Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 255
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
  • в Низината
Вегетарианка съм от 13 години, но не съм толкова крайна по отношение на храненето на детето си. Никога не съм му забранявала да яде месо. Смятам, че докато порасне дори е задължително да го яде. После сам ще решава.

# 601
Иначе нашия веге подфорум...май няма да стане Sad

Защоооо?  Sad
Аз толкова се надявам да се образовам на тази тема! И не съм единствената!
Знам, че има всякакви източници,ама друго си е да чуеш опита на "реалносъществуващи" родители!
И все пак-тайничко ще продължавам да се надявам!  Wink
 Hug

# 602

Без месо - няма кръв , това е факт: месо-> желязо-> хемоглобин-> кислород-> кръв ->топлина->живот

Айде бе, а моят как е 132 ?? Laughing

За ресторантите - Е супер , че ще отварят пак този от Патриарха. Този в Бели Брези отдавна го няма. Иначе в София на много места има магазини за здравословно хранене. От скоро живея в Пловдив и тук няма нито един ресторант.. направо ужас Close

# 603
Всеки си има мнение, но е хубаво да се поддържат тези мнения с "истински" факти, а не с измислици. Явно и Янечек и Hежнолина са си изградили представата за САЩ само от гледане на сериали... А да се говори какви са американските закони е просто смешно... защо, ами защото зависи в кой щат си, в кои район на щата си, за какво става въпрос (дали е федерален казус или щатски казус)... плюс това, в САЩ на са на принципа на гражданското право, което ще рече, че в някои случаи съдиите не се позовават на закони, а буквално сами си ги правият, ако няма предшестваш казус в тяхната юрисдикция.

Не знам също от къде я имате тази информация, че ние нямаме избор... да, свободния няма, и ако едно дете се подвизава в Интернет зали до 10 часа (както много деца в БГ, да, ще дойдат социалните грижи да попитат мама и тати защо така)... но ако на това му казвате липса на избор, то на мен и на моето семейство такъв избор не ни е необходим.

За всеки случай в нашето "ограничено общество" никои не ми е приказвал глупости от рода на това, че ако нямало кръв нямало да има живот, поради простата причина, че има един куп американци от индийски произход, които са вегетарианци или веганци,а те не са нито тъпи, нито дебели... хората винаги питат (даже на сватбата на брат му на мъжа ми, която беше в "steakhouse"... е, все пак сме в Тексас... хи, хи, хи) на мен ми донесоха специална храна.

Аз, до колкото знам, в София има индийски ресторант и там има хубави вгетарянски ястия. В Пловдив има(ше) тайландски ресторант (близо до ВМИ, мисля)...

# 604
NikiFin , а в настоящия момент защо четеш и пишеш в тази тема? Да не би вегетарианското ти Аз да те "работи"?

Както вече казах интересувала съм се доста от вегетарианство и съм се начела на Колко вредна и неестествена храна било месото, че чак съм му повярвала. Но за сега нямам възможност да вегетарианствам, пък и обичам като ми се дояде нещо да си го хапна, а не са се самоизтезавам. Освен това съм си месоядна от бебе, не че съм била научена на това, просто съм си проявила наклонност от самото начало. Затова пък не си падам по сладки неща. Насила са ме карали, но не и не. Чак сега на дърти години проядох шоколад, и пак по малко ям и рядко ми се дояжда. Така че, поне от сладкиши не се тровя много. Синът ми обаче налита и на месо и на сладкиши. Не ми е приятно никак, но явно си има нужда от това.
За яденето на риба обаче съм 100% ЗА.

# 605
Ей,НикиФин,Честит Рожден Ден на близнаците!Или поне на единия,нали другия беше роден вчера (демек преди 12 часа).Само че се обърках момичето или момчето...абе да са ти живи и здрави и да хапват повече зеленчуци! Wink

# 606
Мерси dimitriana, Евчи е родена вчера. Много ми е сладка милата. Май се очертава да ми е слабост  Embarassed Винаги съм си мислела, че предпочитам момчета, но лека полека си променям мнението.

# 607
Здрваейте момичета!В момента уча хранителна химия и вчера на лекции коментирахме този въпрос с  доцентката.А именно,че здравословни проблеми не се наблюдават единствено при полувегетарианците(неядящите само червени меса-телешко,агнешко и др.) и при лактоововегетарианците(неядящи освен чевени меса и птици,риба и безгръбначни водни животни).
          При кърмачета,подрасващи,юноши,бременни жени и кърмачки не се наблюдават здравословни проблеми единственно при полувегетарианците!
           Това е от мен,а аз лично не съм вегетарианка!

# 608
Е,друго си е научното менение Grinning Hug

Аз сега като четох статистиките на koto се замислих...а всички други здравословни проблеми на хората,които не са вегетаринаци в коя графа трябва да са?Или ако се наблюдават същите като при вегетаринаците то тогава какво ще е обяснението?

Момичета искам да ви покажа нещо     http://youtube.com/watch?v=y65s6F842fw
Това е презентация на сестра ми по проект за изграждане на приют и защита нA бездомните кученца по принцип.
Според мен отразява отношението ни към животните като цяло...Моля ви вижте го,много е истинско наистина.
Ужасно се гордея с нея Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 01:20 от EASpirit

# 609
Здрваейте момичета!В момента уча хранителна химия и вчера на лекции коментирахме този въпрос с  доцентката.А именно,че здравословни проблеми не се наблюдават единствено при полувегетарианците(неядящите само червени меса-телешко,агнешко и др.) и при лактоововегетарианците(неядящи освен чевени меса и птици,риба и безгръбначни водни животни).
          При кърмачета,подрасващи,юноши,бременни жени и кърмачки не се наблюдават здравословни проблеми единственно при полувегетарианците!
Сега ако кажеш и за веганите.. Hug

Малката при баба си и дядо си  е яла салам и вкъщи, като види тате си да яде и си проси. Той досега не и даваше, но днес решихме да го поръсим обилно с черен пипер, пък белким го изплюе. Тя обаче го взе и го налапа, че чак се облиза, а ние с мъжа ми Shocked. Отгоре  парчето чак чернееше от пипера. ooooh!
След малко пак си поиска, този път мъжът ми го поръси с чили, обърна се към нея и и подаде парчето, а тя си изтърси чилито и пак го излапа сладко- сладко.  Rolling Eyes
Надявам се, че не съм ви скандализирала много, но не искам детето да яде разни смлени човки, пера, бои и "овкусители". Sick

Досега дори не знаеше, че тези неща стават за ядене, но външният фактор си каза думата.  Sunglasses

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 01:50 от .

# 610
Такова нещо като полувегетарианец няма  Laughing Все едно да има полубременни  Laughing

# 611

Сега ако кажеш и за веганите.. Hug
Аз съм веган и не съм имала проблеми през бременността. Има няколко неща, за които трябва да се внимава. Ако те интересува мога да ги напиша Wink

# 612
JeniB напиши ги,за всички ни ще е полезно и интересно Hug

Дъщерята на . е опасна Joy Joy Joy

# 613
JeniB напиши ги,за всички ни ще е полезно и интересно Hug

Дъщерята на . е опасна Joy Joy Joy
Явно има гена на дядо си. Той си умира за люто.  Whistling
Аз обаче няма да се откажа. Ще пробвам с лютивка, с горчица, докато не разбере , че саламът не става за ядене. Crossing Arms пО- добре аз да я "програмирам", отколкото месокомбинатът.

JeniB , интересувам се. Hug

# 614
А пробвала ли си да й обясниш защо саламите са неподходяща храна. Детските глави са доста по-умни, отколокото изглеждат. Забраняваме саламът не значи задължително забраняваме месото. Има един ДНК тест, който показва усвояемост на храните. На мен например, която не обичавм месо, резултатът ми показва, че лошо го усвоявам. Тестът се прави с косъм от коса с луковици, а не с кръв, така че сигулно може да се направи и на дете.

Аз давах материал ето в този център, а иначе те го пращат на лаборатория, която работи ДНК материали.

Ралис

Общи условия

Активация на акаунт