Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 269
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
Виждала съм в Германия едни пластмасови кутии, на външен вид подобни като тези, които служат за същото. Гледах ги, оглеждах ги..Не помня, колко струваха, но накрая реших, че не си заслужават парите... Въобще не знаех, че са с някаква специална система. Crazy Поне на външен вид не изглеждаха нещо специално, пък и тогава не ядях такива неща и не се интересувах...
Аз лично в настоящия момент не бих дала повече от 30- 40 лева..

Ludmil , дано да успееш да ги спазариш на добра цена. Grinning

# 541
Повече от 150 не бих дала за такава джаджа.... е, ако спечеля от тотото е друг въпрос  Mr. Green
Намери друг производител. Wink
Или ги произвеждай ти  Laughing
Цялото ли е от пластмаса? Не е просто удобна за целта кутия, нали?

# 542
Повече от 150 не бих дала за такава джаджа.... е, ако спечеля от тотото е друг въпрос  Mr. Green
Намери друг производител. Wink
Или ги произвеждай ти  Laughing
Цялото ли е от пластмаса? Не е просто удобна за целта кутия, нали?
Проверил съм 5-6 различни модела. При механичните трябва през 4-5 часа да миеш семената.  А с люцерната е критично - дори един единствен път да пропуснеш да я измиеш и се разваля. Тази машина е голяма - около метър на метър и дава голямо количество поници за цяло семейство.

Този е единственият самообслужващ модел - само сипваш вода, слагаш семките вътре и това е. В кутията има електрическа част, която проветрява, измива и поддържа влага на оптимално равнище.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 10:29 от Ludmil

# 543
Честит Рожден Ден на Людмил!Дано успее да спаси планетата!  bouquet

А по темата-подариха на дъщеря ми книжка "На двора" от "Златното пате" и в нея при прасенцето (всяко животинче си има 1-2 стихчета описание) пише:"Гледат ме и чакат,знам,нещо вкусно да им дам".Стана ми много криво.Не мис е иска дъщеря ми да расте в свят с подобна детска лирика.

# 544
Ами с такава гледна точка, май ще трябва да сменяш скоро планетата..... Светът няма да се провени, просто научи детето си да има изграден критерий и да живее спокойно с останалите хора, пък били те и различни от него. И да не ги съди задължително за това, че са различни. Прекалените драматизирания до нищо полезно не водят.

# 545
Привет на всички,виждам раздвижване в любимата ми тема и нови членове Hug

Като споменахте за книги се сетих,че си поръчах от PETA една брошурка Vegetarian starter kit,по-късно ще я потърся и ще ви преведа няколко статии оттам.Много е интересна,за съжаление на анлийски,което не попречи да я размахам под носовете на всички,които нападаха с това,че детето не яде млечни продукти  и яйца.Не че имаше ефект Crossing Arms

Лятото спрях и млечните продукти,отслабнах драстично,което ме убеждава за сетен път,че това не е храна за нас хората.Понякога ме изкушава малко мляко в кафето или нещо дребно,но всеки път се убеждавам,че това не е за мен/нас.

Искрено се надявам да не попадна на книжка или подобна на такава,за която разказва dimitriana .Чудя се какво бих отговорила след логичния въпрос на сина ми "Какво има предвид прасенцето?" например...Може би трябва да му обясня,че трябва да бъде ....,за да бъде изядено.Не че няма да се сблъскваме с подобни въпроси,надявам се да обменяме повече опит помежду си.

Честити рожден ден на Людмил!!! и от мен  bouquet  bouquet  bouquet

# 546
Ами в книжка за селския двор няма как да не спомене за какво се отглеждат животните. Просто всяка трябва да намери начин да обясни на детето си, че има хора, които се хранят и с месо и че домашните животни са с по-различен статут от домашните любимци. Моето дете пък рева за два изсъхнали кактуса, които някой беше изхвърлил, също се натъжава като Шляпачка рита една гъбка във филмчето за крокодила Гена. Да не му пускам филмчета и да го водя на разходка с вързани очи е добра идея.

# 547
Ами в книжка за селския двор няма как да не спомене за какво се отглеждат животните.

Да,но според мен не трябва за това да се отглеждат и изобщо не го считам за нормално и в реда на нещата.

# 548

Лятото спрях и млечните продукти,отслабнах драстично,което ме убеждава за сетен път,че това не е храна за нас хората.Понякога ме изкушава малко мляко в кафето или нещо дребно,но всеки път се убеждавам,че това не е за мен/нас.
Колко си отслабнала? По принцип се смята, че веганите общо взето са си в оптималното тегло за височината. Аз също отслабнах след като станах веган , но постепенно. За 2 години 4-5кг. Е сега след бременността съм над тях де Laughing

# 549
Честит Рожден Ден на Людмил!Дано успее да спаси планетата!  bouquet

Благодаря!

Ще я спасим всички заедно, заедно с нашият избор и действия. И си заслужава да го направим, заради децата ни.

Между другото, препоръчвам филма "The 11th hour"

За вегетарианците - VEGETARIANISM: THE NOBLE WAY OF LIVING - чудесно видео с всякакви вегетариански рецепти. Отстрани в колонката в дясно има различни предавания за вегетарианството. Превежда се на 15 езика, включително и български.

# 550
JeniB незнам точно колко килограма,не са малко,но си права,че някакси нещата стават постепенно.Просто написах драстично защото имах излишни,тъй като родих зимата преди това,а не отидох малко килограми да раждам Crazy

Вчера една приятелка ме почерпи с баница,не устоях,толкова ми напомня за детството този вкус.И съм като болна оттогава,може би само веган който е хапвал яйца и млечни ще ме разбере какво имам предвид,надявам се да се по-бързо да отшуми всичко Tired

# 551
Ми така де...да пораздвижим темата. Wink
Моето дете пък рева за два изсъхнали кактуса, които някой беше изхвърлил, също се натъжава като Шляпачка рита една гъбка във филмчето за крокодила Гена. Да не му пускам филмчета и да го водя на разходка с вързани очи е добра идея.
Честно казано добре го разбирам твоето дете,защото като малка бях такава,а може би и още съм.Предполагам,че в подобни случаи, ролята на родтеля е да намери думи и да обясни защо светът не е наред,но аз нямам думи да обясня защо хората изпитват необходимост да нараняват по-слаби от тях същества.Явно проблемът е в мен и моето възпитание...или в речниковия ми запас. Grinning

А за отслабването-какво мислите за друг проблем,който май често се среща сред образованите хора-орторексията? Ще ме простите ако ви питам глупости,но гледам от гледна точка на човек,който не се е отказал от някои благини.

И още нещо-напоследък се позачудих-ако хората не се намесят в процеса на кърмене (демек отбият малките,но ползват млякото) при кравите,овцете и козите дали ще им спира млякото до следващото раждане? Тоя въпрос ме мъчи,щото напоследък се чувствам като крава.   Grinning

# 552
На мен не ми е много ясно как те диагностицират като орторексик. Един от признаците бил да изключиш червените меса от менюто и да наблягаш на натуралните съставки в храната, което според мен са неща, които могат само полза за здравето да донесат.
Иначе прекалената педантичност по отношение на храната със сигурност може да се отнесе към психическите разстройсва, но трябва наистина да си вманиачен, да вредиш на себе си или околните, за да се отнесеш към някоя такава група. Абе малко измислено дори ми се вижда това заболяване.

# 553
  • София
хайде и аз да се отчета при вас. Аз съм вегетаианка от newsm78 - 14 години. От тези, които консумират млечни, яйца и риба. Синът ми си яде абсолютно всякакво месо вече-на детска кухня сме. Един ден ако сам реши и избере моят начин на хранене, ще се радвам.

# 554
  • София
 Joy Joy Joyпрочетох едно мнение съвсем в началото на темата-цялото семейство вегетарианци, ала-бала, даже и гъби не ядяли. Че защо, гъбите са растения. Чувала съм някакви тези, че били нещо между животно и растение, ама това ми е толкова шантаво и смешно, колкото и че домата бил плод Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт