаме детето без памперси, защото това е най-щадящо и за нежното му дупе и за природата. По една проста сметка, само в Бъгария всяка година се изхвърлят над 240 милиона мръсни памперса, които стотици години напред ще тровят земята, водата и въздуха... За тяхното производство се секат дървета и се използва огромно количество вода...

И така нататък...

Всичко това не изисква някакви огромни пари или титанически усилия. Изисква просто ново виждане.
Много благодаря за изчерпателния отговор. И аз имам същата нагласа, и аз мисля, че трябва да благодарим всеки ден на нашия естествен дом, че ни е приютил и ни дава възможност да сме ЖИВИ! И че всичко е въпрос на личен избор. Приветствам идеята да се направи цялостен сайт. Още веднъж благодаря  bouquetВсъщност ми се искаше с твоя отговор да има още веднъж достатъчно добре обоснован отговор на въпроса "защо?", когато някой тук влиза и се чуди какво става Grinning

# 118
За първи път нахлувам в темичката ви. Но целта ми не е да споря, а да се поуча от вас. Не успях да ви изчета, но ще го направя. Давате много ценна информация. Не съм особен любител на месото и определено имам намерение да го изключа изцяло от менюто си, както и от това на децата. Имам хиперактивно момиченце и мисля, че би и се отразило чудесно.
На Ludmil специални благодарности!  bouquet Той си знае за какво. Wink

# 119
mari_anka  добре дошла сред нас!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт