Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 161
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Людмил как да го разберат хората това....КАК?????
А не да мислят,че поредното наводнение е нещастно стечение на обстоятелствата....

След време няма да я има тази вода,която пием сега,няма никога да ги има плодовете и зеленчуците...след време нищо да остане,защото сами рушим това,което имаме.
Бавен и труден процес е- засегнати са ужасно много интереси. Но не е невъзможен. Тези, които вече са се осъзнали създават организации. Трябва да се говори и да се тръби непрекъснато за тези проблеми.

Този филм (все ме е страх да го пусна) става ли за деца?
Не

# 91
Чувствам, че вече е време да се направи цялостен сайт, за правилното, хармоничното, природосъобразното създаване и отглеждане на деца. Имаме вече достатъчно материали, като започнем от Пренаталното образование, Естествено раждане, после идва ред на грижата за новороденото със слинг (или http://baby-sling.ru/kiel2.php), ЕБХ -- все подходи, добри и за природата и за детето. После имаме вече материали и за Вегетарианството и децата, бебета-вегетарианци и, разбира се Свързано родителство.
После идва и духовният аспект на децата -- имаме преведени книги и материали за индиго децата.

Какво ще кажете?

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 14:09 от Ludmil

# 92

Людмил как да го разберат хората това....КАК?????
А не да мислят,че поредното наводнение е нещастно стечение на обстоятелствата....

След време няма да я има тази вода,която пием сега,няма никога да ги има плодовете и зеленчуците...след време нищо да остане,защото сами рушим това,което имаме.
Бавен и труден процес е- засегнати са ужасно много интереси. Но не е невъзможен. Тези, които вече са се осъзнали създават организации. Трябва да се говори и да се тръби непрекъснато за тези проблеми.

Този филм (все ме е страх да го пусна) става ли за деца?
Не
За децата пусни Месоматрицата -- дал съм връзките горе. Това е анимация със животни, подобие на филма Матрицата, има и смешни моменти.

# 93
  • Linz
Чувствам, че вече е време да се направи цялостен сайт, за правилното, хармоничното, природосъобразното създаване и отглеждане на деца. Имаме вече достатъчно материали, като започнем от Пренаталното образование, Естествено раждане, после идва ред на грижата за новороденото със слинг (или http://baby-sling.ru/kiel2.php), ЕБХ -- все подходи, добри и за природата и за детето. После имаме вече материали и за Вегетарианството и децата, бебета-вегетарианци и, разбира се Свързано родителство.
После идва и духовният аспект на децата -- имаме преведени книги и материали за индиго децата.

Какво ще кажете?

Интересни линкове, ще ги разгледам.

За децата пусни Месоматрицата -- дал съм връзките горе. Това е анимация със животни, подобие на филма Матрицата, има и смешни моменти.
Ще го направя.
Голямата ми дъщеря я накарах да мисли от което съм много доволна. Не съм забранявала месото никога, но й обясних от къде се вземат кюфтетата на масата. Искам децата ми сами да разберат защо не е хубаво да се яде месо. Но е трудно е да се преборя с всички останали, които смятат, че месото е полезно и дава сили на децата Tired

# 94

Какво ще кажете?

Интересни линкове, ще ги разгледам.

Ще го направя.
Голямата ми дъщеря я накарах да мисли от което съм много доволна. Не съм забранявала месото никога, но й обясних от къде се вземат кюфтетата на масата. Искам децата ми сами да разберат защо не е хубаво да се яде месо. Но е трудно е да се преборя с всички останали, които смятат, че месото е полезно и дава сили на децата Tired
Teзи останали със сигурност не са стъпвали в кланица. Защо не им организираш една екскурзия Mr. Green

Няма никакво оправдание да убиваме по-малките си братя, с които споделяме Земята, за да се храним с тях в свят, преизпълнен с всякаква друга храна. Освен това, силен аргумент е, че ЧОВЕКЪТ НЕ Е МЕСОЯДНО СЪЩЕСТВО като физиология.

Маймуните не ядат месо, а виж колко силни са. Ако човек беше създаден да яде месо трябва да има такива зъби , а децата ни сигурно щяха да имат такава захапка  Laughing

Освен това червата на всички месоядни животни са с гладки стени и къси, а стомашната им киселина -- силна. Това е с цел максимално бързо да се обработи и изхвърли месото, което веднага започва да гние. При нас и плодоядните животни е точно обратно, ние имаме дълги черва и сравнително слаба стомашна киселина, която не може да разгради напълно месото, а освен всичко то трябва да пътува 48 часа и да гние в нас...

Покрай месоядците е разцъфтяла цяла парфюмерийна индустрия...  Wink защото познайте какво, потта на роден веганец мирише като на бебе...

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 14:31 от Ludmil

# 95
  • Русе
Гледах филма.Потресена съм. Shocked Месо консумирах рядко ,но мисля ,че вече изобщо ще приключа с него.За рибата ,не гарантирам.На детето си също няма да дам месо.Когато започне да разбира ще му обясня ,защо! Той сам да прецени.Жалко ,че Света си отива така светкавично,ако не се лъжа мисля , някъде четох ,че вмомента е пренаселен.Т.С. още по глобална консумация на месо ,а като се замисля за масовата реакция на хорта ,като кажеш ,че не ядеш месо:"Ама и кюфтета ли не ядещ?А,кебабчета?Ами пържоли?Абе ти си смахнат човек!Нищо не разбираш от ядене!"-Трудна ще е борбата с месоядните земляни.Признавам си ,че въпреки слабият ми интерес ,към месото,наистина докато го ям не съм се замисляла ,как е стигнало до чинията ми.Гадна работа.На моменти докато гледах филма направо ми се повдигаше.
EASpirit наистина ще ми е много приятно да се запознаем.Пуснах предложение за среща в нашета тема. Peace
Людмил много ми стана интересен начина на живот ,който водите с твоето семейство.На много хора им се иска да живеят така ,но не им стиска.

# 96
  • София
Не е вярно, че маймуните не ядат месо   Stop
А за месояден ли е човек,не-всичкояден е.

http://www.second-opinions.co.uk/carn_herb_comparison.html

# 97
Не е вярно, че маймуните не ядат месо   Stop
А за месояден ли е човек,не-всичкояден е.

http://www.second-opinions.co.uk/carn_herb_comparison.html
Не съм съгласен с това, което казват:

" SURVIVAL WITHOUT animal protein: impossible" за човека. Айде бе, човек не можел да оцелее без животински протеини newsm78

" JAW mastication: unimportant" ??? -- дъвкането на храната не било важно за човека? Абе автора защо не опита да гълта една година храната без да я дъвче и после пак да напише статията?

" DIGESTIVE ACTIVITY from bacteria: None" А кой синтезира витамин К?

# 98
  • Linz
... а като се замисля за масовата реакция на хорта ,като кажеш ,че не ядеш месо:"Ама и кюфтета ли не ядещ?А,кебабчета?Ами пържоли?Абе ти си смахнат човек!Нищо не разбираш от ядене!"-Трудна ще е борбата с месоядните земляни.
Точно... "Абе ти не си у ред!" или "Е защо пък не ядеш месо?!" Shocked Все още на вегетарианците се гледа като на "нередовни", странни и заблудени хора, които "не знаят" какво е вкусно и здравословно Tired На мен често ми съчувстват, че не ми се яде месо Whistling

# 99
  • София
... а като се замисля за масовата реакция на хорта ,като кажеш ,че не ядеш месо:"Ама и кюфтета ли не ядещ?А,кебабчета?Ами пържоли?Абе ти си смахнат човек!Нищо не разбираш от ядене!"-Трудна ще е борбата с месоядните земляни.
Точно... "Абе ти не си у ред!" или "Е защо пък не ядеш месо?!" Shocked Все още на вегетарианците се гледа като на "нередовни", странни и заблудени хора, които "не знаят" какво е вкусно и здравословно Tired На мен често ми съчувстват, че не ми се яде месо Whistling
А не е така.Имаме много познати семейства вегетарианци и единствената разлика м/у нас са поръчките в ресторанта Simple Smile. Нито те гледат на нас като на лошите земляни, нито пък ние на тях като на хаховци.
Всеки трябва да има право на избор. Аз ям месо, защото ми харесва, защото мисля ,че това не е някаква приумица на съвременната цивилизация. Човекът се е изправил,за да ловува,станал е сръчен в ръцете,за да прави оръжия за лов. Мозъкът на хищниците е много по-сложно устроен отколкото мозъка на тревопасните,оттам и скока, който е направил човек след започването на ловуването. Иначе Людмил мога да дам хиляди линкове с хиляди факти, че човешката храносмилателна система е коренно различна от тази на тревопасно. Нямам медицинско образование-за бактерията нищо не мога да кажа,иначе за дъвкането-така е,може да се приема храна,без да се дъвче,което при преживните животни е изключено.А за оцеляването без животински протеин-ако хората не бяха яли месо в процеса на еволюцията, нямаше да сме това което сме в никакъв случай.
Не бих вкусила месо от диво животно, домашни,създадени,хранени и отгледани за тази цел-да. Така е в природата- хранителна верига, делфинчето яде по-малки рибки, хищниците по-малки и слаби от тях животни. Ако имаше по-висш биологичен вид от нас, той щеше да ни яде.Излишните жестокости в кланниците са ужасни-не, тях не ги одобрявам,както и другите засегнати във филма момента.

# 100
Цитат
образование-за бактерията нищо не мога да кажа,иначе за дъвкането-така е,може да се приема храна,без да се дъвче,което при преживните животни е изключено.А за оцеляването без животински протеин-ако хората не бяха яли месо в процеса на еволюцията, нямаше да сме това което сме в никакъв случай.
Ако човек 4-5 години гълта храната цяла вероятно ще се сдобие с всякакви стомашни болести.

За еволюцията и къде сме стигнали в нея с месото -- днес на Земята няма друго същество толкова болно, физически и психически, колкото човека. Човешките болести са стотици и се увеличават с всяка година, въпреки напредналата медицина. Това е нашата еволюция. А животинските болести се броят на пръсти и не се променят през вековете,  въпреки, че споделяме едно и също слънце, въздух и вода с тях.

Цитат
Ако имаше по-висш биологичен вид от нас, той щеше да ни яде.Излишните жестокости в кланниците са ужасни-не, тях не ги одобрявам,както и другите засегнати във филма момента.
Няма необходима или излишна жестокост. Нито има граница, която да отделя нашите страдания от тези на животните. Има една жестокост, има едно страдание и нашият избор ги поражда. И само нашият избор ще може да ги премахне.

"Докато има кланици
ще има и бойни полета"
Лев Толстой

Ние нямаме право да се отъждествяваме с животните, не защото сме на върха на еволюцията, а защото отдавна сме ги надминали по жестокост, алчност и разрушителност.

Има висши видове, които са на светлинни години пред нашето развитие и добре, че са достатъчно напреднали морално за да не ни ядат а да ни помагат да се осъзнаем духовно.

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 16:31 от Ludmil

# 101
  • Linz
Цитат
А не е така.Имаме много познати семейства вегетарианци и единствената разлика м/у нас са поръчките в ресторанта .
Радвам се Simple Smile аз пък нямам позати вегетарианци Sad
Но за съжаление е точно така... До гуша ми е дошло да ме разпитват защо съм станала вегатарианка, от кога, ама как не ми се яде месо, ами как си набавям белтъчини и т.н. В заключение ме съжаляват, че се лишавам от най-вкусното нещо Sick
А интересен (поне за мен) факт е, че след като спрях да ям месо, с времето постепенно започнах да изпитвам някакво отвращение към всички животински продукти- млечни и яйца. С годините постепенно се засилва това усещане... имат една специфична "тежка" миризма, от която ми се повдига.

# 102
Цитат
А не е така.Имаме много познати семейства вегетарианци и единствената разлика м/у нас са поръчките в ресторанта .
Но за съжаление е точно така... До гуша ми е дошло да ме разпитват защо съм станала вегатарианка, от кога, ама как не ми се яде месо, ами как си набавям белтъчини и т.н. В заключение ме съжаляват, че се лишавам от най-вкусното нещо Sick
А интересен (поне за мен) факт е, че след като спрях да ям месо, с времето постепенно започнах да изпитвам някакво отвращение към всички животински продукти- млечни и яйца. С годините постепенно се засилва това усещане... имат една специфична "тежка" миризма, от която ми се повдига.
Една майка с дете-вегетарианче сподели, че когато минали покрай една от тези витрини, в които пекат пилета на грил и ги лъхнало "вкусното ухание" момиченцето попитало -- "Мамо, какво мирише толкова лошо?"

# 103
  • София
Цитат
Едва ли те разпитват да ти се посмеят, че си хахо или нещо такова-може би са загрижени хората. Можеш да им обясниш, че не ти е приятна темата и ще те оставят на мира. За яйцата и млякото- не знам какво да ти кажа, но дори и да спреш да ги консумираш в чист вид, едва ли ще ги избегнеш в съсържанието на хиляди други продукти. Трудно се поддържа веганска диета.

# 104
Аз имам едно питане. Въпрос, който си задавам често. Добре, не консумирам месо, спрях и риба да ям, сирене и кашкавал-почти, на яйцата - само белтъците/от чисто здравословна гл.т./ и така не участвам в масовото отглеждане на животни, за да ги убиват. Ама мъжът ми не е вегетарианец, макар че като гледа филма, забелязах, че яде само риба. Та за него готвех месо, синът ми яде пилешко предимно. Като им готвя на тях пак ставам участник в това. Людмил писа, че ядат козе мляко и сирене, изпратил е линкове на анимация, която препоръчва съхраняването на малките стопанства. Т.е., ако отглеждаме по една крава и няколко кокошки, овца, прасе, ама по едно - може, нищо, че ще ги правим на луканка?! Е, тази коза нали е отгледана за такива цели и краят й ще е в някоя пастърма/да ме простите/. Според най-нови изследвания растенията реагирали като ги късаме така, както човек реагира на болка. Като е така, прадставяте ли си какво става с картофа, например, който имал като човека 46 хромозоми. И едни такива работи.Какво мислите?
Людмил, ти например, имаш компютър и мобилен телефон. С това участваш в грандиозното колективно разрушаване на полетата около човешкото тяла. Как да преценим кое е по-правилно- да предпазим децата си от участие в клането на животни или от участие в масовата лудост, наречена технологии. извинете, ако съм ви объркала. Знам, че ще ми кажете, че това е въпрос на личен избор, но мен ме интересува наистина какво мислите.Работата ми е такава - да задавам казуси. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт