Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 258
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
Хайде сега се посмей още малко, аз също не ям гъби, доста са ми противни...
явно всеки има на какво да се посмее, например хора, които се наричат вегетарианци, а ядат риба Rolling Eyes рибите по-малко живи ли са какво newsm78

# 556
  • София
Цитат
Хайде сега се посмей още малко, аз също не ям гъби, доста са ми противни...
ами това си е въпрос на вкус,  на мен да речем тиквичките са ми противни. Но Неяденето на гъби за мен няма нищо общо с вегетарианството.
Цитат
които се наричат вегетарианци, а ядат риба  рибите по-малко живи ли са какво
,
а какво са, щом не ям никакво месо, и под никаква форма и в никакво ядене, дори и купешки пилешки бульон?
един от видовете вегетарианство е именно този-който включва рибата и морските дарове-познавам и други такива вегетарианци Peaceтука е описано
http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=10&temaN=58

разбира се има и много други сайтове със същото инфо, на този попаднах първоначално

# 557
Според мен гъбите и вегетарианството имат общо,аз също не консумирам.Тава май го бяхме обсъждали някъде по-напред в темата newsm78

А иначе за кравите и млякото-dimitriana ме накара да се замисля.Може би ако преди много,много години човека не се е намесил щеше да им спира мялкото.Нали все пак то е за техните дечица и прородата сигурно се е погрижила за това-както при човека.За мен млякото е кърмата на теленцата,агънца и т.н.

И още нещо се зачудих-дали скоро няма да излезе на мода някой деликатес от майчина кърма Mr. Green Като гледам хората са така всеядни повечето,щом не им пречи от животните да хапват кърма,защо не и от жена Mr. Green

# 558
Гъбите не са растения, те са отделен вид. Не се хранят от слънцето, а само от околната среда.
Аз ям гъби понякога, но не съм и образцова вегетарианка и се пазя да не стана. Риба ям, ако ми се дояде случайно и гледам да е океанска...

Подозирам, че сиренето миришещо на мръсни чорапи би се продавало значително повече от сирене от човешко мляко...

# 559
Янечек,ми физически май не е опасно,но психически действа увреждащо да следиш всяка молекула храна,кочто влиза в тялото ти, и е възможно да е ключ към други хранителни разстройства.Ако не на нас,то на децата ни,които наблюдават и доразвиват това,което ги учим. Абе и аз не се разбрах...
Maktub,според мен ако сиренето можеше да отлежава като виното, нямаше да е зле да затворя една тенекия сиренце за дъщеря ми да си го хапне с 25 годишно винце на сватбата. Grinning

# 560
Така де, аз тъкмо това исках да кажа Simple Smile Всяка мания е опасна за психиката. Аз много внимавам да не натрапвам моето хранене на детето си и затова смятам за вредно да го спирам да опитва различни храни. Не съм чупила ръката на свекърва ми, която му е дала вафла  Wink . Ето риба и изобщо морки дарове мразя и няма и да опитам, но това не пречи на детето ми да яде ако иска. Естествено одобрявам създаване на хранителни навици и режим, но да не е твърде краен.

# 561
Така де, аз тъкмо това исках да кажа Simple Smile Всяка мания е опасна за психиката. Аз много внимавам да не натрапвам моето хранене на детето си и затова смятам за вредно да го спирам да опитва различни храни. Не съм чупила ръката на свекърва ми, която му е дала вафла  Wink . Ето риба и изобщо морки дарове мразя и няма и да опитам, но това не пречи на детето ми да яде ако иска. Естествено одобрявам създаване на хранителни навици и режим, но да не е твърде краен.
Въпреки, че у дома месо не се яде и никога не сме давали на Самуил, когато сме сред хора, които ядат месо и му дадат (без да знаят, че не яде) оставяме сам той да направи избор. Обикновено го изплюва или го връща на хората...  Wink Е, веднъж се заигра с един човек в ресторант, той му даде кебапче и детето го изяде. Голяма работа, няма да се втурна да му бъркам в устата и да правя изпълнения я...

# 562
Моя син май все още е на периоди.Тъкмо мислех да го похваля,че тотално го отхвърли в последно време и днес рабрах,че при свеки си е хапнал половин кюфте.

Дали децата усещат миризмата?Според мен след толкова преработки и подправки понякога не мирише на ..такова.

# 563
Въпреки, че у дома месо не се яде и никога не сме давали на Самуил, когато сме сред хора, които ядат месо и му дадат (без да знаят, че не яде) оставяме сам той да направи избор. Обикновено го изплюва или го връща на хората...  Wink
Hug това е правилният начин и според мен. Струва ми се, че децата по начало не обичат месо, даже се гнусят и го избягват ако има в манджата, но моите наблюдения са ограничени, така че може и да греша.

# 564
Днес бяхме на парти и там бяха две шестгодишни двуяйчни близначки.Едната ядеше месо и дори обичаше, другата-не.Едната (която обичаше месо) беше много нападателна и дръзка,а другата по-скоро леко меланхолична и внимателна.
Та май вегетарианството не е вид възпитание...
Струва ми се, че децата по начало не обичат месо, даже се гнусят и го избягват ако има в манджата, но моите наблюдения са ограничени, така че може и да греша.
Аз като цяло мисля,че децата чуват гласа на природата,а по-късно някой или нещо го заглушава...

# 565
Аз като цяло мисля,че децата чуват гласа на природата,а по-късно някой или нещо го заглушава...

Съгласна съм.

Затова и се питах дали сина ми е изял това кюфте,защото не е усетил миризмата..толкова много.
По принцип посяга когато баща му яде,опипва,мирише слага си го в устата,но съм го видяла 2-3 най-много да го яде.

Иначе в подфорумите за захранване има доста майки,които са притеснени,че децата им не искат да ядат месо.Говоря за бебета,които тепърва са захранвани.
Напълно ги разбирам децата Mr. Green

# 566
  • България
Чак сега открих темичката. Аз от 13 години не ям месо - под никаква форма, но консумирам млечни продукти, яйца и риба. Никога не съм имала здравословен проблем във връзка с това. По време на бремеността уведомих гинеколога си за това и от няколкократните изследвания, които ми правиха, се установи че всичко е ОК и дори хемоголобинът ми е като на "нормален" човек, а не на бременна жена. Някои от приятелите ни ми пророкуваха, че като съм бременна ще проям месо - зощото можело тогава да ми се прияде, е не ми се прияде.
Синът ми се роди живи и здрав и то с доста внушителни мерки - 3,750 кг. и 52 см. Кърмих го до 6,5 м. и го захраних според указанията на педиатърката ни. Давам му месо - и да си призная - харесва му, е щом му харесва, няма да го лишавам. Давала съм му почти всякакъв вид месо - прави разлика - набляга на свинско и пилешко, не харесва заешко. Аз толкова годин готвя почти ежедневно два вида манджи - едната с месо, другата постна, та така и сега - за мъжете с месо, за мен не. Като порасне сам да решава - какво и как да яде.

# 567

Напълно подкрепям изказването!  Peace

Някои от приятелите ни ми пророкуваха, че като съм бременна ще проям месо...

На нас пък наскоро ни "поставиха" срок,че до 3 месеца още,наааай-много, сме щели да устискаме да не даваме месо на малката,..явно са решили,че нещо я "измъчваме" с нашите "прищявки"!  Sick Пък то детето нито си иска,нито пък му бутам в устата!  Naughty

# 568
Чак сега открих темичката. Аз от 13 години не ям месо - под никаква форма, но консумирам млечни продукти, яйца и риба. Никога не съм имала здравословен проблем във връзка с това. По време на бремеността уведомих гинеколога си за това и от няколкократните изследвания, които ми правиха, се установи че всичко е ОК и дори хемоголобинът ми е като на "нормален" човек, а не на бременна жена. Някои от приятелите ни ми пророкуваха, че като съм бременна ще проям месо - зощото можело тогава да ми се прияде, е не ми се прияде.
Синът ми се роди живи и здрав и то с доста внушителни мерки - 3,750 кг. и 52 см. Кърмих го до 6,5 м. и го захраних според указанията на педиатърката ни. Давам му месо - и да си призная - харесва му, е щом му харесва, няма да го лишавам. Давала съм му почти всякакъв вид месо - прави разлика - набляга на свинско и пилешко, не харесва заешко. Аз толкова годин готвя почти ежедневно два вида манджи - едната с месо, другата постна, та така и сега - за мъжете с месо, за мен не. Като порасне сам да решава - какво и как да яде.
Мисля, че вегетарианството е стъпало към нов морал и спасяване на планетата, и тук въпросът за избора вече не е личен, а глобален. Тези които ядат и тези които не ядат месо трябва да си дават сметка, че днес, с избора си решават съдбата на планетата - единственият дом на техните деца! Статистиките са вече дотегнали, но всички знаем какво непростимо разхищение на природни ресурси е отглеждането на животни за месо. Затова, ако искаме децата ни да се радват на света, който ние познавахме от детството си, трябва да направим избора и заради тях.

Над света вече надвисва хранителна криза и преминаване към вегетарианство ще е голяма стъпка към разрешаването й.

# 569
Мисля, че вегетарианството е стъпало към нов морал и спасяване на планетата, и тук въпросът за избора вече не е личен, а глобален...
Затова, ако искаме децата ни да се радват на света, който ние познавахме от детството си, трябва да направим избора и заради тях.

Ето такива изказвания много ми вдъхват кураж,да продължавам в тази насока!
Благодаря!   bouquet
А покрай дъщеря си имам стимул за всичко!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт